חברות

חברות

מעין בכיתה ב'. איך גורמים לילדה הזו לרכוש לעצמה חברים ? לא שאין לה חברים. דווקא יש לה אבל לא במסגרת בית הספר אלא אחרי הלימודים. ואפילו ילדים מהכיתה שלה משחקים איתה כאן, בישוב אבל במסגרת בית ספר לא. החבר הכי טוב שלה הסביר לה... היא בת והוא בן והחברים שלו צוחקים עליו בבית הספר שהוא משחק איתה. מעין קיבלה זאת באהבה. היא לומדת יום לימודים ארוך - 15:30 והרבה פעמים שנה שעברה סיפרה לי שהיא משחקת לבד מאלף ואחת סיבות. אני לא יודעת אם זה מפריע לה במיוחד אבל אני חושבת שכן כי היא בסך הכל מאוד אוהבת חברים. למעשה גם בבית היא מעדיפה טלויזיה/מחשב/ספרים/אמא או שיבואו לשחק אצלה. אני מנסה לדרבן אותה גם לצאת מהבית. ואולי זה בגללי ? גם אני לא הכי חברותית בעולם ומעדיפה את הספרים שלי ואם כבר אז שיבואו אלי. נו יופי אני שואלת ומשיבה גם יחד :) בכל אופן אשמח לקבל טיפים איך לעזור לה לרכוש חברים במסגרת בית הספר.

תּמר

New member
זה חסר לה? היא סובלת?

כי אם לא, ואם יש לה חברים אחה"צ, לא נראה לי שכדאי ללחוץ עליה. אם נראה שהיא סובלת מחוסר חברה בבית הספר, הייתי מציעה שתזמין הביתה חברים מבית הספר. להתמקד בילד אחד או שניים ולא בכל הכיתה, ושהיא תציע את מי היא רוצה להזמין.

כן.... ולא :)

מאז שהיא תינוקת היא מעסיקה את עצמה מאוד יפה לבד. אני חושבת שהיא אוהבת את הלבד שלה אבל יחד עם זאת היא גם מאוד אוהבת חברים. לאחרונה היא דווקא מתחברת לקטנים יותר. אוטוטו היא בת שבע והיא משחקת עם בני 4-5. היינו באבחון פסיכולוגי (בדיקת מחוננות) ובין היתר הפסיכולוגית ציינה את הנושא החברתי שלה. יש לה חברים מהכיתה שבאים אליה הביתה ולהיפך. הבעיה היא בבית הספר. בזמן השהיה בבית הספר.

לנסות לחבר אותה לחברים/ות

חזקים מבחינה חברתית ואולי גם לתת לה משחקים להפסקות שמחייבים חברים (גומי, חבל) וכאלו. אני דווקא בניתי לילדודס משחק כדור (מוט על תושבת עם טבעת שמחוברת לקצה וחבל שמחובר לכדור טניס. חובטים בכדור במטקות מצד לצד אפשר לבד אפשר בזוגות משחק ללא מנצחים וללא נקודות שמשפר דרמטית את הקורדינציה וקשר עין-יד במיוחד בשביל האמצעית. אני זוכר את המשחק הזה מילדותי כמהנה ביותר...
)

אתה מוכן להסביר קצת יותר לאט?

לאן מחוברת הטבעת? היא לא זזה בכלל? לאן מחובר החבל? איך החבל מחובר לכדור? באיזה אורך החבל? באיזה גובה המוט? האם כל הקונסטרוקציה ניידת?

קלי קלוטו...

לכל מי שהוא 'הנדי'. אני אסביר לאט.... מוט שננעץ באדמה או בשפת הים (מי שמציב את זה במרפסת או גג יכול חבר לבסיס של שמשיה מברזל) בולט 1.30-1.50 מהאדמה. בקצה הגבוה יש תושבת שבתוכה טבעת (אפשר גם לחבר מיסב (קוגללגר)). הטבעת מסתובבת סביב המוט כמו על ציר אבל עם מינימום חיכוך כך שיכולה לההסתובב 360 מעלות בקלות. בהיקף הטבעת יש יש קדח. בקדח משחילים חבל (3-4 מ"מ) באורך 1.00-1.20. לוקחים כדור מטקות או טניס עושים בו חור במקדחה, משחילים את החבל דרכו, משחילים שייבה ועושים קשר שהכדור לא יברח. זהו. נשמע מסובך אבל פשוט מאוד. 2 מטקות ל-2 ילדים או אחת לילד אחד ומכים בכדור סביב המוט מתאים גם לקטנצי'קים וגם לגדולים. אם משחקים 2 עומדים אחד מול השני וכל אחד מנסה להשיב לשחקן מולו. באופן טבעי מכות יד וגם גב (כמו בטניס). אחלה משחק גם לנו....אתמול לקחנו את המוט עם המטקות לפיקניק והיה אחלה...

