חבריי המסכנים

• פותח הנושא 3690
  • פורסם בתאריך

3690

New member
חבריי המסכנים

שלום רב. אני בן 21. בקושי סיימתי תיכון (מאחד נזרקתי על לימודים ואחד בקושי סיימתי כי לא אהבתי להכין שיעורים), מעולם לא התאקלמתי חברתית בצורה ממש מוצלחת (הייתי בסדר לא מהמקובלים של השכבה), בצבא היה לי מאוד מאוד קשה בגלל המשמעת (יש לרס"ר מזל שהשתחררתי) ולעבוד אני ממש שונא. אותו הדבר כל יום זה פשוט סיוט. לשבת שעות ולא לעשות כלום בלי לאחר דקה וכל החרא הזה... בקיצור סיוט. כולם תופסים עליך תחת ומבקשם החלפות - ואני בכלל מנסה להוריד משמרות כי אני מרגיש שאני קורס עם שלוש בשבוע. אני די חכם (כנראה הכי חכם בפורום) אבל זה שטויות. בקושי עברתי את הSAT ולפחות בTOEFL כנראה שאשתמש בתוספת הזמן. כן, אובחנתי אחרי התיכון, אחרי הצבא ואחרי מבחן הSAT. ריטלין לא משפיע עלי בשיט ואין מה לעשות, אני פשוט חי עם זה יום יום. שוכח לקחת תוספי מזון כל יום (רק בהתחלה אני זוכר) ואני כל הזמן דוחה דברים. הולך לאימון ומושך חימום המון זמן. אני חייב מסגרת בכל דבר - שיעורים, אימון, התארגנות בבוקר (אני מאחר המון פשוט כי אני מחכה לרגע האחרון) והחדר שלי מבולגן. פעם אמא שלי סידרה אותו יומיים עד שהכל היה מקופל בארון. שבוע אח"כ הכל היה שוב על הרצפה. אין מה לעשות. מסתדרים. אני לא מחשיב את עצמי למסכן ולא מרחם על עצמי. קצת מעצבן שבאוניברסיטה יהיה לי קצת קשה (אסתדר אני מקווה) אבל אני אשתמש בתוספת הזמן ויהיה בסדר. כולם כאן כל כך מרחמים על עצמם כאילו עוד רגע הם מתים ממחלה קשה. אח שלי בן 10 והוא ממש בעייתי אבל עליו הכדורים משפיעים. עלי לא ולמדתי להתמודד. 21 שנים חייתי ככה ואחרי שאמרו לי שאני כזה זה היה טוב לדעת שיש סיבה להרבה מאוד דברים מוזרים - אבל זהו. אי אפשר לשבת בבית ולבכות כמה אני מסכן וחרא לי. הקב"ה לא מציב אתגרים שאי אפשר לעמוד בהם אז רבותיי - קחו עצמכם בידיים והחלו להתמודד. אני עובד עם נכים ונכון שיש כאלה שהם חארות אבל יש עוורים ומשותקים וקטועים שממש נהנים מהחיים ואומרים תודה לבורא עולם על כל בוקר שהם קמים. יש להם את המשפחה וגם אם הם לא רואים אותם הם איתם. והם שוחים ומרימים משקולות ומריחים ומטיילים. חלאס - אם הם יכולים גם אתם יכולים. אח שלי עבר לבי"ס מיוחד ושם טוב לו. חפשו מסגרת שטובה לכם והשארו בה. אבל אל תבכו על מר גורלכם כמו כוסיות קטנות ועלובות. אפשר על הכל. "הבל הבלים הכל הבל" אז צאו כבר לעולם! נ.ב. אין בעד מה :)

zivadina

New member
מסכן הוא מי שלא מתמודד

ואנחנו כולנו מדברים כאן על הבעיות שלנו כדי להתמודד אתן, כך שלא ברור לי מהי מטרת הנאום שלך.

