חברים יקרים

Etnozam

New member
בסך הכל דיון בצורה מתורבתת

כל אחד רשאי לחיות בדעתו בין אם היא שגוייה או לא.
אין צורך להפוך את זה לאישי.

smaak

New member
מתורבת

כשמישהו מטיח הכללות על אנשים שאני או הקרובים לי נכללים בתוכם, כאילו כולם מיקשה אחת, זה בהחלט לא מתורבת,
גם אם זה נכתב במילים מנומסות..
אבל זה לא משנה, אני גם ככה לא נכנסת לדיון ההוא כי אין לי רצון לעשות את זה.

חנהר

New member
בדיוק מה שאמרתי לכריס

לא ברור לי למה אנשים לוקחים את הדיון למקומות אישיים. האם יש סיבה לכך, האם זה כי באזשהו מקום יש תחושות אשם שמשהו שהאמנו בו כל חיינו בעצם הוא לא נכון. לומר את האמת אלוו תחושות מאוד קשות ועל מנת להתמודד איתן יש לדבר על כך בפתיחות ולא לגנות אחד את השני בשמות גנאי.
וכן סמאק כאן בפורום ישראלים בהולנד מנהלים דיון מתורבת.

smaak

New member
הפאסיב אגרסיב הזה

הוא הדבר הכי לא מתורבת עלי אדמות, וזה שכתבת במילים יפות לא הופך אותך למתורבתת. להיפך.

מעניין באמת למה אנשים לוקחים את הדיון למקומות אישיים.

היכולת הזו שניכסת לעצמך בדיון הזה, שפתחת לנו את העיניים ושינית את דעתנו על דברים שהיו מבחינתנו אקסיומה עד שהגעת לעולמנו, היא לא פחות מיהירה.
וגם כאן את טועה, כרגיל.

אילת72

New member
כי זה מקום אישי

כי הכל אישי, כי אין שום דבר שהוא לא באמת אישי, ובתור מי שגדלה בארץ את בוודאי יודעת היטב שנוגעים פה בנקודות שהן אישיות לכל אחד ואחת שגדל בארץ. כי כל אחד היה לפחות עד לאיזה פיגוע או שניים, או הכיר מישהו שנהרג בפיגוע, או היה בצבא או כולם גם יחד, ויודע את הדברים לא סתם ממקור ראשון, אלא ממקור ראשון וכואב, אז גם אם באמת כולנו טועים ותמימים ולא מבינים את המציאות, היה ראוי ליתן מעט יותר כבוד לכל אחד ואחת מהמשתתפים בדיון ולא לבטל בסופו של דבר את הכל בכך שכולנו חסרי הומור פתטים... זה מעט חורג מתרבותיות כפי שאני מכירה אותה.

אז כן - זה בנפשנו, ונראה לי שכל אחד ואחד מהמשתתפים בדיון הזה (חוץ ממך ומכריס כנראה) מרגיש שזה בנפשו, וחי את הקונפליקט בדרך זו או אחרת, בין אם הוא חי בארץ ובין אם בהולנד או בבלגיה או כל מקום אחר... לא ראיתי מישהו שכינה מישהו אחר בשם גנאי כלשהוא, למעט כריס שהגדיר את כולנו כפתטים וחסרי הומור, וזה אחרי שהוא כבר הצהיר שאנחנו עם שתלטן, קולוניאליסטי, נוטה לאונס ורצח ועוד כמה האשמות שונות... ובאמת, כפי שאמרה סמאאק, התגובות פה היו מאוד מאופקות.

האמת שבכנות, חנה, צר לי על כך שאת מוכנה לזרוק את כל הדברים שגדלת עמם בצורה כל כך חד משמעית ולהתעלם משורשייך... נכון, ישראל לא מושלמת, גם הולנד לא - ולכל אחד הסיבות שלו להגירה, אבל, זה עוד לא נותן לאף אחד מאיתנו זכות לירוק לבאר ששתינו ממנה לא מעט שנים, ולהתכחש לחלוטין לעברנו ולמוצאינו - גם שונאינו לא יסכימו לעשות זאת (וראי את ההיסטוריה, אפילו זו של אירופה, במאה העשרים... לא כל כך מזמן - הצוררים הגדולים ביותר לא התעניינו במה מאמינים היהודים או מה הם חושבים או איך הם מרגישים... הדבר היחידי שהם בחנו היה מוצא, וזה הספיק כדי לחסל ששה מליון) -

נאמר כבר על ידי חכמים ומלומדים ממני - בגרסאות שונות - מי שמתכחש לעברו, אינו יכול לחיות את עתידו.

