חברים וחברות

חברים וחברות

קשרים עם אנשים היו בעיה אצלי מהילדות. תמיד החשבתי את עצמי לילד בודד שאין לו יותר מידי חברים. פה ושם היו כמה חברים אך הם בדרך כלל לא היו מבית הספר שלי והיו מרוחקים ממני במידה זו אחרת. אני בדרך כלל אהבתי אותם מאוד והם רכשו כלפי יחס מזלזל עקב כך. חלף לו הזמן ובמהלך החטיבה היו תקופות שבהן הייתי בודד עד מאוד. הרגשתי מנוכר גם מהחברים המעטים שהיו לי. בתיכון המצב מעט השתפר ולראשונה הייתי מוקף בחברים אך שוב לא הרגשתי שאני חלק מן הקבוצה אלא נספח חיצוני לה והרגשתי בודד כתמיד. מה שגם תמיד התעניינתי בדברים שלא משכו את שאר הקבוצה (חיפוש רוחני, קולנוע איכותי וכו') וכך יצא שתמיד הסתכלו עליי "כמוזר" שבקבוצה. התיכון הסתיים וכך גם הקשרים נפרמו אחד אחר השני ושוב הבדידות הקיפה אותי והפעם כמעט הכריעה אותי. אך שוב הצטרפתי לקבוצה של אנשים (הפעם זעירה במיוחד) שכללה שלושה חברים שהיו שונים ממני באופן משמעותי ורק המסגרת אפשרה לכך שכולנו נתאחד לגוש אחד ששונא את הצבא יחדיו. אך כמובן שהקשיים רק הלכו ונערמו והשוני בינינו גרם לכך שאריב איתם, אעלב מהם (משום שאני לוקח דברים אישית), ואשאר מנותק מהשיחות שלהם. ועכשיו שנה אחרי הצבא, קבוצת חברים נוספת והכל חוזר על עצמו. עדיין קשה לי איתם, אני מרגיש שהם לא באמת רוצים בחברתי או שהם בוחרים מה לעשות ואני אמור להיסתרח אחריהם. בינם לבין עצמם השיחה זורמת וגם נפגשים יחדיו הרבה יותר ואילו איתי זה תמיד הערמת משקל בשבילהם. אני יודע שאני אמור להשתנות, אך זה כה קשה. האם יש לכם קשיים עם חברים? האם גם אתם מרגישים בודדים ביניהם? ומה עושים?:)

חברים ../images/Emo13.gif

אני מרגישה בדיוק את ההיפך ממה שתיארת. תמיד היו לי חברות ותמיד אנשים רצו להתחבר איתי. הרבה פעמים אפילו לא הייתי צריכה להתאמץ בשביל ליצור קשרים (למשל, באוניברסיטה היו מתיישבים לידי ומתחילים לדבר איתי). זה די ברור שזה חוזר לעניין של לאהוב את עצמנו. אם אדם אוהב את עצמו, אנשים נמשכים אליו. האם חזרת לעבוד עם הספר "דרך האהבה" שהמלצתי לך עליו בהודעה אחרת?

לא, מעולם לא עבדתי איתו.

אלא עם ארבעת ההסכמות. אני אקפוץ לסטימצקי ארפרף בו קצת ואראה אם אני יכול להתחבר אליו.

למעשה כשאני חושב שעל זה. כרגע,

אני בכלל לא יודע איך להתחיל משהו עכשיו. ההרגשה השלטת בי היא ששום דבר לא ילך, ובייחוד לא משהו כמו ספר. משום שזה תלוי בי ומה שתלוי בי לא מתקדם ולא מתפתח לשום מקום, והכי מצחיק שלפני כעשרים דקות אמרתי למישהי שהחיים שלי משעמם ושאני צריך שינוי, ואולי זה השינוי. היום עברתי כל כך הרבה שלבים של רגש וחשיבה. האם אפשר באמת לעשות/להתקדם לאנשהו בלי לקבע את זה? ואיך אפשר לעשות את זה..

