חברים יקרים

חברים יקרים

פורומינו היקר יקיים לראשונה "שעתיים אורח" עם חברינו יענק´לה לוי (השנה בן 70). יענק´לה חיבר ריקודים רבים הנרקדים עד היום בכל העולם. את ריקודו הראשון "אתן במדבר" חיבר בשנת 1957 (בהערת אגב: ריקוד זה נרקד בארה"ב בגרסתו הראשונה השונה במעט מזו המוכרת אצלנו), ומאז חיבר עשרות ריקודים נוספים שהידועים מביניהם, במעגל: ארץ ארץ, ארץ ישראל יפה, בת תימן,הורה הבקעה, הורה חדרה, זמר נוגה, לא אהבתי די, קסמי שאול, על שדה ויער; ובזוגות: אהובי חזור, אל הגן, גאולים, בין נהר פרת, בפאת הכפר, הדודאים, החיננית, היושבת בגנים, הינך יפה רעייתי, חוף שקט, כשושנה בין החוחים,משעול הפרא, סעי יונה, עצי הצפצפות, פרפר ושחרחורת. כדי לקרוא קצת על פועלו לחצו על קישור זה : יענקל´ה הקטן-גדול. אנא הכינו את שאלותיכם מבעוד מועד. יענקל´ה ישב מול המחשב בשעה היעודה כדי לענות לכולנו.

ראיתם איך ברח לי...

(מרוב התרגשות) יום ב´ 17.10.02 משעה 17:00 עד שעה 19:00. אנא הכינו שאלותיכם מראש.

איזו נוסטלגיה

לפני אי אילו שנים כשעוד הייתי תלמידת בית ספר (ובטח שלא נגלה לפני כמה שנים זה היה
) יענקלה לוי היה מדי פעם מרקיד בבית הספר שלי. הרבה ריקודים אני לא זוכרת מאז, גם לא כל כך הצלחתי ללמוד. אבל את ארץ-ארץ ואת זמר נוגה זכרתי עוד מאז עד שהגעתי שוב שנים אחרי כן לריקודי עם.

יוזמה מבורכת, ומיוחדת במינה.

ירון ידידי שלום רב. ברכות חמות, על הרעיון הכביר, והיוזמה המבורכת. לא פחות ולא יותר, הבאת לפתיחה, את אחד הגדולים, שביוצרים לריקודי עם. על יענקל´ה, תקצר היריעה מלהכיל, את פועלו, ואת תרומתו הגדולה למחול העממי. אדם שעליו נאמר: הקונצנזוס לגביו הינו מקיר לקיר. מקסים, תמיד עם חיוך, נותן כתף, חבר טוב, מוכשר, מתנדב, מסביר ומסייע. איש חיל. ליענקל´ה ידידי, בהגיעך לגבורות, מאחל לך עד 100 כ- 20, מי יתן ותאריך ימים, ושהבריאות תהיה מנת חלקך. המשך להיות כפי שאתה, איתנו ושלנו. מאחל מכל הלב. יום טוב. נ. ב. ירון, רק תעדכן בבקשה את הפורום, בלוח זמנים, כדי שנוכל להתכונן. תודה.

למעלה