חברות פורקס

reuvenz

New member
חברות פורקס

אני מנסה את כוחי בפורקס ויש לי מס' שאלות: 1. מהו גובה העמלות שגובה חברת פורקס אם עשיתי עיסקאות עם מחזור של 9 מיליון דולר לערך?כמובן בערך... 2. המבצע של פינוטק - אתה מפקיד 5K דולר ומקבל 5K שקל נוספים מיד שהם נותנים לך מתנה אם עשית מחזור של 5 מיליון דולר בחודשיים. האם יש פה איזה שהוא קאטצ'? נראה לי שזה די קל לעשות עיסקאות בהיקף הזה... אז מה הרעיון שלהם? כמעט כל אחד ישאיר את הכסף הזה אצלו? תודה

natan82

New member
הנה שאלות רציניות

1. יש שני שיטות של עמלות. ** ספרדיים קבועים/משתנים - כאשר העמלות זה הספרדיים לרב 2 ליורו דולר והשאר עד 4-5 (אצל כולם לרב זה אותו דבר.)... ** עמלה חיצונית לרב לוקחים בין 25-50$ על כל מיליון כאשר אתה כסוחר משלם לכאורה את ה"ספרדיים שבשוק" שנעים בין 0-3... בעקרון השיטה הראשונה יותר עדיפה ופפולארית (במידה ואתהלא מבצע מעל 10 עסקאות כל יום ויש לך ווליום פעילות ממש גבוהה). ווליום פעילות גבוהה- הכוונה באופן יחסי לגודל החשבון כמובן...... 2. אין במבצע של פינוטק שום קאט'צ.... סטטיסטית... לא משנה מה המתנה שהם יתנו לך ...רב הסוחרים לא יודעים לסחור נכון ומפסידים את הכסף +המתנה.... הווליום פעילות הוא איזה שהוא בטחון שלא תנסה לעבוד עליהם ולמשוך את הכסף.... כי מי שיודע לסחור...כנראה לא צריך את המתנות שלהם... מאמין כי עזרתי, אולי אני טועה...

natan82

New member
תיקון.

טוב מאוחר..
...סתם...אצלי צהריים מוקדמות. שיטת העמלות הראשונה זה מה שנהו ומומלץ _למה להסתך@#? שיטת העמלות השנייה נהוגה בד"כ אצל ברוקרים הנותנים חשבון החל מ 30 אלף דולר... אך אם אתה סוחר רגיל שמבצע עד כ 3 פעולות ליום ולא הרבה יותר ועם ווליום פעילות ממוצע....אז זה לא כזה משנה לך (מה שכן זה נשמע יותר טוב....)

omer forex

New member
תשובה מאת חברת פורקס

הרבה שאלות נשאלות סביב המבצעים שחברות הפורקס מציעות לאחרונה, ומעט מדי תשובות, אז בתור מנהל פיתוח עסקי של חברת פורקס, אני יכול לענות איך זה נראה מהעיניים שלנו. לאורך השנים האחרונות סלדנו ממתנות. לא בגלל שהתקמצנו, אלא בגלל שרצינו לגייס את הלקוח בהתבסס על היתרונות האמיתיים שלנו, ולא ע"י תחרות מתנות. עם הזמן, נושא המתנות ללקוחות הלך ותפס מרכיב משמעותי בהחלטת הלקוח באיזה מקום הוא רוצה לסחור. לצערנו, מצאנו את עצמנו שומעים את המשפט " בסדר, הבנתי , אתם משקיעים בלקוח ובמקצועיות שלכם, הכל ברור לי, אבל מה אתם נותנים לי כדי שאסחור דרכם", יותר ויותר פעמים. ואז, בלית ברירה, מצאנו את עצמנו נשאבים לאותו המגרש.... אם תבדוק כל מבצע לעומק, תגלה שכל מתנה או הטבה כרוכה בהתחיבות לביצוע מחזורים, לרוב בתקופת זמן מוגדרת, בדיוק כמו המבצע שתראת. למה המבצעים תחומים במחזורים? כדי שחדר העסקאות יהיה בטוח שהוא מסוגל לכסות את עלות ההטבה. איפה הקאטץ'? אין הרבה, הכל מפורסם והכל ידוע, מקום שלא מפרסם את תנאי המבצע שלו, כנראה יסביר לעומק את פרטי המבצע ברגע האמת. גם אם לא תזכה להסבר מפורט (אני מקווה שכל הקולגות שלנו מקפידים על כך), בטוח שתחתום עליהם, ולכן הלקוח חייב לוודא שהוא הבין מה התנאים, לעומק ולרוחב, ולזכור תמיד שאין מתנות חינם. אף פעם! ממה להיזהר? - כתבת שמחזור של חמישה מליון דולר בחודשיים זה משהו שאתה ממילא עושה, ולכן אין לך כל מניעה לבדוק אם ההטבה מתאימה לך. אבל! מי שכן צריך להיזהר זה אותו הלקוח שלא מורגל במחזורים גבוהים, ושמתפתה לעשות מחזורים כדי לזכות בהטבה כל שהיא. מבחינתנו לפחות, זה לא מצב רצוי. זה המצב הכי לא רצוי. לקוח שלא מורגל במחזורים מסויימים עלול למצוא את עצמו בסיטואציה שהוא לא התכוון אליה וכל זה בגלל שהוא רצה הטבה מסויימת. ולכן אנחנו ממליצים בכל דרך אפשרית - תבדוק טוב אם זאת הטבה שמותאמת למידותיך. עוד המלצה חד משמעית - לא בוחרים חדר עסקאות לפי גודל ההטבה! הסבר - עבודה עם חדר עסקאות מתאפיינת במספר רב של פרמטרים של שרות - והלקוח צריך לבדוק מה כוללת החבילה השלמה - האם יש קורסים? איזה סוג של ליווי תזכה לקבל? אילו אמצעים טכנולוגיים עומדים לרשותך? האם מערכת המסחר האינטרנטית מתאימה לך? האם לדילר שלך יש זמן לדבר איתך? האם חדר העסקאות משקיע בדחיפת אינפורמציה? איך מושכים כספים? איך מפקידים? תוך כמה זמן מרגע הבקשה תוכל לקבל את כספך? מה רמת הכימייה שנוצרה עם איש המכירות? אולי שווה לנסות ולדבר גם עם דילר כדי להבין כמה מקצועי המקום בו אתה רוצה לסחור? ועוד ועוד. (כמובן כל לקוח ומה שחשוב לו) המלצה שלי - תבדוק את חבילת המסחר הכוללת, אחרכך תשקלל את איכות ההטבה, וכך תבחר לך את חדר העסקאות המתאים לך.