3690

New member
מטרת הנאום שלי היא כדלקמן:

פעם ראשונה שאני נכנס לפורום ותוך פחות מארבע דקות נכנסתי לדכאון! לכולם קשה וכולם כ"כ מסכנים וכמה חבל זה וכמה חבל זה. עצות זה דבר מומלץ ואף חיוני! אבל יש לשאול שאלה ולקבל תשובה ויש לבכות את מר גורלך. יש הבדל. ורוב החבר'ה כאן סתם בוכים כמה קשה להם. אז חלאס, בבקשה! אני יודע שקשה לכם, גם לי. די... זה מדכא לא מעודד.

zivadina

New member
מציעה לך לקרוא יותר ולהווכח שטעית

כי כל התלונות כאן מקבלות ייעוץ טוב מאוד שגם עוזר. יש לנו סיפורי הצלחה נפלאים כאן. חבל לחרוץ משפט על סמך פעם ראשונה. מציעה לך לקרוא כאן לפחות שבוע ולראות את כל העזרה ההדדית והמקצועית שאנחנו נותנים כאן כדי להבין שהתלונות הן רק חלק קטן מן ההתמודדות שלנו.

3690

New member
שיהיה. מה שעוזר לך לישון בלילה.

עוד רגע גם תמחקי את ההודעה כי לטעמך היא אינה הולמת את רוח הפורום. הבנתי את עמדתך ואני רוצה שאחרים יקראו ויגיבו גם. לפעמים טוב לסתום את הפה ולהבליג (בעיה אצל מאובחנים אז אני מוחל..). בלי קשר אמא שלי וגם הרבה אחרים משתמשים בכינוי "ילדי ADHD" וזה מרתיח. אני לא ילד של מחלה, אני רגיל לגמרי עם קצת קשיים פה ושם. כולכם מקטלגים. ולקטלג זה דבר שתוקע. אז מספיק לקטלג ויאללה לפנצ'ר את הבועה.

05 מיכל

New member
איפה החושים הבריאים שלך?

מה גורם לך להישאר במקום שתוך ארבע דקות גורם לך דיכאון? דרך אגב, אתה בדרך כלל מרשה לעצמך להגיד לאנשים שאתה לא מכיר "קחו את עצמכם בידיים"? זאת ממש גסות רוח.

מסכן הוא מי שבוחר להיות מסכן !!!

מה בחרת אתה ???? אני כלקוי קשב וריכוז עם היפראקטיביות שריטלין לא עזר (ומעטים הם כאלה) ודיסלקטי שנמצא כיום בשלבים מאוד מתקדמים של דוקטוראט. לא תמיד הכל היה ורוד, וחלק מדבריך נשמעים מוכרים מחיי. כיום, מתוך התחברות לקבלה הגעתי לתובנות אחרות. אני אומר לכל מי ששואל שדיסלקציה היא מתנה, ADHD היא הדובדבן שבקצפת. אם אתה יודע מה הבעיה ושיש לך יכולת, ואני שמח לשמוע שאתה מאמין בעצמך. תתחיל לעשות משהו. לעניות דעתי, פנייה לאיש מקצוע לא תזיק, יש הרבה כעס ותסכול במכתבך. אברהם לינקולן אמר ש"אנשים מאושרים במידה שהם בוחרים להיות כאלה". אני מודה לבורא עולפ כל יום שבירך אותי בכישרון ייחודי זה ועזר ללמוד כיצד לנצל באהבה את הכלים והמתנות שקיבלתי ממנו. בעזתרם אני מסייע כיום ללקוי למידה ולנפגעי נפש. לסיום, קח לך חומר למחשבה. ווילאם גולדברג כתב " מעולם לא ראיתי אדם שצומח בכיוון בונה כאשר מניעים אותו אשמה, בושה או שנאה". תעשה בדק עצמי ותבדוק מה מניע אותך, חסרה לי אהבה בדבריך. כל טוב לך גיל מאור

נסיכה ג

New member
ואני לא מאובחנת אבל ברור לי

שגם אני "מופרעת קשב" כמו ילדי, ואני לא מתמסכנת ואף פעם לא התמסכנתי!!!!! יש לכולנו ימים טובים יותר וטובים פחות, ולהיות הורה לילדים עם הפרעת קשב זה לא פשוט והתמיכה אותה אנו מקבלים בפורום שווה מיליונים!!!!!!! וכאמא אני רוצה לומר לך שהבן יקיר לי שמאובחן באופן רשמי מעולם לא התמסכן, להיפך, הוא לא מוכן לקבל שום הקלה בבית הספר (הוא דיסלקטי) והציונים שלו מעולים, התעודה שלו כוללת 2 מצויינים, האחד בתנ"ך השני באנגלית והוא מעולם לא התמסכן!!!! תרשה לי.... ההודעות שלך עצבניות למדי, מרושעות וחסרות כל בסיס!!!! עצה קטנה... תהיה שלם עם עצמך ודרכך (זה לא בא לידי ביטוי מכתביך בפורום) ובנימה אופטימית אאחל לך שתצלח דרכך

