חברים אני מתלבט!

subotaj

New member
חברים אני מתלבט!

אני ממש ממש לא יודע למי הפעם להצביע. אני לא אשכר אני מאוכזב קשות משינוי, הצבעתי להם בפעם הקודמת ולא ראיתי שום תוצאה. אבל מצד שני בהתחשב בעובדה שאין אלטרנטיבה לאידיאולוגיה של שינוי, אני חושש שאני שוב אאלץ להצביע להם. הם מושחתים, שקרנים זייני שכל ברברנים אבל פחות מהשאר, וזאת הסיבה היחידה למושכת אותי לשינוי. לצערי הפעם אני הולך להצביע בלב מאוד מאוד כבד. ואני ארגיש קצת רע אם עצמי אם עוד 4 שנים הקשקשנים האלה יזיינו בשכל יקבלו כסף ויגדלו את הכרסים שלהם על חשבוני. היתי שמח שקצת תעודדו אותי ותנו לי מוטיבציה למה לי בכלל לצאת מהבית ולהצביע למושחתים האלה?

asafz8

New member
תראה

שינוי היא המפלגה ההגונה והישרה ביותר בכנסת- אז מושחתים, מגדלי כרסים זה לא תיאורים טובים. שינוי עשתה המון. נכון לא מספיק כי אין לנו מספיק מנדטים אבל המון. ראשית פירוק משרד הדתות, הפחתה בסכומי העתק שהוענקו לחרדים. 315 מיליון ש"ח לאוניברסיטאות. ידעת שתקציב המדע ואיכות הסביבה יחד היה שווה לאותם 290 ש"ח ששרון רצה לתת לחרדים? שינוי הוסיפה כספים לשני המשרדים הללו, למלחמה בתאונות דרכים ולתרופות.

subotaj

New member
באמת אל תעלב אבל אתה עדיין ילד,

לא שאני בא לזלזל בך או בהשקפת עולמך, אבל אתה עוד לא התנסת ב"עולם האמיתי". כשמזיינים אותך 3 שנים בצבא, ואז זורקים אותך לרחוב שיכלו אותך שם, בלי לומר תודה. משתמשים בך מנצלים אותך ואז זורקים כמו קונדודום משומש. ואז אתה מתחיל להסתדר, מתחיל לעבוד לקרוע את התחת, מנסה לצוף מעל האדמה. ואז מגיע יום בחירות שזה בערך הדבר היחיד שאתה יכול להתנקם בממשלה הרקובה והמזויינת הזו ומה אתה רואה שם 120 נחשים שדואגים לתחת של עצמם. אבל אני מאוד מודה לך על זה שדרכך גיליתי שיש פורום "מפלגת שנוי ואני אפנה את השאלה שלי לשם". תודה.

סרגיי,

אני אענה לך במלוא הכנות, למרות שאני עצמי חבר בשינוי ובמועצת שינוי. מפלגת שינוי היא לא מושלמת, אין ספק בכך. לא קיימנו את כל הההבטחות, לא טיפלנו במספר נושאים חשובים וכן, גם לנו היו פרשיות לא נעימות. אבל, ויש כאן אבל מאוד גדול, אנחנו האלטרנטיבה הטובה ביותר ואולי אפילו היחידה מבין כל המפלגות היום. אנחנו שונים בנוף הפוליטי ומציעים דרך ישרה וכנה יותר תוך האבקות והצמדות לעקרונות שאנחנו מאמינים בהם. לנו אין את הבושה להסתכל לאנשים בעיניים ולשקר להם תוך מרמה, שקר וגניבה; לנו אולי יש ח"כים מעט אנונימיים אך ח"כים שמגיעים לכנסת כל יום ועובדים בחריצות עד השעות הקטנות של הלילה. תראה, בעקבות הזעזוע האחרון במערכת הפוליטית הרבה מאוד מהחברים שלי שאלו אותי מה אני הולך לעשות. שינוי הרי כמעט נעלמת בסקרים והמצב משתנה כל יום. עניתי להם שחשוב שבמצב הנוכחי, איך שלא תסתכל על זה, ששינוי תמשיך ותהיה לשון המאזניים בממשלה הבאה. זה או מפלגת שינוי או מפלגות דתיות למיניהן. רק שינוי יכולה להביא להמשך המצב הנוכחי בו המדינה הפסיקה לעודד עוני ובערות. רבים הם האנשים שמתוסכלים משינוי, רובם טוענים שלא עשינו מספיק. אולי זה נכון, אך חשוב לזכור שבלעדיי שינוי המצב היה חמור כפליים. המפלגות החרדיות היו יושבות על תקציב המדינה ומוצצות אותו עד תום. ההתנקות לא היתה יוצאת לפועל, התקציב שהפנה מאות מליונים לסטודנטים, בריאות, חיילים, אונברסיטאות- אותם מיליונים היו מופנים "לקירוב עם ישראל לדת". שיהיה לך שבוע נעים ובהצלחה בצה"ל, יוראי.

subotaj

New member
תגובה רצינית וכואבת...

