חברים ומחשב

פלגיה

New member
חברים ומחשב

כשהילדים שלי נמצאים ליד המחשב - זה לא תמיד לבד. הרבה פעמים הפעילות היא משותפת בין אם מדובר במשחק או ביצירת מצגת.אבל כשבאים חברים, זה לא קורה. לא נוצרת אינטראקציה טובה, וכך יוצא שלפעמים הילד המארח "מראה לשני" איך לשחק, והאורח מתעצבן, או שהאורח משתלט על העניינים ולא מוכן לשתף. הפיתרון שלי כרגע הוא לא לאפשר שימוש במחשב בעת שמארחים חברים, אלא להציע משחקים או פעילויות אחרים. אני תוהה האם יש אפשרויות אחרות שלא חשבתי עליהן. יש רעיונות?

התאור של "החברים" דומה גם אצלינו,

אחד בוהה במחשב והשני משחק במרץ.....אז יש לנו את השטיח ריקוד שעם זה אפשר לשחק יחד (מכירה? מחברים למחשב, יש מוזיקה וקופצים ומשתוללים ) לפעמים שולפים מונופול או קלפים שונים (החל מרמי וטאקי ועוד משחקי קלפים)אבל הרוב באמת מול המחשב.....

הנה מתוך ויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%97_%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%93 במילים פשוטות שלי - השטיח מתחבר למחשב, משמיעים מוזיקה וצריך לדרוך עם הרגליים על החיצים לפי מה שרואים על מסך המחשב תוך כדי ה"ריקוד", יש מקצבים שונים ורמות שונות. זה סוג של פעילות גופניתהכוללת קפיצות ודריכות וזה קשה יש לומר)ואצלי הילדים והחברים מאוד אוהבים. קיבלנו מחמותי כבר לפני יותר משנתיים.

אצלי הבן משחק עם חבריו במחשב

והם עושים תורנות משחק ביניהם. לעיתים הם גם משחקים בקלפים או במשחקים אחרים.

ק א סי

New member
לא תמיד זה ככה

אצל הקטן (גן חובה) זה בדיוק ככה ולכן אסרתי עליו לשחק במחשב כשיש חבר. רוצה מחשב? אל תזמין חבר. וזה עובד נהדר והם משחקים נפלא במשחקים אחרים. אצל הגדול (כיתה ג') המחשב זו אינטראקציה חברתית משמעותית. הם יושבים יחד (גם יותר מ-2) ומשחקים יחד למעשה. או בתורות או משחקים שדורשים חשיבה ואז כולם יחד בעסק ולא משנה הידיים של מי על המקלדת. בעיקר משחקים של עולמות וירטואלים (כמו פינגוין קלאב) מתאימים לחבר'ה. אז אני לא מונעת ולא מתערבת ורואה את היתרונות שבזה.

פלגיה

New member
איך זה עובד?

הם באמת מצליחים להתחלק במשחק ולהשתתף בו כולם? אין אחד מיומן יותר שגובר על הרוב?

אצלנו זה שונה

המחשב והפלייסטיישן מאוד אהובים עליהם בארוח אבל בגלל שאני לא מרשה כל יום .... בקשר לשאלה שמתאימה לשני המכשירים אצלנו כשבאים חברים הם משחקים תור תור - לפעמים אפילו 3 ילדים ! ואם לא מסתדרים אז כמוך אני פשוט לא מרשה ואז משחקים בחצר

החוצה החוצה החוצה

תעודדו את הילדים איתכם ביחד תלוי בגיל לבלות כמה שיותר בחוץ בשדה בגן המשחקים או בשכונה ליצור חץ וקשת הטלת אצטרובלים למרחק כדורגל הפרחת בלונים איסוף פיניונסים פיקניק משותף אני למשל בבית הילדים בני 6 ו-7 קניתי פלסטלינה בכל הצבעים מחנות יצרה ורכשתי את הספר יצירה מפלסטלינה של חיות וזה מעסיק אותם יפה מאד ויש עוד המון רעיונות

צימעס

New member
תלוי עם מי

כשמערכת היחסים טובה, גם במחשב הם מתחלקים בצורה בריאה.

פלגיה

New member
זה עובד גם הפוך?

כלומר אם יש בעיות בשימוש במחשב אני צריכה להסיק שמערכת היחסים לא כזאת טובה?

צימעס

New member
לא יודעת.

אני ראיתי חוסר איזון גדול של אחד משחק והשני תמיד רק מסתכל כשאחד גדול באופן משמעותי.

למעלה