חברות שנגמרה

לנדסמן

New member
חברות שנגמרה

יש לי חבר מאד טוב, שאני מכיר אותו כבר שנתיים, היחסים בינינו לא היו טובים בחצי השנה הראשונה, אח"כ הם התמתנו עד שבשנה האחרונה, אני חושב, הם הפכו להיות טובים, למרות שהמשקעים מהעבר תמיד הציקו לי ותמיד הפריעו, וכל הזמן הייתי חי בתחושה שאולי אנחנו לא כ"כ חברים טובים, למרות שהיינו מגיעים למצב שבו היינו מדברים כל יום, 7 פעמים בשבוע, כמה פעמים ביום, עד שהחברות שלנו כבר נלחצו מהקשר בינינו, לאחרונה הקשר שוב עלה על שרטון, ויש נתק טוטאלי בינינו, אני חושב שלו יותר קשה ממני כי לי יש יותר חברים ממני אבל הכבוד שלו לא ייתן לו לבקש סליחה, ומצד שני אני יודע שאם אני אחזור בי המצב לא יהיה טוב, אני אפילו שוקל על ניתוק תמידי, כי הקשר הזה גם גבה ממני לא פעם היפגעות חוזרת ונשנית, אני חייב לציין שיש לי גם רגשות חיוביים אליו, וקשה לי הניתוק הזה, לפעמים אני בכלל מצטער שפגשתי אותו, ולפעמים כ"כ שמח שאנחנו בקשר, אני מרגיש חסר אונים, מצד אחד רוצה בקשר ומצד שני לא, מה עושים?

coach miriam

New member
קצת לא ברור לי טיב הקשר

האם זו אהבה? האם אתם בראש? האם "עלה על שרטון" פירושו שרבתם ואם כן על מה? באיזה אופן הקשר פוגע בך? במה מתבטאת בפועל חברותכם הטובה מעבר לשיחות טלפון?

לנדסמן

New member
אני אסביר את עצמי יותר טוב

אני חושב שאני אוהב אותו מאד (לא משיכה מינית), ולכן גם כשאני רב איתו הפגיעה היא מאד קשה, הקרבה בינינו הגיעה לרמות מאד גבוהות של היכרות מעמיקה אחד עם השני. כן, רבנו, ואנחנו לא מדברים, לפעמים הוא לא מבין מהי משמעותה של החברות ונוהג בצורה שאינני מבין, אבל אני חושב שכוונותיו טובות. באיזה אופן זה פוגע? קשה לי להתרכז בדברים אחרים, אני כל הזמן מנתח את עצמי ואת מה שקרה, מנתח את עצמי גם עם אחרים, חושב המון, אולי הבעיה היא אצלי, אולי אני לוקח את הקשר הזה בצורה אחרת ממנו, אולי יש לי חסכים שאינני מודע אליהם ובגלל זה אני ככה, אני חי בתחושה מאד מוזרה של מועקה, זה מציק לי בתחומים אחרים של החיים, אני מרגיש שמשאבים מאד גדולים ממני מתבזבזים, ואני מאד רוצה שהתחושה המעיקה והמציקה הזאת תיעלם. איך הקשר מתבטא? אנחנו עובדים יחד, אמנם באיזורים שונים, אך אני נתקל בו יום יום, וכל פעם זה מציק לי מחדש, אנו נפגשים לעיתים מעבר לשעות העבודה עם החברות שלנו. לפעמים אני לא מבין את עצמי, מה אני רוצה ממני, מה אני רוצה ממנו, כי אני נהנה להיות בחברתו ואז מגיעים רגעים שבהם אני מצטער שפגשתי אותו, לפעמים מתעורר בי צורך לנתק אותו מחיי אך אני יודע שזה ישאב ממני כוחות רבים והקושי יהיה אדיר.