תודה על התגובה. אני חושב שאני מיצג את רב הציבור של בוחרי שינוי שלא מעורבים פולית. ובאמת הפעם יהיה לטומי עבודה רבה לשכנע את אותו הציבור שיצביע לו שוב אותו הציבור בעצם זה אני. כמו שכתבתי מקודם הפנתי את השאלה למפלגת שינוי וזה אחד הדברים שרשמתי שם. *ואגב לשמחתי אני את השלוש שנים שלי סיימתי. אני מדבר תכלס לכן לא אשכר היה זוועה! במיוחד כשנהרגים לך שני חברים כן ו... גם קצת קשה היה לקבור אותם שלמים כי על אחד התפוצץ מחבל במחסום ארז ואת השני פזרו לחתיחות ברחבי עזה. נגמ"ש בפילדלפי למי שזוכר. אני מרגיש שפשוט אנסו אותי במשך 3 שנים נצלו וזרקו. לילה טוב.

subotaj

New member
*פולית = פוליטית. מצטער על התגובה

הלא נעימה כי יש בתוכי המון המון כעס.

כואב לי לקרוא את התשובה

שלך. עצוב לי מפני שבדיוק על זה אנחנו נלחמים. אני נמצא בשינוי מפני שאני חושב שקיים ציבור עצום במדינה שתורם, תורם ותורם - והמדינה לא גומלת לו בחזרה; המדינה לא מתייחסת אליו בצורה הראויה או כפי שאתה הגדרת את זה - "נצלו וזרקו". לעומתך, שתרמת ושירת את המדינה, הרבים שלא עשו כן מקבלים כ"כ הרבה מאותה מדינה. הציבור הרחב שמשרת את המדינה זכאי לקבל את זכויותיו המלאות ואת היחס הראוי- במלוא משמעות המילה ובכל התחומים! למפלגת שינוי תיהיה אכן עבודה קשה מאוד לקראת הבחירות הקרובות, אך אני מקווה שנצליח לשמור על כוחנו בתור מפלגה שנאבקת בדיוק עבור הטענות שאתה הרגע העלת. תנחומי הכנים על האובדן.

chiff4

New member
נצמדתם לעקרונות ? אני לא חושב

אחרי שהפצרתם ארוכות 'לא נשב בממשלה עם חרדים' הסכמתם להתפשר על ישיבה עם יהדות התורה ואגודת ישראל. בתור כאלה שהפצרתם נגד כפייה דתית , ויתרתם ממש אבל ממש מהר על הלחימה העקרונית בנושא כביש המריבה בקריות , מה שכיום המצב הוא שתושבים רבים כדי להגיע לבתיהם בשבת צריכים לעשות עיקוף של כמעט חצי עיר... הבטחתם הבטחות בבחירות הקודמות ואני לא מקבל את התירוץ הזה ש"אין לנו הרבה מנדטים לממש אותן" , זה לא תירוץ . אתם המפלגה השלישית בגודלה ,מעבר לכך לא תזכו להיות . אז האם גם בבחירות הבאות ובעתיד התירוץ הזה יהיה ? הרי זה גבול המנדטים שלכם. המצע שלכם אולי נחמד ונראה טוב כלפי חוץ , אבל עם כניסת שינוי לכנסת הקשר בין הפעילות הפרלמנטרית למצע שהבטחתם לבוחרים , היה מקרי בהחלט.

Sashka7

New member
למה לא???

תצביע שינוי!!!
אגב, משהו שרציתי לשאול אותך כבר מזמן: אתה הולך לנוער קדימה או שנשאר בנוער ליכוד???

איי סשה אני שומר על המקום שלי

את שזה יתפוס תעוצה ואם לא ילך לי בליכוד אני יעבור לשינוי האם תקבלו אותי ???

למעלה