חברים וחבובות..!

yuvalberger

New member
חברים וחבובות..!

אתמול לאחר ישיבת שכב"ג סוערת ומותחת החלטנו בין היתר שאנחנו נוסעים לעצרת הזיכרון ליצחק רבין. נראה לי שאם עוד אנשים יבואו זה יהיה משמעותי ובכך נייצג את התנועה וניקח חלק בעצרת שהרעיון שעומד מאוחריה או מאחורי מי שהיא מזכירה מאוד נכון ומתאים לערכי התנועה שלנו. העצרת תתקים במוצאי שבת ה-3 לנובמבר בכיכר רבין, אנחנו (חיפה) נבוא כסניף עם כל השכב"ג ועם מדים ! כמה שיותר יבואו כך יהיה יותר משמעותי ונוכחות של התנועה שלנו בעצרת היא חשובה . לא כל יום אנחנו זוכים באמת להגשים את ערכי התנועה ופה יש הזדמנות באמת יוצאת דופן להגשים מעורבות חברתית אז כל מי שחושב שיוכל להגיע זה יהיה באמת מגניב ושיבוא עם מדים! אוהב יובל

אני בהחלט מסכימה עם יובל

ואני גם אעלה את זה בכל הנשמה, בתקווה שגם אנחנו נבוא עם נציגות מרשימה! כל הכבוד סניף חיפה על היוזמה!

nitram

New member
אני לא מסכים

אני לא מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהרעיון שעומד מאחורי העצרת מתאים לערכי התנועה שלנו? איזה ערכים בדיוק? להפך! האומנם יש יום זיכרון לרבין ז"ל שהוא יום זיכרון ממלכתי, אך העצרת בכיכר אינה עצרת ממלכתית- היא עצרת פוליטית שמאורגנת על ידי השמאל! נוער תל"ם היא תנועה שלא משתייכת לאף מיפלגה. התנועה שלנו היא לא תנועה שמזדהה לא עם השמאל ולא עם הימין. להפך, בתור תנועה שלא מזדהה עם אף מפלגה, לבוא לעצרת עם מדים, זה סותר את הערכים שלנו.

yotambal

New member
מרטין..

כשאנחנו באים לעצרת עם מדים זה לא כי רובנו כמו שזה נראה תומכים בשמאל.. נכון,העצרת מראה כל שנה שאי אפשר להתנתק מהפוליטיקה.. אבל העצרת הזאת היא עצרת זכרון..אל תשכח את זה.. אני הייתי אמנם בן 4 אז אבל אני זוכר את זה.. וככה זה עד היום.. צריך לתמוך בעצרת הזאת בשביל שדבר כזה לא יחזור בעתיד.. וכן, גם קצת לתמוך בשלום! מה קרה? שלום זה דבר חשוב!

nitram

New member
יותם..

גם אני תומך בשמאל ואני אף פעיל באירגון שמאל מוכר, וגם אני זוכר כשזה קרה, גרתי עוד בארגנטינה לפני שעלינו לארץ ושידורי הטלויזיה ניפסקו כדי להודיע שראש הממשלה של ישראל נרצח. אתה צודק בכך שזאת עצרת זיכרון, או או אמורה להיות כזאת.אבל היא ממש לא כזאת. אתה לא זוכר את העצרת של שנה שעברה? את הנאום של הסופר דוד גרוסמן בעצרת האחרונה? הוא לא דיבר על רבין זיכרו לברכה, אני בספק אם הזכיר אותו ביכלל. כל הנאום שלו עסק בכישלון מלחמת לבנון השנייה, בכישלון ההנהלה המדינית שלנו, הוא הזכיר את הכיבוש, הוא האשים את הממשלה בכך שהיא מתעלמת מאיתותי השלום של סוריה וכ'ו.. איפה רבין? איפה הזיכרון? אז נכון,יכול להיות שהעצרת נועדה להיות עצרת זיכרון, אבל היא הפכה להיות עצרת פוליטית. יש לך יום זיכרון ממלכתי(שכולל טקסים בבתי הספר), בקהילות של התנועה שלנו יש אף סדר תפילה מיוחד שגובש על ידי מועצת הרבנים המתקדמים במיוחד ליום זה,בשונה מהעצרת יום הזיכרון הממלכתי הוא בהחלט יום זיכרון טהור נקי מפוליטיקה. גם לי חשוב להיות נוכח בעצרת, אבל הנוכחות שלי בעצרת לא קשורה לזה שאני בנוער תל"ם. היא קשורה להשקפה הפוליטית שלי, אני לא שולל את ההשתפות בעצרת, אני פשוט אומר שאין קשר בין נוער תל"ם לעצרת הזאת. לי חשוב לבוא לעצרת הזאת מפני שכפי שהיזכרתי אני פעיל באירגון שמאל, ולא מפני שאני בנוער תל"ם. בוודאי שאתה צודק שהשלום חשוב, אבל אל תישכח שהשלום חשוב לשמאל ולימין כאחד, עכשיו אם הימין יארגן עצרת שלום, אני בספק כמה מאיתנו יציעו לבוא לעצרת בתור חברים בנוער תל"ם ועוד עם מדים. בוודאי שגם חשוב לעודד חברים בנוער תל"ם לצאת להפגנות שקשורות למחויבות חברתית כמו למשל ההפגנה שהייתה למען ניצולי השואה שלא קיבלו את הקיצבאות שהגיעו להם. לא כל הפגנה היא מתאימה לערכים ולחזון של התנועה שלנו, אלא אם כן השאלה פה היא ביכלל שאלה של חשיפה תיקשורתית ואז זה אומר שזה רלנווטי להגיע לכל הפגנה לא משנה איזו, ועוד עם מדים?

למעלה