חברים וכסף

SummerSpirit

New member
את בכלל קראת את ההודעה?

היא נידבה לי את האינפורמציה. היא אמרה שיש לה 300 ביד ועוד 100 בבנק מקצבה שהיא שאמורה להכנס רק בסוף החודש והיינו באמצע החודש. היא יודעת שאין לה עדיין כסף בחשבון עבור הבגדים ובכל זאת הגיעה לסכום של 400 אז להגיע איתי לקופה, להעביר את הכרטיס ו"לגלות" שאין לה מספיק כסף בחשבון ואז לעשות לי פרצופים ולבקש הלוואה זה לא נראה לא חברי במיוחד. זה העמיד אותי במצב לא נעים. גם כתבתי שנתתי לה את הכסף ולא עשיתי לה שום פרצופים כמו שכתבת בעצמך.

SummerSpirit

New member
חברים וכסף

יש לי חברה מאד טובה. היא נשואה ונשארת בבית עם התינוק בעוד שבעלה הולך לעבוד והם גם נתמכים ע"י ההורים שלהם. אני יוצאת איתם די הרבה ואני יודעת שהם קצרים בכסף כמעט כל הזמן אז אין לי בעיה לשלם עליהם על דברים קטנים כמו בירות (אם יוצאים לבר וקונים בקבוק לכל אחד) או אם חברה שלי צריכה להלוות כסף ותחזיר לי פעם אחרת. באמת שלא אכפת לי בנושא הזה ואולי כאן מתחילה הבעיה. לפני כמה ימים היא קיבלה 300 ש"ח מההורים שלה, ארזה את התינוק, ויצאנו לקניון. היא ידעה שיש לה ביד רק 300 ואמרה לי שיש לה עוד 100 ש"ח "מיותרים" בחשבון בנק מקצבה שאמורה להכנס בסוף החודש. היא רצתה לקנות בגדים בשווי של 400 שקל וכשהגענו לקופה מסתבר שיש לה בחשבון רק 50 ש"ח ושהקצבה מן הסתם עוד לא נכנסה. היא יודעת שהקצבה לא נכנסת עד תאריך מסויים אז עצבן אותי קודם כל שהיא הסתמכה על החשבון בנק כשהיא יודעת שאין לה מספיק כסף שם ועוד היא התנהגה כאילו מופתעת שאין שם מספיק כסף. בקיצור, די בטבעיות היא שאלה אותי אם אני יכולה להלוות לה 50 ש"ח. אמרתי לה שעדיף שתוריד חולצה אחת מהקניה ותקנה ב350, בדיוק הסכום שיש לה. היא עשתה לי פרצוף ואמרה שהיא תחזיר לי ברגע שהקצבה תכנס לחשבון שלה. עכשיו תכלס מדובר 50 ש"ח שזה לא הרבה בשבילי, והיא תחזיר את הכסף עוד כמה ימים, אבל כל הסיטואציה ממש עצבנה אותי. אני יודעת שמצד אחד אני משלמת עליה ועל בעלה כשאנחנו יוצאים לפעמים ויכול להיות באמת ש"הרגלתי" אותם לחלוב ממני ולהחזיר לי אחר-כך או להתחשבן (הם משלמים עליי כשיש להם כסף) אבל זה די קיבל צורה מכוערת ויצא מפרופורציות. את לא ילדה קטנה. את יודעת כמה כסף יש לך אז אל תקני ביותר ותבקשי הלוואה. או שתסתפקי בזה או שתלכי לעבוד, לא יודעת מה. לא דיברתי איתה על זה עדיין. רציתי תגובות על זה קודם... מה אתם חושבים?

אני חושבת כמוך..

