חברים איזה ספרים מומלצים ללימוד nlp ?

אלי2343

New member
חברים איזה ספרים מומלצים ללימוד nlp ?

חברים איזה ספרים מומלצים ללימוד nlp ? רוצה להתחיל להיכנס לתחום באופן חזק ומקצועי..

דבר ראשון כדי לטפל בעצמי וכדי לרכוש את זה ככלי טיפול באנשים אחרים.

אשמח לתשובות ענייניות
תודה לכולם

ladybug4NLP

Active member
אי אפשר ללמוד מספר להיות "מטפל חזק ומקצועי".צריך קורס מקצועי

אלי2343

New member
אני בטוח שאם לא היה אפשר ללמוד בכלל

אשמח לשמוע בכל זאת
אני בטוח שאם לא היה אפשר ללמוד בכלל אז לא היו יוצאים בכלל ספרים.

ladybug4NLP

Active member
נכון! בגלל זה רופא לומד לנתח מספר - נכון?

NLP היא עבודה עם הנפש. הספרין נועדו לפק סקרנות או הרחבת האופקים
לא כדי ללמוד מ=0 ועוד גם להיות "חזק ומקצועי".

ספרים טובים בעברית לא ננש קיימים וםסרים טובים לברחבת האופקים יש בעיקר באנלגית וגם אז כדאי לברור את המוץ מהתבן

נ.ב. אם היית אומר שאתה רוצה לקרא בשביל הספקרנות - מילא.
איזה עוד מקצוע אתה מכיר שניתן ללמוד מספר ולהיות "חזק ומקצועי"?
זה פשוט זלזול במיטבו

צלישר

New member
ההשוואה בין רופא לאדם שלמד שיטה פשוטה כמו NLP ממש במקום

כל הכבוד.

ספרים יוצאים

למטפלים בפועל.
&nbsp
זה כמו שתרצה להיות פסיכולוג (האלו שלומדים תואר שני ועושים סטאז' 4 שנים-)
רק מקריאת ספרים.
&nbsp
אני תמיד ממליצה על ספר בNLP
להפוך לאמן החיים הטובים- של ד'ר יוסי קדמי
&nbsp
זה ספר התחלתי
כל החומר כתוב בו.
רק שאיך לעשות אותו ביעילות-ממליצה על קורס אפילו קצר כדי ללמוד את השיטה (קורס להעשרה אישית)
&nbsp
בהצלחה

ommerl

New member
ברוך הבא

תשאל את עצמך עד כמה חזק אתה רוצה להיכנס לתחום וכמה כסף וזמן יש לך כדי להשקיע בזה.
&nbsp
אם אתה רוצה להיכנס לתחום באופן הכי חזק ומקצועי, ויש לך את האמצעים, אני ממליץ לך לטוס לאנגליה לקורס של ריצ'רד בנדלר. בהתחלה היתי סקפטי עד כמה ניתן ללמוד NLP בשפה זרה ובקבוצות גדולות אבל ככל שהכרתי יותר אנשים שלמדו אצלו נוכחתי לדעת שזו הדרך הכי טובה ללמוד. לא בגלל שהקבוצות גדולות אלא בגלל שזה ריצ'רד בנדלר (אחד ממייסדי ה- NLP).
&nbsp
אם אתה מעוניין להשקיע בזה פחות כסף, אתה יכול ללמוד באחד מבתי הספר ל- NLP בארץ. יש מבחר דיי גדול ובתי הספר לפעמים מאוד שונים זה מזה אבל כולם מלמדים NLP.
&nbsp
ללמוד מספר זו ההשקעה הכי קטנה שאתה יכול לעשות כדי ללמוד NLP. קודם כל זה לא ישפיע כל כך הרבה על עצמך. לא באופן עמוק לפחות. לעומת בקורס שבו תוכל לחוות טיפול בזמן התרגולים וההדגמות בכיתה.
&nbsp
אני לא אומר לך מה לבחור.. אבל תהיה מודע להשלכות של כל בחירה. ספר זו דרך מצוין להתחיל להיכנס לתחום. להתחיל להבין מי נגד מי אבל ספר לא יעשה אותך מקצוען.
&nbsp
אני ממליץ מאוד בחום על הספר Frogs Into Princess של Richard Bandler ו- John Grinder. זה תמליל של קורסי NLP שהעבירו מייסדי השיטה בארה"ב. ספר בסיסי, כתוב בצורה זורמת מובנת וברורה. כתוב בטכנולוגיית NLP כך שתבין ותפנים את המסרים ביעילות. בסיס מצוין להתחלה שיתכן לך בסיס מאוד טוב ומעמיק של הבנה ב- NLP. שווה להשקיע את המאמץ לקרוא באנגלית.
&nbsp
אין לי מושג איפה אפשר לרכוש אותו בארץ. אני 99 אחוז בטוח שהוא זמין באמזון.
&nbsp
בהצלחה וברוך הבא

אלי2343

New member
...

תודה איש יקר!

בתור התחלה ישר לעשות קורס בלי לקרוא ולדעת על מה מדובר נראה לי לא רציני

ommerl

New member
אין שום ציפייה שתגיע עם ידע קודם לקורס

כך שאם לא תקרא לפני קורס זה לא יפגע בלמידה שלך את הקורס בכלל.
&nbsp
אבל אני מבין גם את הרצון לקרוא קודם. תעשה מה שמתאים לך. ההמלצה שלי על הספר עומדת בעינה. יש המון המון ספרים בנושא אבל זה אחד הכי טובים לדעתי.

אלי2343

New member
חברים אשמח לשמוע על עוד ספרים ;))

חברים אשמח לשמוע על עוד ספרים ;))

אחד הספרים הטובים על התחום

אהלן אלי,

הספר הכי טוב שיצא לי להיתקל בו בנושא NLP הוא "כוח בלתי מוגבל" של אנתוני רובינס.
שם הוא מפרט על נושאים מגוונים מהתחום כמו מודל העל (שאלת שאלות), עוגנים, סולם ערכים, ראפור וכימיה ועוד.
אני לא בטוח שתדע להבחין בין המושגים המדויקים לבין ההרחבות של אנתוני, אבל, עדיין זהו ספר על NLP.

כמו כן, ישנו דף בפייסבוק שנקרא "נלפיסט ישראל", שם תוכל למצוא מאמרים מגוונים.

בהצלחה.

למעלה