חברים, אני בבעיה

zoharg1836

New member
חברים, אני בבעיה

שלום לכולם. אני משרת כשנתיים וחצי מתוכם שנתיים כחובש, בין היתר כאחראי צוות למבינים. לפני מספר חודשים בהשתלמות נט"ן החלטתי כי אני רוצה להתנדב במד"א. פניתי לגורמים בתחנה אך נעניתי בשלילה כי לא עברתי שום קורס של מד"א אלא רק קורס צבאי. פניתי גם לאחראי מתנדבים ארצי אך כלל לא קיבלתי תשובה ממנו. אני מכיר את הנהלים של מד"א אבל חושב שלא צריכה להיות מניעה להתלוות לנסיעות כמתנדב שלא מבצע פעולות אלא בשביל הידע הפרטי שלי. האם בצבא אני יכול לנהל אירוע כמו תאונת דרכים, לפקד על רופא וצוות חובשים ובמד"א אני לא יכול לשבת באמבולנס רק בגלל שלא עברתי איזה קורס בסיסי. מה אתם אומרים על העניין ומה אתם מציעים לי לעשות בעניין?

billyray

New member
אתה לא יכול לבקש לעשות..

לעשות רק את המבחן של הקורס הבסיסי? אני מניח שיש לך את הידע..

lanza

New member
...

zoharg1836 למה שלא תעשה פשוט קורס חובשים של מד"א ? "אני מכיר את הנהלים של מד"א אבל חושב שלא צריכה להיות מניעה להתלוות לנסיעות כמתנדב שלא מבצע פעולות אלא בשביל הידע הפרטי שלי" אתה מכיר את הנהלים של מד"א לפי מה שידוע לי תקן אותי אם אני טועה הצבא עובד בשיטות קצת שונות משל מד"א. ודבר שני אתה חושב שלא צריכה להיות מניעה להתלוות לנסיעות כמתנדב שלא מבצע פעולות אלא בישביל הידע הפרטי שלך? - בישביל מה אתה חושב שמתנדבים נימצאים על האמבולנס ?- להיות עציצים? אם כן פספסת את הנקודה כל הרעיון זה שתיהיה "מורשה לעשות דברים". באמבולנס לא ממש נחוץ מישהו שלא יכול לעזור ורק רוצה לעלות בישביל הידע הפרטי שלו... אחרת מד"א היה יכול לקחת כמוך כל אזרח שבא לו ולתת לו להתלוות למקרים. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה ואם לא הולך אולי יהיה יותר פושט לעשות קורס. :) לא תפסיד כלום תמיד יש מה ללמוד.

GalHorowitz

New member
תמיד טוב להיתקל בך../images/Emo13.gif

מה נשמע? ..והאם אין אפשרות שייגש למבחן מסכם פנימי+חיצוני של קורס חובשים?

בהמשך לדבריה של לנצמן

תקשיב, זה שאתה יכול לפתוח וריד בצבא, זה יופי אבל זה לא אומר שזה תופס באזרחות, בתור אזרח, וגם בתור מתנדב תוכר במע"ר לכל דבר ולכן לא תוכל לבצע פעולה זו. אז סבבה שאתה יודע לנהל תאונת דרכים, על פי הנוהל הצבאי, בתור אחת שמכירה אותו מעט, הוא שונה לחלוטין מהנוהל האזרחי. בנוסף, זה שאתה יודע קצת פרמקולוגיה לא הופך אותך למומחה מחלות, אז אולי לתת אנטיביוטיקה או מישכה לרגליים אתה יכול, אבל לטפל בהיפוגליקמיה, MI, בצקת ריאות או כל מחלה שלא נתקלים בה לרוב בצבא אני מאמינה שלא תוכל לטפל כמו מישהו שעבר את ההכשרה המתאימה לכך. כמו שלנצמן אמרה, מתנדב לא יושב באמבולנס ומסתכל, כי אם היה כן הוא היה מיותר לחלוטין, אני אישית לא מעלה איתי מתנדבים כאלו, התפקיד שלך בתור מתנדב הוא לעזור ולהציל חיים ולהקל על חולה גם אם זה רק קטטר שיצא ממקומו, דבר שלא למדת עליו בהכשרתך הצבאית. ההצעהה כי טובה שלי בשבילך הוא לעבור קורס חובשים של מד"א ולהתחיל להיות מתנדב מן המניין יום טוב

