אמנם בPB יש דיאלוגים מתוחכמים,
אבל ל24 יש את קלואי
1. PB אמנם שונה מ24 בכך שהיא פחות לוחצת ויותר מרווחת - יש בה יותר פוליטיקה, קונספירציות ואת סקופילד הגאון. מצד שני, גם בה יש הרבה פאקים ודברים שלא נשמעים הגיוניים לעתים. 2. כמו שזה נראה עכשיו, 24 רק משתבחת עם השנים! אמנם לא צפיתי עדיין בעונות ה2 וה3 (ואומרים שהן היו פחות מוצלחות מהשאר), אבל אני שם לב להבדל בין העונות ה1, ה4 וה5. בעוד PB הרבה יותר דומה לעונה הראשונה של 24 (הכותבים בוחנים גבולות, ומתחילים לבנות את הדמויות מבחינת האופי), בעונות החדשות יש דגש ענק על העלילה - העניינים נבנים לאט לאט, והתכנון נעשה בצורה מבריקה. אין ספק שנעלמו ההתרחשויות המטופשות והמגוחכות להחריד, וכשהעלילה ממוקדת אין רגעים של חוסר עניין. 3. למרות שPB כבר הציגה סוגים שונים וקשים של מקרים שמשאירים מחשבות על הצופה לאורך זמן, אין ספק שהעונה 24 הצליחה להעיק, לזעזע ולסחוט ממני דמעות הרבה יותר מאשר PB. יתכן שאת ההתרחשויות שאתה מפרש כ"הזויות" עדיין לא עיכלת (אנחנו באותה הטיטאניק...), אבל אין ספק שהעונה לכותבים יש אומץ מטורף, מהסוג שלא נראה זמן רב בטלויזיה בברודקאסט, להציג התרחשויות שיהממו את הצופים והמעריצים (בין אם ויזואליות, עלילתיות או רגשיות). דברים שבPB לא יתאפשרו עקב צעירותה של הסדרה, יעברו ב24 עם הרבה פחות בעיות. 4. אני מאוד אוהב את PB, ומשתדל להתעלם מהנפילות שיש בה לעתים, אבל אין ספק שמבחינתי 24 לוקחת. אם עוד היה לי ספק לפני מספר פרקים, הגיעו 4 הפרקים האחרונים של 24 והיו ממש מושלמים לדעתי. בסוף כל אחד מ3 הפרקים האחרונים החזקתי את הידיים על הראש, ובשני הפרקים האחרונים אף נשארתי עם דמעות בעיניים, ידיים על הראש, מחשבות חזקות לאורך כל השבוע וכו'. 5. אפקט זמן האמת משאיר הרבה פחות זמן להתחכמויות, והרבה יותר מתח. לפחות העונה, הקטעים הללו לא מגיעים על חשבון הרגש, והכותבים הצליחו להגיע למצבים שבהם הם מסוגלים ללחוץ לנו על הכפתורים הנכונים (ועל הלב!) באמצעות דמויות מסוימות. לסיכום: למרות שPB עדיין בעונתה הראשונה והרעננה (אם כי בפרק האחרון צפיתי לפני כ4 חודשים, ומן הסתם מאז הצפיה הראשונה ירד לחץ הדם), ו24 כבר בעונתה החמישית (אם כי כותביה מנוסים יותר, והיא משתפרת מעונה לעונה), אין לי ספק שאותי 24 הרבה יותר מותחת, מרגשת, מעיקה ומרתקת*. * זה לא אומר שאני לא אוהב את PB! אל תפרשו את זה לא נכון. ** FOX-TV (רשת השידור) לא אחראית על הסדרות. על הפקת של הסדרות אחראית "FOX המאה ה20" (וב24 גם חברת Imagine), ועל התסריט והקונספט אחראיים תסריטאים שונים.