חברים יקרים, הסקר!

GalGula

New member
חברים יקרים, הסקר!

אני מניחה שרובכם כבר הצבעתם, אבל מי שעדין לא ממש שם-
: יש סקר. הוא מופיע בפס האפור למעלה, ליד קישורי הפורום, הקבצים וכו´. מי שעדין לא הצביע - מוזמן לעשות זאת. ועכשיו - אני צריכה מכם רעיונות לסקר חדש.
שיהיה יום כתום לכולנו
ועוד דבר קטן: המשיכו לשרשר את דעתכם לגבי מפגש-פורום ואת תאריכי יום-ההולדת שלכם בשרשור המתאים
תודה!

אניטה007

New member
אני כבר הולכת להצביע ../images/Emo13.gif

אגב גל יקירתי לא יצא לי לענות לאי מייל שלך ובכלל נזכרתי שפתחתי אותו אי שם בעבודה ואני בכלל לא זוכרת מה כתבת שם...ואני בחופש היום , איזה כייף לי. איך עבר ליל אמש?

GalGula

New member
למען האמת לא עשיתי כלום

חוץ מלדבר בטלפון עם חברי ועם חברו השיכורים, גם בחצות וגם ב-0100 שאז שם חצות... וגם אח"כ וגם ב-0500 לפנות בוקר שאז הם סיימו לחגוג.. בקיצור - היה די משעמם. גם להרדם לא ממש הצלחתי (אין לי מושג למה...) ואיך היה אצלך בסופו של דבר? אגב אני עכשיו לא בבית. נכנסתי לפורום במטרה לקרוא הודעות חדשות, ומה אני מגלה? מה זה פה???? אף אחד לא כתב כלום ביממה האחרונה???? לאן נעלמתם כולכם???? מקוה שזה רק בגלל הבעיות הטכניות...
בכל אופן אחזור הביתה בערב. מקוה עד אז לראות נוכחות. חוץ מזה - תמשיכו לספר לי מה דעתכם על מפגש פורום. שיהיה יום כתום לכולנו
גל

cielo

New member
כנראה שהיה חסר לך משהו ....

אני חושבת שהסיבה שלא הצלחת להירדם היא משום שמישהו היה לך חסר לידך ... LOVE IS IN THE AIR ! בכל אופן, הפורום שלנו באמת רדום, אני לט מבינה לאן נעלמה לה הבייבי קרן ... יום כתום, נשיקות, שלי

GalGula

New member
לא נעים לי להגיד אבל....

כנראה שאת צודקת... התביישתי לספר קודם, שבלי לדעת בוודאות שהנסיך בבית ובדרך לישון, אני ממש לא מצליחה להרדם... אין לילה שאני הולכת לישון בלי נשיקת הלילה-טוב שלו
, ובאמת אם למשל הוא יוצא וחוזר מאד מאוחר - עד שהוא לא מתקשר להגיד שהוא בבית והכל בסדר והוא הולך לישון, אני ישנה ממש רע... כנ"ל לגביו.... וזה ככה בערך בשנה וחצי האחרונות - לא היה לילה שבו הלכנו לישון בליל לאחל לילה טוב. אז זה אולי בכל-זאת די ברור עכשיו למה לא ישנתי...
וחוץ מזה מה זאת אומרת הפורום רדום??? תעירו אותו!!! בייבי קרן, אמנם את חושבת שאת קשישה אבל אני מאמינה שעדין לא קשה לך עד כדי כך להקליד
איך היה ביומולדת???? מחכה לשמוע פרטים...

cielo

New member
למה לא נעים ?

נסיכתי, למה לא נעים להגיד ? התרגלת שהנסיך שלך לידך ונסיכה שכמוך צריכה לישון ביחד עם הנסיך שלה. אוי, אני מבינה שעברת שנה וחצי לא קלות בכלל, אני מכירה את ההרגשה, שנה שלמה של חוסר וודאות, של רצון לאהבה ולהיות ביחד ... נו, מי אמר שהחיים הם לא סרט ? אני תמיד הסתכלתי על כל הסיפור בגישה של מבחן האהבה. מישהו שם מחליט לבדוק אם אנחנו באמת אוהבים ועושה לנו את מבחן האהבה. כמו שאמרתי לקרנוש (שנעלמה ! איפה את, הא ?) בשביל להנות צריך לסבול, הא ? אני מקווה שזה רק מצב זמני בשבילכם ותגשימו חלום בקרוב. אוהבת, שלי

