חברים יקרים

העצלנית

New member
חברים יקרים../images/Emo24.gif

היום בעודי עומדת ומצחצחת שיניים התחלתי לחשוב על הגיוסים של שנה הבאה. אז נכון אין לי מושג את מי אני מדריכה ורוב הסיכויים שאני לא אדע עד ממש מאוחר, אבל בכל זאת התחלתי לחשוב על זה ועל הכיתות היותר גבוהות (ו-ח´). היש לכם רעיונות? איך אתם עושים את זה כדי שלא יהיה יבש אלה קופצני ומושך? איזה משחק עושים בחמש דקות כדי גם למשוך אותם אבל גם לא לעצבן את החניכים? רעיונות התקבלו בברכה וכן מותר להתחיל לדבר על שנת ההדרכה הבאה איך אתם נערכים ומתכוננים כל אחד בתנועתו הוא דפנה קן "במדבר" מדרשת בן גוריון

hitchkok

New member
יש לי רעיון.

בקשר לגיוסים, להעביר להם שיעור חברה, לעשות בו איזה משחק קצר (*שולף את החוברת הכתומב המתוקה שקיבלתי בקורס מד"צים, לא מוצא שם משחק* *שולף את חוברת המשחקים שקיבלתי מהבוס, לא מוצא משחק* *חושב על הפעולת אקטואליה מהקורס, מוצא משחק*) כמו אטומים,(מולקולות), שזה באמת משחק נחמד, שגם עוזר לחלק אותם לקבוצות אם רוצים לחלק לקבוצות. ואז, אם זה כיתה ו-ח אפשר לדבר איתם על אקטואליה, לפתור איתם תשבץ שמצויר על פלקט גדול, וכל מיני כאלה. אחרי שהם כבר ב (בן\שבט\מחנה\אחר (מחק את המיותר) נראה לי שאת השתי פעולות הראשונות כדאי לעשות די קלילות, עם משחקים ולהכיר אחד את השני ואת השלישי, ואת כולם, ואז לעלות בהדרגה את רמת הרצינות, אבל לנקד בפעולות קלילות. בנוע"ל לפחות, הטיול סוכות הוא נורא מוקדם, אז מצד אחד יש בעיה להביא אליו אנשים, ומצד שני יש הזדמנות ליצור קשר טוב אם אלה שיוצאים.

../images/Emo101.gif

אצלנו בצופים אנחנו בדרך כלל עושים בהפסקה פעילות מאגניבה עם כל מיני משחקים שקשורים בסנדות וכאלה (צופיות...) ובאמת שחניכים חדשים וגם לא חדשים מתלהבים מזה... וזה גם לא מעצבן את המורה כי אנחנו עושים את זה בהפסקה. בגלל זה קצת קשה לי לחשוב על משחק אבל לכיתות הקטנות אנחנו תמיד היינו ממציאים שיר של איזה דקה ואז כל הצוות באים לכיתה שלהם ושירים את זה והם מזה מתלהבים אחרי יום כל הבצפר כבר יודע את כל המילים של השיר אם יש לכם משהו כמו מחנ"ק בסוף השנה אז תסבירו להם על זה חניכים ממש מתלהבים מזה שהם יצאו לכמה לילות מהבית תסבירו להם על הטיולים (בהתלהבות רבה) חוצמזה מה אכפת לך לעצבן את המורה? אם יש לך אישור מהמנהלת להכנס לכיתות המורה יכולה לעשות לך שמיניות באוויר וזה לא יעזור..

למעלה