עדיף לכן אולי, לקבל את העבר, להבין מאיפה באת ולנסות אולי לתקן הלאה, אבל לשם כך, אין צורך לבטל את הכל ולפסול בצורה כה גורפת, כך הולכים לאיבוד בדרך מורשת וערכים יקרים מאוד, יחד עם הדברים הפחות נעימים לנו.

שיהיה שבוע טוב ובהצלחה בדרכך החדשה (או הישנה)

חנהר

New member
אילת, תודה רבה על תגובתך

רק תיקון קטן לא על סמך מוצא רצחו יהודים אלא על סמך דת.
העניין הוא שאינני מתכחשת לכלום, אני לוקחת בשתי ידיים את מה שאומרים לי ולוקחת את זה למקום שאני יכולה להתמודד איתו. הדיון שאתם מנהלים עם כריס וגם איתי בין השאר במשך יומיים, אני מנהלת אותו כבר במשך שנתיים. כל מה שהליתם כאן בפורום טענתי בחזרה וקיבלתי תשובה גם אם התשובה לא מצאה חן בעיני ופגעה בי אישית בצור היוצי ישראלית בת למשפחה יהודיה לא גרם לי להפסיק לרדוף אחר האמת שלי.
לאחר שראיתי את הסרט סינמה ג׳נין שוב הצעוררו בי תחושות השנאה ל״מנטליות הערבית פלשטינאית״ והעליתי וויכוח ארוך ומייגע עם בעלי, רציתי לשתף אתכם במה שאני מרגישה ובפמה שאני שומעת ולראות מה דעתכם בעניין. עברו בי גם המחשבות שאולי הוא שונא יהודים ואת ישראל אך לא לכך התכוון המשורר. מכיוון שאני חיה איתו אני יכולה לנהל איתו שיחה שוטפת ללא סוף ואני רואה שעומד מולי אדם שחושב לטובת הכלל ולא הפרט. אני רואה זאת בכל צעד בחייו. מדובר באדם שעומד מאחורי מה שהוא אומר, אדם אחראי ובעל ערכים ומוסר מאוד גבוהים כלפי האנושות.
לעזעזאל הוא מעדיף להקריב את עצמו לטובת הכלל. שוב אתם שופטים אותו לא מהכיוון הנכון. כריס הוא האדם הכי סוציאליסטי וריאליסטי שהכרתי. עוד לא פגשתי אדם שאומר, אני מעדיף שלא יחזירו לי מס על המשכנתא ושאמא שלי תקבל קצבת זיקנה יותר גבוהה. בניגוד לארבעים אחוז שהצביעו לvvd הוא המביע לpvda. בבחירות הקודמות שהיו הוא בחר בGreon links והצטרף לחברות במפלגה כי הוא האמין באג׳נדה שלהם לאחר שהוא קרא אותה מאלך עד תף. ביום שהוא גילה שהמפלגה הזו תומכת בשליחת חיילים הולנדיים לאפגניסטן הוא הוציא את עצמו מהחברות במפלגה.
אני מנסה להסביר שהאדם שאתם חושבים שהוא כל כך נורא, הוא לא. הוא לא מוכן שמישהו יזלזל במישהו וידרוס את הערכים של מישהו. הוא בעד שיוויון זכויות לנשים וגברים כאחד. הוא אפילו מתעצבן עלמגבר שאומרנשאשתו מגהצת לו את החולצות כי הוא לא יודע, כריס מאוד עצמאי ומאמין שמה שאישה עושה גם גבר יכול לעשות, בבית, בחוץ ולהיפך. אני בבית לא מקבלת הנחות והאמת שגם הוא לא ממני
.

שוב תודה לך אילת על הודעתך הטובה והיפה ומעוררת השראה לכתוב את מה שכתבתי.

אילת72

New member
אין בעד מה

ולגבי האדם שהוא כריס - אנחנו לא חושבים שהוא נורא או לא נורא (או לפחות אדבר בשם עצמי) - איני מכירה אותו, למעט הדברים הנאמרים בפורום הזה, ועליהם הגבתי - איני מתייחסת ולא התייחסתי לאישיותו מעבר לכך. אכן בעיה ידועה היא בפורומים, שאנשים נוטים להוציא בהם אגרסיות ולהתבטא בצורה שלא היו מעזים להתבטא פנים אל פנים, וייתכן שאכן ביום יום הם אנשים נפלאים. הייתי משתדלת לשמור על האנושיות/התנהלות הזו בפורום, אפילו יותר, דווקא משום שהניואנסים לא תמיד עוברים, גם ההומור לא ולפעמים דברים מתפרשים רע מאוד, אפילו אם המשורר לא התכוון... במיוחד כשנוגעים בנקודות רגישות של אנשים, עדיף לפעמים להזהר, אפילו אם מדובר באנשים רגישים מדי... אם אתה רוצה להבהיר איזו נקודה, או לנסות לשכנע - עדיף לעשות זאת באופן שבאמת יתקבל בצד השני לפחות בהקשבה, ולא באופן שיגרום לצד השני פשוט להתעלם ולהמשיך הלאה..