coach miriam

New member
הרבה מהדברים שאתה מציג כשאלות

הם בהחלט דברים שיש מקום לחקור אותם ...ברשותך הייתי מניחה לבדיקה את החבר עצמו בצד, אם הוא מבין או לא מבין את משמעותה של החברות זה לא משהו שהוא בשליטתך . בא תתמקד בשאלות ששאלת לגבי עצמך ...אני מפרטת אותן 1. אולי הבעיה היא אצלי? 2. אולי אני לוקח את הקשר הזה בצורה אחרת ממנו? 3. אולי יש לי חסכים שאינני מודע אליהם? 4. מה אני רוצה ממני? 5. מה אני רוצה ממנו? ושאלה שאני שואלת 6. מהי משמעותה של החברות? 7. במקום שאתה מעמיד את החבר הזה איזה עוד אנשים בחייך את מעמיד שם?

shoom12

New member
חברות

היי, אני ממליץ לך באמת להתמקד במילה חברות, ומה היא אומרת עבורך. חשוב לזכור שלכל אחד יש פרשנות קצת שונה למילה הזו, וכל אחד מוכן לתת משהו קצת שונה לטובת חברות. אחרי שתבהיר עם עצמך את המילה הזו, תוכל גם לדבר על מה שמפריע לך עם החבר, ותחזקו את החברות שלכם. חברות היא משהו שאתם שניכם יוצרים וכל אחד שם בה משהו. לאט לאט היא רוקמת עור וגידים. בהצלחה. יוסי

isaacm

New member
מעניין ומסקרן

מה דעתך על האפשרות לבחון את הרגעים שאתה נהנה להיות בחברתו? לראות מדוע את כל כך נהנה? לראות מה זה נותן לך? לראות האם גם הוא נהנה כמוך? לראות מדוע הוא כל כך נהנה? לראות מה זה נותן לו? מה דעתך על האפשרות לבחון את הרגעים שאתה סובל להיות בחברתו? לראות מדוע אתה כל כך סובל? לראות איך זה גורם לך סבל? לראות האם גם הוא סובל כמוך? לראות מדוע הוא כל כך סובל? לראות איך זה גורם לו סבל? אולי בחינת העניינים הללו בצורה מסודרת תחשוף לך דברים שאתה יודע, ויוכלו לעזור לך לבחור איך להתנהל בהמשך. אם תרצה - אתה מוזמן לבחון את הדברים כאן (נראה לי שעדיף לכתוב את הכל על מספר גליונות ואחר כך לשרוף אותם) בהצלחה, חבר איציק

לנדסמן

New member
תודה לכולכם

אני מאד מעריך את תגובותיכם...

סמדר2008

New member
אבל מה עושים עם השאלות האלו?

נראה לי שגם אני בבעיה דומה. מה עושים עם השאלות האלו? איך מתקדמים הלאה? כשנמצאים במצב רגשי כזה, קשה להחליט מה לעשות ועוד יותר קשה לעשות..

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הי סמדר

האם את רוצה לספר יותר איפה את נמצאת, ומה הרגשות שלך בענין? גם כשיש "סיפור" דומה, המצב בדרך כלל שונה - את שונה מבעל הסיפור ולכן הענין שונה. את מוזמנת לשתף אותנו במצב שמעסיק אותך ובתחושות שלך. עדיף שתפתחי שרשור חדש כדי שנוכל לראות את שאלתך בקלות.

isaacm

New member
עונים עליהן, זה ברור. ולפני זה לא מתקדמים

תראי, סמדר. זה לא שכאילו יש לי את כל התשובות. העניין הוא שפשוט הצד של ההחלטה שמועצם על ידי הרגש משתלט על ההחלטה. כשאת עונה על השאלות את יכולה להחליט את ההחלטה שתחליטי (וממש לא משנה מה היא) בצורה יותר מאוזנת. בצורה שבה את לוקחת עת עצמך בחשבון. ואני מאחל לך את העוצמה להחליט לאט ובסבלנות. בהצלחה איציק

למעלה