gold ayelet

New member
העתקתי לך קטע משרשור בפורום לקויות

למידה : ° מה? איזה תסכולים, כעסים והאשמות?ו MEIMIS ו 09:44 | 14/09/05 • אלה שבאים...ו freearth10 ו 12:17 | 14/09/05 כאשר מנסים להקשיב ולא מצליחים וכשמרגישים את "נטל" הלימודים וכמעט קורסים תחתיו מעדיפים או לכעוס על כל העולם או להאשים את עצמך. לאהוב - זה לתת לאחר לפרוח, ולבטוח שיחזור כשיהיה לו נוח. הוספת תגובה בחלון נפרד שם: gold ayelet נושא: [סמיילים וסימנים לנושא] [שלח/י] תוכן: [סמיילים וסימנים לתוכן] ◄ מסר למחבר/ת ◄ שליחה באימייל ◄ הדפסה ◄ קישור להודעה ◄ המלצה על הודעה ◄ תלונה על הודעה X • מה תסכולים!?ו gold ayelet ו 22:53 | 14/09/05 אני התלהבתי שיש לי בעיות! =) כאילו שעשיתי את השאלון הזה במבדק טובה אמרתי וואי זה כאילו אני! הכל נכון וכיף לי ככה כמו שאני לקפוץ לרוץ לעשות שטויות אני נהנית מהחיים ואם המגנים לא היו דופקים אותי (או כמו שהמנהל אמר -אני דופקת את עצמי) אז בכלל היה לי סבבה גם עם המבחנים! ברור שהיו כמה פעמים של התפרצויות ובכי בגלל שאתה לא מצליח להתרכז או ללמוד *אני גם דתייה ואני לא מצליחה להתרכז בתפילה אז אני אומרת לעצמי בשביל מה להתפלל אם אני לא מתרכזת? וסתם עושים לי עם זה בעיות בבית ספר.. אבל חוץ מהמקרים הבודדים האלו ממש כיף לי היפראקטיבים שולטים! =)))))) ולא נראה שאני היחידה שחושבת ככה כל אלו שלא רוצים לקחת ריטלין כי הם אומרים שזה ישנה אותם זאת בדיוק הסיבה כיף להם ככה לעשות שטויות ופתאום להתעורר עם איזה יציאה מפגרת - אם מחר אני אקח ריטלין אני יהיה חננה =( הנה אני שמחה! ואני לא מתמסכנת אהה וגם אני חדשה!

נסיכה ג

New member
ההודעה שלך כ"כ עיצבנה אותי שבדקתי

את ההודעות בפורום ותסלח לי איש לא ראיתי אף מודעה שמעידה על התמסכנות!!! מה שכן ראיתי אלו הן הודעות לקבלת מידע או ייעוץ!!!

spidergirl

New member
אתה נשמע כמו סיפור הצלחה

ואתה גם הכי חכם פה בפורום אז בכלל - איך בא לי להיות אתה. בקושי סיימת תיכון לא התאקלמת חברתית היה לך קשה בצבא ואתה לא יכול לעבוד יותר משלוש משמרות בשבוע רק תסביר לי עם איזו בגרות אתה מתכנן ללמוד באוניברסיטה.. ומופת כמוך מטיף לנו שאנחנו תופסים עצמנו מסכנים לשווא ואתה מתמודד ואף מגייס לטובתך את אלוהים, אתה בכלל מודע לכמה אתה משכנע? נראה שהחוכמה היחידה שלך היא לגרור אנשים עם ADHD להגיב להודעות דביליות אז תודה, הרבה זמן לא נשפכתי מצחוק ככה. בעיני, אתה מסכן שאינך רואה את עצמך ומטיף לאחרים. לילה טוב, אל תרטיב את הכרית, שלא יגידו עליך שאתה כוסית

למעלה