ולגבי מוצא/דת - אני לא בטוחה אם הנאצים התעכבו על השאלה של דת/מוצא - ומי בכלל קובע מהי דת - רבים מהנרצחים בכלל לא ידעו שדתם היא יהודית, הם הכריזו על עצמם כאתאיסטים ו"כל חטאם" היה שאבי סבם היה יהודי (לעתים קרובות גם לפי הדת היהודית הם לא היו נחשבים כיהודים) - הנאצים הלכו רחוק מאוד אחורה כדי לברר למי יש שורשים יהודיים - ושורשים=מוצא... ובכלל, בעניין יהדות, דת ומוצא מתערבבים לא אחת בהגדרות, וההגדרה עדיין לא חד משמעית וברורה במאה אחוז (ראי פסקי דין והתדיינויות ממושכות מאוד בבתי המשפט בעניין הלאום/דת בתעודת הזהות, מיהו יהודי, ועוד כהנה וכהנה שאלות שגדולות מדי לדיון כאן).

חנהר

New member
כן, אני מסכימה איתך לחלוטין בעניין

סתם שאלה,
האם את גם חושבת שזה מוזר שגם בישראל בודקים את אותה הדרגה של מיהו יהודי כדי לתת רשות למהגרים לעלות לארץ? הרי אני חושבת לעצמי למה היהודים אימצו לעצמם את החוק הנאצי לבדיקה של מיהו יהודי.

אילת72

New member
מאחר ואת

הנושא הזה באמת למדתי, לעומק אפילו, במספר קורסים אקדמיים (במהלך תואר ראשון, וגם קצת בשני... ) אני יכולה לאמר באופן חד משמעי, שהפורום הזה הוא לגמרי לא המקום לדון בסוגיית מיהו יהודי - זו סוגייה מורכבת וסבוכה, ונדמה לי שלאף אחד אין פתרון שיהיה מקובל על כולם - אני כן חושבת שלאמר שהיהודים אימצו לעצמם את החוק הנאצי לקביעת מיהו יהודי, זה קצת קיצוני, אגב, יש להבחין בין מי שזכאי על פי חוק השבות להגר לישראל (ואז בודקים באמת אם יש קשר ליהודי - כלומר סבא וכו', ולאו דווקא מי שמוגדר יהודי על פי הדת) לבין "מיהו יהודי" לצורך הגדרתו כיהודי מבחינת הדת (ולכן רבים המתבקשים להתגייר על ידי הרבנות) - כאן גם נכנסת שאלת הגיור, ומי רשאי לגייר, ומי אחראי על כך בארץ או בחו"ל... וכאמור... עוד המון המון שאלות סבוכות ומורכבות.. שאיני מתיימרת אפילו לנהל בהן דיון רציני בפורום (לא בטוח שגם מחוץ לפורום אבחר בכך

אילת72

New member
אגב, חנה

אני יוצאת מתוך הנחה שהרבה מההודעות של כריס כאן, אכן נכתבות על ידו בהומור מסויים, וקצת מתוך הסתכלות על ה"נייטיבס" בסגנון של "ישחקו הנערים לפניי" ובמידה רבה אנחנו כולנו אכן שיחקנו לידיו... עם זאת, אני חושבת שההבדל בינינו (או לפחות רוב המשתתפים בדיון) לבין כריס הוא שכפי שכתבתי כאן בהודעה הקודמת - זה בנפשנו - ואצלו זה מעין מופע או מחקר אנתרופולוגי כלשהוא... איני יודעת אם יש לו או אין לו את הכישורים לחקירה אנתרופולוגית מהסוג הזה, אבל גם אם כן, וגם אם הוא באמת רוצה לחדד איזו נקודה (לא הצלחתי עד כה להבין בדיוק מהי) הוא עושה את ה"הסתכלות" שלו באופן בוטה, מתערב, ביקורתי ומתנשא, וחבל.
אני חושבת שלפחות בהקשר שלך הוא זכה, כי את באמת עומדת לצידו ומאמינה בו ועל כך באמת כל הכבוד לך (בלי ציניות). אני חושבת שהוא יכול ללמוד ממך לא מעט גם בעניין הזה, לפחות ממה שנראה כאן, על הלוח הפומבי.

ושוב, מאחלת לך הרבה הצלחה.