שני דברים שעלו בתוכי בעקבות ההודעה

* אני כן חושבת שצריך עזרה ממקור חיצוני אם רוצים באמת שינוי, ושחלק מהעבודה כדאי שתהיה לבד אבל לא כולה (לא הכרתי מישהו ששינה את חייו רק מעבודה עצמית) * לא הבנתי את המשפט הזה: "האם אפשר באמת לעשות/להתקדם לאנשהו בלי לקבע את זה?"

הכוונה היא

שהאם באמת אפשר להגיע לתוצאות כלשהן בעבודה עצמית אם לא מקבעים קודם כל את מערבולת הרגש. במצב הנוכחי אני מדוכדך ומחר אהיה אופטימי וכך חוזר על עצמו הסיפור. אם לדוגמא אקנה את הספר וארגיש שאני רוצה לעבוד ולהתמיד בו במצב מסויים ואז פתאום יקרו דברים שישברו את הלך רוחי וארגיש מזופת ושאין שופ סיכוי שאצליח בעבודה איתו אז אפסיק. השאלה היא מאיפה ועל מה כדאי להתחיל. וכמובן איך. וגם אני לא הבנתי משהו מהתשובה שלך - "לא הכרתי מישהו ששינה את חייו רק מעבודה עצמית"

הכוונה במשפט היתה

"לא הכרתי מישהו ששינה את חייו רק מעבודה עצמית" : הכוונה שלא הכרתי מישהו שהצליח לשנות את החיים שלו, רק על ידי עבודה עם עצמו. (ללא עזרה מבחוץ).

סו בושליט

טוב שאני לא אתחיל להתבטאות.. שמע בנאדם,אני חושבת שאתה חושב יותר מידי על דברים במקום לעשות אותם. אולי אתה פוחד משינויים, אבל לדעתי זה מה שיוציא אותך מההרגשה הזו. במקום להרגיש בודד ולרחם על עצמך(סליחה כן)תוכל להעסיק את עצמך במילון מפגשים חברתיים,ויש המון! במקום לחשוב-לעשות..זה הפיתרון לדעתי.. בהצלחה. אגב,אל תפחד מהמיקום שלך בחברה..

אהבתי את ההצעה לאקטיביות.

מנסיוני עם אנשים, הרבה פעמים מה שמעכב אותם זה: פחד משינוי פחד לוותר על חלקים בתוכם (למשל, אם האדם מקבל את עצמו יותר, החלקים של זלזול עצמי ומסכנות פשוט קטנים בתוכו, והוא מוותר על הדמות המסכנה, או הדמות הסובלת וכדומה) פחד מהצלחה אמונה בהרגלים הקיימים (זה מה שאני מכיר בתוכי, ככה זה העולם, ככה אני, זאת המציאות שלי) התרגלות להרגלים הקיימים (זה אני מכיר, זה בטוח...) מין התעקשות שזה/זאת אני פחד לשחרר שליטה קיבעון מחשבתי שזאת המציאות אוקיי... זה מה שעלה בתוכי כרגע

אני הייתי רוצה לשנות

ואני אכן אוהב שינויים הבעיה שלי היא להתמיד בהם. אני לא יודע איך לקדם את עצמי לקראת המפגשים החברתיים האלו שאת מתייחסת אליהם. אני הולך למכון כושר, אני לומד יוגה, אני מחר מתחיל לעבוד בקבוצה על מודעות (או מה שלא יהיה). אבל אני מרגיש בדידות בכל מקרה. ובסופו של דבר נשאר בלי הרבה חברים ובלי קרבה. הבעיות שלי נובעות מכך שאני מפחד לעשות. פחד נוראי ומשתק. וחוסר היכולת לשמור על החלטיות. פעמים רבות כשאני מרגיש טוב עם משהו אז כעבור כמה זמן ארגיש נורא והכל יתמוטט. תאמיני לי שהייתי מעדיף להיות עם אנשים במקום לכתוב כאן כרגע. אבל אני לא יודע איך להגיע לנקודה הזו כרגע.

למעלה