לא נגמר

לא הבנתי איך הטבעת זזה: היא מאוזנת? התושבת היא משהו כמו דיסקה על דיסקה? התושבת לא זזה בכלל? נדמה לי שהבנתי... תביא תמונה.

לשלוח איתה "גומי" זה רעיון מצוין

עכשיו רק נשאר לי ללמד אותה לשחק את משחק ילדותי האהוב עלי כל כך. אשמח לעוד רעיונות !

רעיונות מעולים. תודה רבה !

לא חשבתי באמת על לשלוח איתה משחק כזה או אחר. יופי אני אשאל אותה מה דעתה לקחת איתה משחק כלשהו מחר.

פלגיה

New member
חבל קפיצה

אבל לא הדלגית הפשוטה שקונים בחנויות, אלא חבל "שווה" מחנות לחומרי בניין, שהוא עבה וחזק, ואפשר לשחק בו כמה ביחד

פלגיה

New member
יכול להיות שהיא צריכה ללמוד את זה

יש ילדים שמתחברים בקלות, ויש כאלה שצריכים ללמוד איך עושים את זה.

תּמר

New member
השאלה איך מלמדים?

שמתי לב שאני מלמדת את הילדים שלי בעיקר דברים שדורשים גירוי למוח. לא ממש בכוונת תחילה, אלא אני מתבייתת באופן טבעי על שאלו כאלו ומעודדת אותן. איך עושים אותו דבר עם יכולות חברתיות? איך מלמדים ילד להתחבר עם אחרים, לפתוח שיחה וכדומה?

מיכל שב

New member
אצל יואבי בגן מלמדים אותם לנהל שיחה

אומנם שם המצב אחר, כי לילדים חסרים כישורים חברתיים בכלל, אבל הלימוד הוא לימוד על ידי בובות (יואבי לוקח 2 ברביות ומנהל שיחה אחת עם השניה), או במצבים חברתיים. למשל, הוא יכול לנהל שיחה עם אחותי בטלפון ואני אשב לידו ואנחה אותו איך לדבר, מה לשאול ואיך להביע התעניינות. לוקח זמן והוא מפנים ומבצע לבד (גם אם במקרה שלו זה באופן אוטומטי). במפגשים עם חברים אפשר בהתחלה לשמש כמתווך (דכי לוודא שהילד לא "הולך לאיבוד"), ולאט לאט להתרחק ולתת לילד להתמודד לבד.

irisgh

New member
מתווכים ומתמללים להם. כמו בכל דבר.

את רואה את הילדה עושה מה שצריך בערך. [פותחת בשיחה, מציאה נושא. מראה צעצוע ויוצרת עניין אצל אחרים]. אח"כ חזקי אותה והסבי את תשומת ליבה שהיא הצליחה לעניין. וככה נוצרה שיחה. אם לא התגלגל יפה, החמיאי לה על המאמץ, ונחמי על שלא הצליח. שמנסים כמה פעמים ובחלק מצליחים. חזקי כל התנהגות מתאימה בעינייך. ילדים הרבה פעמים לא מבינים התנהגות של ילדים אחרים. פרשי את ההתנהגות הזו, כמו שאת מבינה. [החבר עכשיו עייף.. לא רוצה לשחק בX כי קשה לו בX, אבל אולי ירצה ב Y. החבר עכשיו משחק עם מישהו אחר, אפשר לנסות לעניין את שניהם, או לוותר ולפנות לילד אחר שפנוי בדיוק]. ומה לעשות, אין תחליף לדוגמא אישית, בנוסף. אם תהפכי את התחום הזה למשהו שאפשר לדבר עליו, הם יתחילו לשאול מעצמם. [הרי גם בהבנה חברתית יש המון המון מה ללמוד ולהבין. אם עדיין אינם מדברים על זה, זה כי הם לא יודעים שיש כל כך הרבה מה לחשוב ולדבר על זה. תני להם את השפה: חשבי איתם בקול רם].

למעלה