חברות של הבת שלי?

חברות של הבת שלי?

הילדה בת 6, כיתה א. יש לה הרבה מאד חברות, ביניהן יש 2 שאני לא מחבבת, בלשון המעטה. אחת מהן ממש חסרת חינוך, חוצפנית, עושה מה שבא לה (אצלה וגם פה), מתערבת כשאני מדברת עם אמא שלה או עם הבת שלי, לפעמים גם מדברת אליי לא יפה, בבית שלי. כל פעם שהבת שלי אצלה היא (הבת) חוזרת "קרבית" ואובר תוססת ולפעמים מתחצפת (למרות שהיא מטבעה ממש לא חוצפנית). חברה אחרת לא ניראת חצופה כלפי חוץ, אבל שאמא שלה באה אתמול להחזיר אותה הביתה היא לא רצתה לנעול נעלים וקראה לאמא שלה: "חתיכת זבל" ו"מטומטמת" (ואמא שלה לא ממש היתה בשוק או כעסה). הבת שלי אומרת לי שלפעמים היא אומרת לה: "אם לא תשחקי איתי אבא שלי ישבור לך את העצמות". אני לא יודעת אם כדאי שהבת שלי תמשיך לשחק איתן. אני מפחדת שגם היא תדבק בחוצפה הזו. לא שאני תמיד מלאך, אבל היא בחיים לא מקללת (לא רק אותנו, ההורים). חוץ מזה כל פעם שהן באות לפה יש בלאגן רציני. אתמול הן היו פה וצבעו בגואש בחד שלה. אחרי זה, כדי לנקות את החדר, הן שפכו מים עם סבון, ועם מגבות ספגו את המים (אולי 6 מגבות "הלכו" לי על זה). שראיתי את זה מאד כעסתי (הייתי בחדר השני עם הבן, להכין שיעורים). כל חהדר היה שמחת בית השואבה, כשבובות הבראץ ושאר הצעצועים ספוגים במים וסבון בכמויות (ורק שלשום היתה לי עוזרת!). לחקחי לה את המשחקים שהיו על הרצפה והחרמתי ואמרתי שאני אוסרת עליה להביא חברים 3 ימים (לא אכפת לי שתלך, והיא אוהבת שבאים אליה). עשיתי נכון? ומה לגבי החברות?

לפעמים אין ברירה וצריך להרחיק

בעקרון אני דוגלת בחופש בחירה אצל ילדי, יחד עם זאת מגיע מצב בו לנו ,כהורים אין ברירה וצריך לשים גבול. את התובנה הזו למדתי לאחר שהבכורה התחברה בכתה א' עם "צפעונית קטנה" שפתחה לי ארונות במטבח לחפש קולה (אחרי שאמרתי שאצלנו שותים מתוק רק בשבת...) ואחרי שנודע לי שהגברת "מרימה " צמידים בחנות של 2 ש"ח ומוכרת לבנות בכיתה.... מצאתי את עצמי בודקת שיחה מזוהה בכדי לסנן שיחות או לענות במקומה ולהתחמק. הסברתי לבת שחייבים להיות חברות של כל בנות הכתה במשך יום הלימודים אבל אחרי הצהרים אמא מחליטה חלק מהדברים (חששתי להכנס להסברים עמוקים מדי כדי לא לגרום למצב בו היא תסביר לחברה מה אמא שלה אמרה...) בדיאבד- התמזל מזלי שעשיתי זאת מוקדם ,אמהות אחרות שהרגישו לא נעים שילמו מחיר יקר . ולגבי העונש- מקובל עלי. גם ילדה קטנה צריכה לדעת מה מותר ומה אסור, ואין שום סיבה להרוס דברים. העונש נשמע ל סביר בהחלט .מקוה בשבילך שהיא תפנים.

פלגיה

New member
יש לכם כללי בית, וצריך לעמוד בהם

לכן אם חברה כזאת - הייתי מעדיפה שתתארח אצלי בבית, תוך דרישה חד משמעית לעמוד בכללים של הבית, ולא הייתי רוצה שהבת שלי תלך אל הבית שלה. אני לא מאמינה שהורים יכולים להפריד בין חברות. איסות להתחבר רק יוצר יותר משיכה אל החבר (דווקא כי הבית שלו פרוע יותר, פתוח יותר, מתירני יותר). ואני מקשרת דיון מהעבר באותו נושא

iris mom of two

New member
כמו פלגיה

את צריכה להגן על הבת שלך מחברות כאלו. אני גם מסבירה לילדים שלי שחברים שעושים בלגן ולא איכפת להם מהצעצועים שלהם הם לא חברים. לא הייתי מרשה לה לשחק עם אותן בנות בלי השגחה שלך. לפחות ככה את יכולה לצמצם נזקים.

עשית נכון, ולגבי החברות, סנני.

תגידי לבתך למה, תגידי לה שבביה"ס מותר לה להיות חברה שלהם, אבל לבית שלך הם לא נכנסות והיא לא לשלהם עד להודעה חדשה. זה קרה לנו גם עם כמה חברים של הילדים שהתנהגותם הפריעה לנו.