New member
נו באמת

נתחיל מכך שרוב ההכשרות של מד"א לא יותר טובות מאלה של הצבא (בקשר למומחיות הצוותים כבר יש שאלה אחרת אבל לא כאן המקום לדון בה) אני מאמין שחובש צבאי שעבד בתפקידו ושעבר גם קורס חוג"דים אינו פחות טוב ממתנדב נוער שעבר קורס 60 וכנראה שאף יותר טוב. גם הצבא ומשרד הביראות חשבו כך ולכן חובש צבאי נחשב באזרחות גם כמע"ר וע"פ הכשרה זו יכול להתנדב במד"א. אחראי מתנדבים רשאי לקבל אותך על-סמך ההכשרה שלך ורק להעביר לך חונכות כלשהי ע"מ שתכיר את נהלי מד"א והעבודה בצוות אמבולנס. לאחר כמה זמן תוכל לעבור השתלמות נט"ן ולהתנדב גם על אמבולנסי וניידות טיפול נמרץ ואם תרצה תוכל לעבור גם קורס חובשים של מד"א ולהיות חובש גם באזרחות. אם אחראי המתנדבים הספציפי שפנית אליו לא הסכים לכך תוכל לנסות להתחיל להתנדב במקום אחר ואחרי שתתנדב זמן מה תוכל לעבור לאיזה מקום שתרצה. תרשום מאיזה אזור אתה בארץ ונראה איך ניתן לעזור לך. נ"ב אם אתה עדיין בשרות, ע"מ להתנדב במד"א יהיה עלייך להשיג אישור התנדבות ממש"קית הת"ש ביחידתך, אישור זה הרבה יותר קל להוציא מאישור עבודה ולכן לא תהיה לך בעיה בכך. בברכה, אבירם

לא הבנת אותי נכון

מעולם לא אמרתי שהכשרה זו או אחרת טובה יותר מהשנייה אמרתי שהיא שונה בתכליתה, הרי הכשרה צבאית מתייחסת יותר לפן של טיפול בזמן מלחמה, כלומר פצועים בעוד של מד"א מתמקדת יותר בחולים מה גם שאחר כך בשטח רוב הטיפול הוא בחולים לכן יש שוני בחומר הנלמד ובתפיסה מבחינת ניהול צוות וניהול מקרה בשטח. בקשר לנושא של התנדבות, זה לא מדוייק כיוון שמי שמתקבל למד"א לאחר הכשרה צבאית יהיה מע"ר בכיר... ומד"א לא כל כך מכיר בהכשרה הצבאית כמו שהצבא לא מכיר בהכשרה של מד"א... אולי יהיו פה ושם אחראי מתנדבים ותיקים שיקבלו אותו אבל אני בספק בנושא הזה

zoharg1836

New member
תודה לכל העונים-מספר התייחסויות...

lanza-אם הייתי יכול לעשות את הקורס אז לא הייתה בעיה כלל. ביררתי ואין קורסים בטווח הקרוב וכשיש אז הם באמצע השבוע ואני בבסיס...חוץ מזה התכוונתי לנהלים הנוגעים להתנדבות במד"א. ברור לי שמדובר בשיטות שונות. אני מצטער אם הבנת שאני רוצה "רק לראות", אולי גם לא ניסחתי היטב את במשפט אבל בראש ובראשונה אני רוצה לעזור, בגלל זה אני חובש ! אקונומיקה-דיי הגזמת בתגובה. אני לא יודע מאיפה המידע שיש לך אבל זה דיי רחוק ממה שאני עושה ורואה במרפאה תו"כ עבודה צמודה לרופא בשגרה. לא טענתי למומחיות בפרמקלוגיה אבל זה לא הנושא כלל. אבירם-תודה על התגובה העניינית. צודק בכל מילה. אני מאיזור עפולה והתנדבות במקומות אחרים דיי בעייתית...