Row123

New member

אין לי שום צורך יותר להתבטא מול התופעה הזאת
אבל אני כן רוצה לומר לקוראי הפורום הזה שהדחייה העמוקה שחשתי להתבטאויות שנראו כאן ביומיים האחרונים על ידי האדם הזה (ואני לא מתכוונת לדיקלומים שלו אלא לביטויים גסי הרוח שהוא פיזר לאנשים) הם אלה שגרמו לי לכתוב את הדברים העדינים שביטאתי כלפי ההתנסחות המכוערת הזו שאין בינה לבין שום תרבות קשר כלשהו.

כן זה אישי. אני באופן אישי חושבת שזה מכוער לנהל דיון כביכול אינטליגנטי ומנותק רגשות (אני מדגישה מנותק רגשות בהקשר שלילי) ההתייחסות לכולנו כאל טפשים גזעניים ואבודים לנצח לא משנה מה נעשה או מה דעתנו על התנהלות המדינה ממנה באנו פוגע בנו אישית.

Trixie rulez

New member
פעם פעם, לפני שנים רבות

הסתובב בקהילות "ישראלים בחו"ל" בפורטלים השונים, מישהו שכינה את עצמו בשם קפקאי מסוים, שהכתיבה של אישך היקר ביומיים האחרונים נורא מזכירה אותו...

וזאת לא מחמאה.

ועכשיו מהלב, ובלי ציניות -
אני מאוד מקווה בשבילך, שכשיגיע היום ותשלימי את התהליך הנפשי של הגירה, ותקבלי את מולדתך כמו שהיא מבחינה רגשית ותשלימי עם הטוב והרע שבה ותפסיקי להשוות ולמצוא סיבות וצידוקים למה ואיך המקום בו את נמצאת היום יותר טוב - שזה יעבור לך חלק ובלי כאבים...

זה לוקח כמה שנים טובות. לא צריך למהר... אבל צריך לקחת את זה בחשבון לפני שיוצאים בהצהרות נחרצות...

smaak

New member
הרבה סיבות

בין הייתר רצון לחוות תרבות אחרת,
הלחץ של החיים היומיומיים בישראל, במיוחד כלכלית, העובדה שלא הגיוני שזוג שעובד קשה ומרוויח טוב לכל הדיעות לא מצליח לגמור את החודש בלי מינוס.
הרבה בגלל הכפייה הדתית
העייפות מהסכסוך, שלא נראה שיסתיים מתי שהוא.

כשלא חיים במדינה שבה גדלת, התחנכת, ויש לך יכולת לברוח מהחדשות כשבא לך, החיים הופכים נוחים הרבה יותר. הרבה יותר קל לחיות בבועה כשלא שומעים חדשות כל חצי שעה.

אבל בטח שלא תכננתי מראש שלא לבלות את חיי הבוגרים בישראל. בראייה לאחור, לא היה לי מושג לאן אני נכנסת.

כך שמה שטענת בראש השרשור לא נכון מבחינתי, הוא אולי נכון עבורך.

חנהר

New member
אני לא כתבתי מה הסיבה שהיגרתי להולנד

ולא כתבתי כיצד פגשתי את בעלי, כך שבמקום לשער על סמך משהו שלא כתבתי את מוסמנת לשאול אותי את אותה השאלה בדיוק כפי ששאלתי אותך ולא להסיק מסקנות סרק.

smaak

New member
אני עונה על סמך מה שכתבת בראש השרשור

קראי את מילותייך שלך שוב.

איך פגשת את בן הזוג שלך ומדוע היגרת לא רלוונטי בדיוק כפי שאיך אני פגשתי את שלי ומדוע היגרתי לא רלוונטי. אנשים מהגרים מסיבות שונות נקודה. בשרשור שפתחת ניסית לקשור את הדברים אחד לשני, בהמשך לדיון על הסכסוך הישראלי-פלסטינאי. אני הסברתי שזה לא נכון עבורי.

אבל באמת שאין לי כוח להתווכח איתך לשם הוויכוח. אני חושבת שדעותייך בנושא הסכסוך הזויות, אבל זה פורום ציבורי ואמור להישמר בו חופש הביטוי, והמקסימום שאני עושה מבחינתי זה לא להגיב לטענות שלכם, בעיקר בגלל שאני חושבת שהסיכוי לשנות את הדיעה של מישהו שנמצא במקום המנטלי שבו אתם נמצאים הוא אפסי, ובגלל שאין לי כוח נפשי להתמודד עם טענות כל כך מרושעות.

(וגם בגלל שאני ערה משלוש בבוקר ואין לי כוח לחפור).

Trixie rulez

New member
צודקת

עכשיו כשאני קוראת שוב את מה שכתבת, את בפירוש מדברת על כל האחרים חוץ ממך:

"...בתוך תוככם משהו מפריע לכם, אבל אתם לא יודעים בדיוק מה..."

למעלה