חברים וחברות

JUN JUN

New member
חברים וחברות

חברים וחברות, משודכים, מועמדים, מנויים וקוראים קבועים (בבלוג) אני נאלצת לקחת הפסקה בת חודש מהפעילות האינטרנטית חמותי מגיעה מחו"ל ובחודש הקרוב (החל ממחר) לא תהיה לי כמעט גישה למחשב. אפשר לשלוח אי מיילים ומסרים אך אני לא מבטיחה לענות בהקדם. בענייני שידוכים ובמקרים דחופים בלבד ניתן לפנות לדליה חנום עד לחזרתי למשרדי החברה
הבניינים יהיו סגורים עד להתחדשות הפעילות. עמכם הסליחה, ג'ון ג'ון שידוכים והפקות

פרויז1

New member
בילוי נעים.

אם אתם מתעניינים בביקור בגבעתיים לסיור באתרים הסטוריים מתקופת הישוב העברי - כולל מחתרות - אשמח לארגן לכם. כולל סיפורים מתקופת הישוב היהודי מתקופה הקלקלואידית. יש פה גם את קברו של הרבי מסטפנשט - אם אתם מעוניינים לעלות. וכמובן - מוזמנים אלינו הביתה לכוס של פאלודה.

niya

New member
../images/Emo22.gifאם כבר,

התרופה היא כלכולית
ויש גם בתל אביב, בכיכר המדינה, אתר מהתקופה הזו

פרויז1

New member
התרופה הכלכוליתית בתוספת יישובית

זוכרת את המחזמר "הו כלכותה" שבעקבותיה, שרת החינוך והתרבות דאז מרים טסה גלזר עוררה סערה ציבורית רבתית ? היא ביקרה את ההופעה המעורטלת,

niya

New member
../images/Emo4.gifהאמת?

לא זוכרת חבל שאין משהו בסגנון "הו טהראן" עם הרבה שטיחים ותהארופים

פרויז1

New member
יש את התאחדות עולי אירן בישראל

שנמה את שינת הנצח שלה והתרדמת הנצחית היא נכס צאן ברזל של אנשיה.

niya

New member
הבעיה:

ה"מבוגרים" הרחיקו את הצעירים מהעניין. כמו שאותי לא לימדו את השפה, לא לימדו רבים אחרים. היום, הרבה פחות מעניין אותנו לקדם ענייני עדה, כאשר אנו טרודים בעניינים יומיומיים אחרים (פרנסה וכו'...) מחריפה את העניין העובדה שלא היינו מעולם במדינת המוצא של הורינו, אין לנו אפשרות לעשות "טיול שורשים" כמו שרבים מחברינו עושים או עשו. ככה שזה מרחיק עוד יותר.

פרויז1

New member
../images/Emo6.gifהחומרנות של דור השפע !!!

על מה אני מדבר ועל מה את עונה?
אני מדבר על תרבות, מסורת אבות - על רוח!!! את כבר מחפשת את כרטיס הטיסה לסוף השבוע על חשבון אבא'לה! - על חומר!!! שתהיי בריאה! העובדה שקיבלת ים תרגומים ועוד לא שרת לנו פה אפילו סרנדה פרסיה אחת - אומרת הכל... יאללה, רוצים שנייה תשיר לנו סרנדה בפרסיייייתתת!!!

niya

New member
אתה טועה...

אני חושבת ששפה, מוסיקה ואוכל הם ענייני תרבות. אצלנו בבית, למשל, הדבר היחיד שנשאר היה האוכל. מכאן הדרך קצרה לאבד את התרבות. ונסיעה לטיול שורשים שהיא לא עניין חומרי אלא עניין רוחני!

פרויז1

New member
רונן ג'אן !

השיר הזה אין לו כל קשר לדור הצעיר.ואם יימצא קשר כזה, הרי שהוא קשר מקרי לחלוטין - אגב : בני הדור הזה, שהוא גם דור השפע, הם בנים ובנות טובים יותר, מבני דורי - ואשרינו שככה לנו !!!

rba25

New member
נייה ג'ון

את לא צודקת במאת האחוזים, נכון יש את עניין הטרדות של ענייני היום יום אבל... 1. אולי המבוגרים שאת מתכוונת אליהם כשעלו ארצה רצו להיות כמה שיותר ישראלים אז הם "ויתרו" על עניין התרבות ושמעו כמה שפחות מוסיקה פרסית, דיברו פחות פרסית כדי להשתפשף בעברית וכך לאט לאט נעלמה התרבות הפרסית במשפחה ולא הועברה לדורות אחרי. 2. זה עניין של רצון לשמור על התרבות שלנו. המצב הזה מאוד מצער מכיוון שגם עדות אחרות שלא מכירות את התרבות הפרסית בגלל המצב חושבים שאירן/הפרסים הם מדינה של עולם שלישי ללא תרבות, ללא היסטוריה (שהיא מאוד מפוארת) ורואים באירן כמדינה נחשלת. ולגבי טיול השורשים בע"ה אחרי המהפכה שתבוא נעשה טיול מאורגן

niya

New member
כמובן rba, שלא הכל שחור-לבן...

אין ספק שההורים לא דיברו איתנו פרסים כדי שלא נהפוך להיות "גלותיים" כמותם. אין ספק שגם משהו בתרבות הצברים היה כנראה מושך, ישראלי, והיה צורך לבחור בצד ה"נכון" של המתרס, כדי להתקבל בחברה לא פשוטה, מלאה בעולים מכל מיני מקומות בעולם... לגבי הטיול המאורגן: it's a date!

niya

New member
כן,

ארגון שלצערי, אינו פעיל מאד ויכול היה לעשות הרבה דברים שלא עושה...

niya

New member
לא ברור

אם את זקוקה ל-
או ל-
עקב ביקורהשל חמותך, מה שכן, קבלי את שניהם

פרויז1

New member
אם היא ריתקה עצמה - עד כדי כך

סימן שמפחדת מחמותה. לא כך, נייה? לא לבוא לפורום חודש? מילא - לבלוגיה לא תלך. אבל פה?

niya

New member
אנחנו נכנס דיון חירום מיוחד../images/Emo3.gif

בסוגיה הזו משתתפים: niya פרויז1 דליה חנום יש עו דמישהו שרוצה להתדיין בנדון?

למעלה