למה מוגזמת?

מוקצנת כה, מוגזמת לא... לא הבנת את הנקודה שלי... אני מאמינה שאתה מסכים איתי שבצבא רוב האנשים הם באיזור גיל 20, אנשים שלרוב בריאים ללא מחלות כרוניות קיצוניות. זתומרת שמחלות לב, בעיות נשימה קשות, סכרת, פירכוסים (חום ואפילפסיה) אתה לא תתקל. לכן התגובה שלי מאוד לא הייתה מוקצנת אלא העבירה נקודה, העיסוק שלך בכחובש בצבא שונה מהעיסוק שלנו בתור חובשים במד"א, הנסיון שלך שונה לחלוטין משלנו, ולכן זה מאוד לא רחוק ממה שאמרתי אלא להיפך מאוד קרוב, לא אמרתי שטענת למומחיות הרעיון היה להבהיר לך את השוני במסגרת התפקיד וזה אתה מוזמן לשאול כל חובש צבאי שבעברו היה מתנדב מד"א ואני יכולה להפנות אותך לכמה וכמה כאלו. אתה מסכים איתי שבמסגרת התפקיד שלך בתור חובש צבאי, הן במרפאה והן בשטח אתה לא תתקל בבני 50-70 הסובלים מהפרעות קצב שונות, MI בצקת ריאות ואפילו קטטר שיצא ממקומו, או בילד בן שנה שכרגע עושה פרכוסי חום... המידע שלי מאוד נכון לגבי התו"ל הצבאי עקב מקורות שונים ומשונים (שלא להרחבה בפורום) אבל שוב הפואנטה הייתה להבהיר לך שיש שוני במה שלומדים ומה שעושים בצבא ובמד"א, לא ביכולות הטיפול אלא בנסיון והתעמקות בדברים, אתה התעמקת בקורס ובשירות שלך בדברים שונים לחלוטין מאשר מתנדב מד"א התעמק ולכן אני מאמינה שהתגובה שלי הייתה מאוד לגיטימית וחבל שלא הבנת אותי

The_VIP

New member
תגובתי

לחובש הצבאי ZOHARG1836 במד"א יוכלו לדעתי אם תבקש מהאחראי מתנדבים באיזורך לתת לך לעבור מבחן הסמכה ולהיות כמע"ר במד"א. הקורס הצבאי אומנם לא תופס במד"א אך מכירים בו (לכל המתנדבים שתוהים על מה אני מדבר שימו לב שגם בתופס האדום שממלאים את הכשרתך אז יש שם חובש צבאי) תבדוק את העיניין בכל מקרה אני משער שנוכחי הפורום לא ממש יוכלו לעזור לך בעיניין זה. זה תלוי באיזה איזור אתה ומה המדיניות של האיזור. לפי מה שכתבתה כבר ניתן לראות שאתה לא מתמצא ובא בגישה שונה משום שהזכררת שהינך מפקד גם על רופא, במד"א זה אחרת, בעל הסמכות הבכירה הוא מפקד הצוות הרפואי. אקונומיקה, אני מסכים עם החובש הצבאי תגובתך הייתה אכן מעט מוגזמת. הוא לא התימר להיות רופא או פאראמדיק הוא לא רצה לטפל תרופתית ב"בהיפוגליקמיה, MI, בצקת ריאות או כל מחלה שלא נתקלים בה" בנוסף לכך הוא עלול להתקל במחלות הכרוניות הקיצוניות (לפחות בחלק) עקב מומים בלב שיגרמו לבעיות קארדיאליות, או אסטמה (שנחשבת לבעית נשימה קשה) או אפילפסיה (שבחלק מהמקרים שלה קיימת מלידה או מגיל צעיר מאוד). בהצלחה לך ZOHARG נ.ב. לא התכוונתי לפגוע באף אחד בהודעה הזו רק להבהיר את דעתי איתי מתנדב מד"א כרמל