בבית שלך יש חוקים וכללים

שהחברות של הבת שלך צריכות לכבד. לעיתים הילדים שלנו רוצים למצוא חן בעיני החברים ועושים איתם דברים שהם יודעים שהם אסורים- לפני שנתיים כשביתי הייתה בת 5 באה אליה חברה ואני לא יודעת איך זה קרה שהן החליטו לעשות לבובות אמבטיה. כשאנחנו עושים את זה- אנחנו מכינים גיגית במרפסת ושם משחקים במים. החברה אמרה לבת שלי- בואי נעשה את זה באמבטיה. תוך שניה וחצי הן התחילו להשפריץ זו על זו עם הברז ועל הקירות ועל הריצפה. מאוד כעסתי, התקשרתי להורי הילדה שיבואו לקחת אותה ואמרתי שיביאו לה בגדים להחלפה וכעסתי על הבת שלי שהירשתה לחברה לעשות חגיגות באמבטיה. בעניין החברות- אני חושבת שהבת שלי מספיק אחראית ליבחור את החברות שלה ועדיין לא ניתקלתי בחברה שאינה ניראית בעיני. אם זה יקרה ותהייה השפעה רעה של אחת החברות- אני בתור אמא אסביר לבת שלי מדוע אני מגבילה את הבילויים של שתיהן. אני חושבת שפעלת נכון.

לורליי43

New member
היתה לנו אחת כזו

בסופו של דבר, אחרי חוצפה מוגזמת כלפי- הודעתי לבת שלבית שלנו היא לא נכנסת. שתשחק איתה בבית הספר, בחצר, בבית שלה.

החברה התחצפה אלייך? באיזו דרך?

כי החברה של הבת שלי ממש התחצפה אליי לפני כמה שבועות. באתי לקחת את הבת שלי ממנה, היה כמעט 8 בערב, והבנות לא רצו להפסיק להשתולל. הבת שלי לא רצתה ללכת, לא ממש "שמה" עליי (אחרי זה כעסתי עליה בבית ואסרתי לה ללכת ולהזמין חברים ל 3 ימים). בכל אופן, החברה שלה אומרת לי: "תעשי סיבוב בשכונה, תחזרי ב9 או 10". ואמא שלה לא אומרת לה כלום, מחייכת. וככה כל הזמן, היא מטפסת עליה (ועל השיש בבית ועל השולחנות) ואמא שלה מתעלמת. שלשום נסענו באוטו של אמא שלה לבית, יש לה אח בן חודש, ושהרב מתחיל להתניע הילדה מוציאה את התינוק מהמושב (הכיסא) ומחזיקה אותו על הידיים. אני במקום אמא שלה הייתי מה זה כועסת, אבל היא היא אמרה לה: "מיה (שם לא אמיתי), אמרתי לך לא להוציא אותו לבד, חבל שאת לא מקשיבה לי".

לורליי43

New member
היו לה טענות כלפי

שאני לא מתייחסת אליה מספיק יפה. למשל- שפעם כשנתנו לה טרמפ, היא ישבה באמצע ואמרנו לה לצאת מצד אחד (הקרוב למדרכה כמובן), שבו ישב האח הצעיר- והיא החליטה שאני חושבת שהיא שמנה ולכן אמרתי לה לצאת משם. היו לה עוד טענות (אני כבר לא זוכרת הכל, בכל זאת עברו 10 שנים בערך), והיא אמרה לבתי (שהעבירה אלי את המסר בשיא התמימות) שהיא רוצה לדבר איתי
אמרתי לבת שלה שלא רק שאין לי כוונה לדבר עם הילדה החצופה הזו, אלא שאני לא רוצה לראות את הפרצוף שלה בסביבה שלי.

אבלורליי!

אולי הילדה הזותי, עם הרעיון המופרך של שמנה מדי באמת נעלבה, ואם היתה מדברתיתך והיתה מבינה שהשיקול שלך היה לגמרי טכני, הייתן חברות-נפש עד היום...

לורליי43

New member
אין ספק...

אני יודעת שאת מתלוצצת, רק שבאמת הדוגמא שנתתי היתה "פיסה קטנה של אריג רב גוני" שהיווה את הילדה הזו. ברור לי כשאני יודעת על מי אני מדברת שהתמונה של דרך ההתנהגות שלה לא יכולה להיות מועברת כמו שנשארה חקוקה אצלי

iris mom of two

New member
היתה ילדה כזו עם אריאל

הן לא היו חברות, אבל בגלל נוחות שלי עשינו CARPOOL איתה. אריאל לא סבלה את הילדה מההתחלה, ולקראת סוף השנה ידעתי למה... אבל, לא היתה לי ברירה (עבדתי וזה היה הפיתרון היחיד שלי להביא את אריאל לפעילות מסוימת), והייתי צריכה להסיע את הילדה פעמיים בשבוע. יש לי מזל שלילדים שלי יש טעם טוב בחברים. בינתיים אני מאד מרוצה מהבחירות שלהם.

ואולי את יכולה להשתמש בילדה כזו

כמנוף חינוכי? כלומר, להראות לה מה אסור ולמה התנהגות כזו לא מקובלת. וכשהיא מגיעה, להיות עם היד על הדופק ובכל התנהגות חריגה, להפסיק את המסיבה ואפילו להתקשר להורים שיקחו אותה הביתה.

למעלה