GalGula

New member
השנה וחצי האלו לא נגמרו

אני עדין חיה באי-ודאות. מיום ליום מתחזקת אצלי התחושה שבסופו של דבר אני אהיה זאת שצריכה לנסוע לחיות שם. זה לא קל. אתמול בערב התחלתי לחשוב על זה באופן ממש רציני, על כל הבעיות שכרוכות בכך. עד עכשיו ראיתי רק את הדברים הטובים, ועכשיו אני מתחילה לחשוב על זה באופן יותר ממשי ורואה גם את הקשיים. ולמען האמת - עד כמה שזה נשמע מוזר, הקשיים אצלי במחשבות קשורים בעיקר להתמודדות עם הקושי של ההורים והמשפחה. זה מה שמעסיק אותי יותר מהכל. אם אני אעזוב - מה יהיה עם ההורים? איך הם יקבלו את זה? מה יהיה איתם? אני מאד טובה בלהתמודד עם שינויים. אני יודעת שמעבר לשם יעשה לי טוב. אבל... לא מצליחה להתנתק מהמחשבה על ההורים והמשפחה, מה שגורם לי לרגשות אשם נוראים. מה עושים עם זה?... (אגב, לא שאני עוזבת כל-כך מהר... אבל משום מה נראה לי שיש סיכוי לא רע שמתישהו זה יקרה, בהתחשב בנסיבות ובניתוח המציאות)

אניטה007

New member
גל תגידי...

עד כמה הבלאגן בארץ בקשר לעובדים זרים משפיע על כל העניין? האם לחברך תהיה יותר בעיה למצוא עבודה במקרה והוא יחליט לנסות להשתקע בארץ? אגב, בתור אחת שעובדת בדיוק בתחום שלו - המצב בארץ בכי רע, גם עבור המקומיים שלא לדבר על עובדים זרים
איך המצב אצלם באוסטריה בתחום? אם את מוכנה לעבור לשם אולי כדאי שתנסו כי חבל שהוא יהיה מובטל וממורמר. אבל סה"כ זאת החלטה משותפת שלכם, אני סתם מביעה את דעתי.

alfiekeren

New member
הבעיה...

הבעיה היא לא רק למצוא עבודה..הבעיה היא גם לקבל אישור עבודה.. וזה הביצה והתרנגולת..כי אי אפשר למצוא עבודה בלי אישור עבודה. ואי אפשר לקבל ויזת עבודה בלי מקום עבודה. אז על תתנו להם לעבוד עליכם..אתם כבני זוג יכולים גם להגיש בקשה. אבל הם לא נותנים בתור התחלה..רק אישור שהייה. אחרי שהקשר נהייה יותר מבוסס מבחינתם - הם נותנים אישור לחצי שנה. המצב בשוק העבודה קשה מאד. ועצוב לי להגיד את זה. אבל תמיד יש העדפה לישראלים.

GalGula

New member
נכון

המצב כאן היום ממש לא מעודד... בכלל בשנים האחרונות יש לי מין תחושה של חוסר טיימינט משווע וחוסר סינכרוניזציה עם המציאות.... ולגבי אישור עבודה: קודם כל, החבר שלי, זה די ברור לי, לא יגיע הנה עד שיידע שיהיה לנו ממה לחיות כאן. כלומר אם הוא לא יידע שתהיה לו כאן עבודה. הוא לא מתעקש על עבודה בתחום אותו הוא למד ובו עסק. הוא ממש מכון להתפשר על עבודה סבירה אחרת כלשהי. למעשה אני חשבתי על משהו - שאולי דוקא בגלל המצב הקשה כאן בארץ, אנשים מפחדים להגיע הנה לעבוד, ולכן אולי יש לו יותר סיכוי למצוא עבודה, נניח, בשגרירויות (אוסטריה, גרמניה) בארץ, או משהו כזה.... מה דעתכם?

alfiekeren

New member
מזדהה עם כל מילה..

גם אני רואה את עצמי עוזבת כאן מתישהו. כי נראה לי שיהיו לנו חיים טובי וקלים יותר במקומות אחרים. אבל רגשות האשמה כלפי המשפחה..נראה כאילו המשפחה תתפרק או תתמוטט בלעדינו אה?? אבל כמו כל דבר - מתרגלים.. כמה שקשה לי להגיד את זה..וגם אני באותה בעיה..צריך לחשוב עלינו. זה החיים שלנו..אין מה לעשות. נשמע מאד אנוכי..וגם אני לא מסוגלת עדיין לממש..אבל זה תהליך למידה. כל אחד וההחלטות שלו. אני בטוחה שההורים רוצים שנהיה מאושרים.. ואם זו הדרך הם יתמכו בה. הדברים הרבה יותר קלים היום..יש אינטרנט..יש מצלמות ONLINE..יש רמקולים.. יש הכל!!! אז בואי נעשה את זה ביחד..הדברים כבר נשמעים יותר קלים לא?