לדעתי זה לא בסדר... אני חושבת שהיא יכלה לחכות קצת עם החולצה... ופעם הבאה שתבדוק כמה יש לה בבנק... [כמובן שרק במקרה שלה, כי אמרת שזה כבר הרגל..] אם זה היה משהו שהוא חד פעמי אז זה בסדר.. לא חושבת שזה כל כך נורא להלוות 50 ש"ח או יותר. אבל אם זה דפוס התנהגות שחוזר על עצמו.. נשמע לי קצת לא אחראי.. לא תמיד תהיי שם לעזור לה. כמובן שזו רק דעתי.

Sea Urchin

New member
אני חושב שהסיפור עוד יהפוך לעוד פרק

בתכניתו של אלון גל.

לא מש הבנתי מה עשית בסוף

אבל נדמה לי שהמתכןו המנצח הוא - כן לקנות במקום את מה שהיא ביקשה, אבל לאמר לה שבפעם הבאה זה לא יעבוד, ושאם לא יהיה לה כסף אז שלא תקנה. ובפועל, בפעם הבאה שתלכו לשופינג, תבדקי איתה היטב-היטב לפני כן כמה כסף יש לה, ואפילו תבקשי שתראה לך. אם היא מתחילה לעשות לך פרצופים (כי זה באמת דבר לא מקובל), תאמרי לה שאת כבר מכירה אותה וודעת לאן זה יכול להגיע איתה. זה ייתן לה גם יותר תחושה של ביקורת, וגם ייצור אצלה את הרושם שאת אומנם איתה אבל עם גבולות.

לדעתי

היתה לך בעיה עם אורח החיים שלהם או עם הבילויים על חשבונך גם קודם. עכשיו כנראה שזה ישתנה, ולא יצפו ממך להזמין יותר. אם זה יגרר למריבה גדולה או לא, זה תלוי במי שאתם.

אם זה מפריע לך - עשי לזה סוף.

דברי איתה יפה והסבירי לה שאינל יכולה להמשיך להלוות לה כסף. אולי זה יפגום ביחסים שלכם אבל עשי את השיקול מה כדאי יותר , שלתוק ולהמשיך להיות חברה או לדבר ולהסתכן בכך שהחברות תסתיים.

nutmeg

New member
אני חושבת

שאם את מלווה כסף לחברה עליך לעשות זאת ממקום שרוצה לתת ולא ממקום שרוצה לחנך. אם לשנייה יש לך טענות לגבי איך היא חיה ואיך היא מבזבזת את כספה - אל תתני לה. תני לה רק כי את רוצה לתת בלי קשר לאיך שהיא מתנהלת או עושה חשבונות. כסף נותנים לחברים רק אם בלב את מוכנה להיפרד מהכסף הזה ולעולם לא לקבלו, כי החברות יותר חשובה לך. אם יותר חשוב לך שינהלו את חשבון הבנק שלהם או את החיים שלהם כמו שאת חושבת לנכון - עזבי אותך מכסף ואל תתני. חבל על העצבים שלך. היי חברה, בלי איתם אבל אל תממני אותם.

צימעס

New member
ההודעה שלך אומרת

"יש לי דעה על איך היא מתנהלת, בד"כ אני משתפת איתה פעולה, ועכשיו נמאס לי". עכשיו תחליטי מה את רוצה ממנה, מה את רוצה ממך, מה את רוצה מהקשר ביניכן. אם - וככה נראה מההודעה שלך - הכי חשוב לך זה לחנך אותה, כדאי שתבררי איתה האם היא רוצה לחונך. אגב, לא ברור לי מה הקשר בין מה שסיפרת ובין "נשואה ונשארת בבית עם התינוק בעוד שבעלה הולך לעבוד והם גם נתמכים ע"י ההורים שלהם"? יש אנשים שיש להם כסף, ויוצא איכשהו שחברים תמיד משלמים עליהם. יש אנשים שאין להם כסף, ולא מוציאים שקל אחד מעבר למה שתקצבו. בפרקטיקה? את לא רוצה לשלם על הבירות שלהם יותר? או שתגידי להם, או שתפסיקו להפגש במקומות בהם מוכרים בירות. או שניהם.

למעלה