../images/Emo60.gif תשובה חלקית....
אז ככה, אני בן 17, עולה לי"ב, ומגמגמם מכיתה ב'. אני באמת הבן אדם לשאול אותו על טיפולים, בכיתה ה' הלכתי לטיפול של ברברה דם, הוצאתי 9000 שקל, המצב השתפר פלאים, ואחרי חודש הכל הלך מאעפן והמצב חזר לקדמותו... אבל מה שכן רציתי להגיד לך זה בקשר להתמודדות עם בית הספר והעולם בכלל. אז ככה, בקשר להורים, תדבר איתם על זה כבר! הם ב-ט-ו-ח יודעים על זה, אתה לא יכול להסתיר מהם כלום. ואל תתפוס ממני מישהו שמדבר עם ההורים שלו הרבה, ממש ממש לא. אז תדבר איתם, הם יוכלו לעזור לך, אולי עם טיפול, או פשוט עם תמיכה. בקשר למורים, עדיף להבהיר למורה שאתה מגמגם מאשר להסתיר את זה, זה יכול להוביל תוצאות לא נעימות, כמו שקרה לי פעם שמורה כעסה עלי ומרוב הלחץ של להגיד לה תשובה נתקעתי, והיא חשבה שאני נתקע כי אני לא יודע מה להגיד לה ושאלה אותי מול כל הכיתה למה אני מגמגם... או שמורה מבקשת ממך לקרוא קטע שברור לך שאתה לא תוכל לקרוא בקול רם, וכאלה קטעים מעצבנים. אז כדאי שתבהיר למורות את המצב, אפילו אם זה באמצעים קצת פחות ישירים, כמו לדבר איתה לבד, אפילו על סתם נושאים, לא קשורים לגמגום, כדי שהיא תראה שיש לך בעיה בדיבור והיא כבר תבין לבד (תאמין לי). בקשר לילדים, אני לא אשקר לך, אין מה לעשות ילדים זה ילדים. אז בכיתה ה-ו באמת צחקו עלי באופן ישיר, אבל גם זה ממש נדיר. בכיתות ז-ח קרה לי פעם אחת שנתקעתי מול כל הכיתה וצחקו קצת. בכיתה ט והלאה, האנשים קולטים שיש לך בעיה, ולא צוחקים, במיוחד החבר'ה הקרובים. תופעה שאני רואה אצל הרבה אנשים, שברגע שאתה מדבר איתם, ונתקע קצת, הם קולטים מה הבעיה, אבל לא יכולים לעצור את החיוך, ברגע הזה, הביטחון העצמי שלך הוא מה שקובע, אתה צריך להבליג על זה, או אפילו לחייך איתם. מרגע זה והלאה, הם לא יחייכו יותר, הם פשוט ידברו איתך כמו כל אחד אחר. ולסיום, (וואו יצא לי הודעה ארוכה, אני לא מדבר על הדברים האלו הרבה...) מה שהכי הכי הכי חשוב בנושא הזה של הגמגום, זה הביטחון העצמי שלך. כמה שזה קלישאה ובטח כבר אמרו לך את זה פעם, אבל זה כל כך נכון. תראה, אני מגמגם כבר מכיתה ב', לפעמים יותר לפעמים פחות, אבל כבר יצא לי להדריך קבוצה בתנועת נוער שנה, ולהדריך טיולים פה ושם, גם של ילדים וגם של מבוגרים, וגם של השכבה שלי, יוצא לי המון פעמים לדבר מול קבוצות, ובטלפון עם אנשים שאני לא מכיר. אם כל הזמן תחשבו על הגמגום ותפחד מה יקרה לך, אתה תיתקע הכי הרבה, אבל אם לא תחשוב על זה, ותצבור ביטחון עצמי, אתה תיתקע ה-ר-ב-ה פחות. אבל את זה אף קורס לא יכול ללמד אותך, זה משהו שאתה צריך לרכוש בעצמך... מקווה שעזרתי קצת, גלעד אתה מוזמן לפנות אלי במסרים אם אתה רוצה שיחה קצת יותר נורמלית...