GalGula

New member
כן בהחלט ../images/Emo13.gif

העובדה שאני מכירה את כולכם כאן ורואה שאני לא לבד גורמת לי בהחלט להרגיש יותר טוב עם כל המצב
הרי כולנו כאן אחד בשביל השני

alfiekeren

New member
קבלי ח´ ח´ גלי

הפורום הזה הוא רעיון גדול...ויכול לעזור לכולנו להתמודד עם הקשיים. בתקוה שהקשר בין כולנו יתחזק..

cielo

New member
כל ההתחלות קשות ....

יקירה, כואב לי לשמוע אותך ככה, אני שומעת את עצמי לפני 3 שנים, חוסר וודאות, מה יהיה ומה לא ? איך אני אוכל לעזוב את ההורים שלי ואני אהיה לבד ... מממ ... מה אומר לך ? אין הרבה מה להגיד, הא ? העניינים פשוט יתגלגלו להם ... אני מקווה בשבילך שתישארו פה, האם זה עומד על הפרק בכלל ? או שהוא נעול על לגור שם ? אתם צריכים לדבר על הדברים בפתיחות הכי גדולה שיש, אץ צריכה להסביר לו שאת מאוד מפוחדת וחרדה לעזוב את המשפחה והכול. אין תשובות לדברים האלו, החלטה מסויימת תיפול בסוף ... מה שלא יקרה, תזכרי שאת עושה את זה למטרה טובה, להגשים חלום, נכון ? בהצלחה, תפסיקי לדאוג ! תרימי ראש למעלה ותהיי חזקה, חיבוק ענק, שלי

GalGula

New member
בוקר טוב מתוקה ../images/Emo24.gif

הסיפור הוא כזה: לפני כמה חודשים סיפרתי לחברי שאני מאד לחוצה ממה שיהיה בהמשך. שאנחנו חייבים להתחיל לתכנן את צעדינו. איפה נחיה, מה יהיה... אחרי דיון ארוך, סיימנו את השיחה הטלפונית. וכחצי שעה אח"כ הוא התקשר אלי ואמר שהוא חשב על הכל והחליט שהוא יגיע לכאן. שאין לי מה לדאוג. שהכל יהיה בסדר. הוא אמר את זה בבטחון מלא, ואפילו היה די מאושר מעצם ההחלטה. הוא גם שלח לי מכתב מרגש למייל... לא הרבה אחרי, יום אחד הוא מתקשר אלי מהעבודה ומספר לי שהוא דיבר עם הבוס על כך שבעוד כחודש הוא עוזב. הוא סיפר לו שהוא מנסה לבנות את חייו, וכנראה שיעבור לישראל. מה גם שאת אותה עבודה הוא לא הכי אהב. כמובן שזה נתן לי מצד אחד המון תקוה, ומצד שני - קצת הלחיצה אותי המהירות שבה דברים התרחשו. במקביל, במהלך אותו חודש דיברנו על זה שאם הוא ימצא עבודה יותר טובה הוא יישאר שם לעוד איזה שנה, בין היתר כדי לרכוש נסיון בתחום העיסוק שלו. אם הוא לא ימצא עבודה - הוא יגיע הנה. כי אם כבר לעבוד בעבודה "חרא", אז לפחות שזה יהיה לצדי... בקיצור... הוא מצא עבודה חדשה מאד מהר. אבל כעבור חודש החליט שהוא ממש ממש לא אוהב את מקום העבודה הזה, ואין טעם למשוך זמן. הוא עזב (בהפתעה - יום אחד הוא התקשר אלי ואמר שהוא בבית...) הוא אמר לי שהחלום הולך ומתקרב - שמאד יכול להיות שכשיגיע לביקור המתוכנן - הוא בכלל יישאר או יחזור לישראל מיד אחרי... ועכשיו זה כביכול הזמן בו הוא היה אמור להגיע... ופתאום התחושה שלי היא שהוא פשוט מפחד. בביקורו האחרון הוא פתאום שם לב לכל מיני דברים כאן שבעבר לא ראה. התנהגות האנשים, הלכלוך ברחובות, המחירים הגבוהים של דירות ובעצם כל דבר... ולמרות שהוא כל הזמן אומר שהוא יבוא ושאין לי מה לדאוג וזה רק ענין של זמן - במקביל הוא מציין שיש לי בית שם ושאני צריכה לבוא מדי פעם להראות נוכחות, ושבעצם אולי יותר טוב יהיה אם אני אגיע לשם... הוא גם לא ממש מחפש עבודה כרגע - לדעתי מתוך בלבול וחוסר ידיעה וחוסר החלטה - איפה בדיוק לחפש - כאן או שם? זה המצב וזה מה שיוצר את התחושה שלי, שאני צריכה לעבור...

למעלה