אז גם אתה לא הבנת את כוונתי

מעולם לא מארתי שהוא יטפל תרופתית בדבר זה או אחר מעולם גם לא אמרתי שהוא לא ייתקל בדברים מולדים אבל הם עדיין לא דומים למחלות שנתקל בהם במד"א, לצבא היום יש נטייה לשחרר אנשים עם בעיות רפואיות קשות ועדיין המצבים שהוא נתקל בהם בעבודה עם רופא הן שונות לחלוטין וזה מה שניסיתי להבהיר, הבנת הנקרא בסיסית פשוטה לאור העובדה שלא ציינתי את הפרמקולוגיה עם השאר ובכלל הוצאתי אותה מההודעה השנייה

The_VIP

New member
כנראה שלא הבנתי

כנראה שקודם לא הבנתי את כוונתך כעת היא ברורה יותר

New member
הבנתי אותך מצויין

חניך בקורס 60 מקבל (בהנחה שהקורס הוא 60% מחלות 40% טראומה) 36 שעות הכשרה בנושא בטיפול בחולים. מתוכם שיעור מצבי חרום בחולה, מצבי חרום נשימתיים, מצבי חרום לבביים והחייאה. כל הנושאים הללו ועוד נמדים בקורס חובשים צבאי ובהיקף גדול בהרבה מ36 שעות לימוד. לכן חובש צבאי (שלצורך העניין נניח שכל השרות שלו הוא טיפל בשפשפות וכאבי רגליים ואין לו בכלל ניסיון בטיפול בחולים) מוכשר באותה מידה ואף יותר בטיפול בחולים כמו חניך שהרגע סיים קורס 60 ולכן אין שום סיבה שהנ"ל יעשה קורס כלשהו ע"מ להתנדב במד"א כמו אותו חניך קורס 60 שהרגע סיים את הקורס. בנוסף, במחשבי מד"א קיימת ההכשרה "חובש צבאי" ובנוסף מי שמתקבל למד"א לאחר ההכשרה הצבאית אמור להחשב מע"ר (ולאחר שיעבור השתלמות לידה, דפיברילטור ופתיחת וריד יכול להחשב כמע"ר בכיר). ולמי שדיבר על נושא הסמכויות, במד"א לא תמיד הסמכות הרפואית העליונה הוא גם מפקד הארוע. בנט"ן לדוג', הפאראמדיק הוא הסמכות הניהולית למרות קיומו של רופא. בצבא אגב, ע"פ התו"ל הרופא הוא תמיד המפקד של כוח הרפואה אך במקרה של רופאי מילואים לפעמים החובש הגדודי הוא זה שינהל את הארוע. בברכה, אבירם

EMT D

New member
אבירם ריבונו של עולם

לא מדברים על קורס 60 מדובר על כך שיעשה חובשי רפואת חירום (203 שעות ) . בוגרים היום לא עושים יותר קורסים בסיסיים

New member
מרפא חולים ומעבר אלמנות.

לעיל נטען שבוגר קורס חובשים צבאי לא יכול לתפקד במד"א בלי שעבר קורס ייחודי של מד"א. אם מתנדבי נוער שעברו קורס קטן של 60 שעות יכולים לתפקד במד"א בטח גם חובשים צבאיים למרות שהם לא עברו את הקורס שלהם במד"א. בוגר חדש שרוצה להתנדב, מן הסתם יפנו אותו לקורס מתקדם ככל שניתן, אבל תסכים איתי שמתנדב נוער שהגיע לגיל 18 לא יפסיק להתנדב עד שיעבור קורס נהגים או קורס מע"רים בכירים ויוכל לתפקד בסמכות מע"ר ללא דופי גם ללא הכשרה נוספת זו. נ.ב. לגבי הכותרת, אנשים באמת נוטים להתבלבל ביני לבינו, אבל אני מאמין שאני יותר מוכשר
. אבירם

למעלה