reuvenz

New member
תודה ושאלה

תודה לכם על התשובה המושקעת ואם כבר דברתם על כך... איזה חדר עיסקאות "נחשב"? איפה ניתן לראות ביקורת של סוחרים על חדרי העיסקאות? וכו'. מקווה שזו שאלה שלא חורגת מכללי הפורום והאתיקה. תודה

reuvenz

New member
ובכל זאת

לגבי גובה העמלות... התשובה לא הייתה כ"כ ברורה. אם עשיתי מחזור של 9-10 מיליון כמה שלמתי? 2-3 דולר לעיסקה? לוט? מיני-לוט? בבקשה הבהרה...

natan82

New member
אממ..

תגיד לי מה אתה מחפש ב"חדר מסחר"... ואז תאמין לי אני אגיד לך בדיוק למי ללכת... אתה מתכוון לדבר איתם כל יום או שאתה שאפילו לא יהיה אכפת לך שהברוקר יהיה בחו"ל כל עוד הכל כשורה. על איזה צמדים אתה סוחר?... מה הגודל חשבון ? ווליום פעילות וכו...? אשמח לתת לך תשובה... הכל באינטרנט מושחט...טוב לא הכל... אבל יש הרבה שכירים שהתפקיד שלהם זה לשווק את החברה ולהוציא לה שם טוב....כך שזה בעייתי לקבל דעה אוביקטיבית.... אך אני אתן לך הכוונה מדוייקת (נקרא לזה כך...). שפוך... לגבי העמלות...אתה משלם בפיפסים. ביורו דולר לדוגמא : שווי פיפס ל 100 אלף זה 10 דולר. אם אתה סוחר ב 9 מיליון ומשלם 2 פיפס....אז זה 90*2*10= 1800$. ב 9 מיליון שווי פיפס זה 900 דולר.... עשכשיו זה מתחלק בהתאם לגודל העסקאות.

תשובה..............

לפניך תשובה כמה עמלה תשלם כשתעשה עיסקאות של 3 מיליארד דולר ביום וחצי, 5 מיני לוט * פיפס - 50 לוט + 35 פיפס לחלק להפסדים שלך * הרווחים העצומים שלך כולל את הקשקושי שכל בתוספת שעמום, עכשיו לך תפתח את הפוזיציות שלך במכולת, תקנה חלב בנוק הפולני ותמכור אותו במלוכני כנגד הקווי. בהצלחה.....

omer forex

New member
השלמת תשובה

עלות ביצוע עסקה במט"ח היא המרווח (SPREAD) כפול מחזור העסקה בדיוק כפי שנתן הסביר לך - בעסקה של 100K יורו דולר, אם המרווח הוא 3 פיפס עלות ביצוע העסקה היא 30$. חישוב תיאורטי מה היה קורה אילו הית פותח וסוגר את העסקה מייד בלי שהמחיר השתנה. הסבר כללי יותר למטבעות אחרים - כל עסקת מט"ח היא עסקה בצמד - מטבע אחד נמכר והשני נרכש. לכל צמד יש הגדרה של מטבע ראשי ומטבע משני. איך יודעים? לפי איך שהצמד רשום - EUR/USD - היורו יהיה המטבע הראשי והדולר יהיה המשני. בעסקת USD/ILS הדולר יהיה הראשי והשקל משני. איך זה נקבע? יש "שפה" בינלאומית מוכרת והקביעה ראשי משני היא קביעה הסטורית. ואז יותר קל להבין את הפרמטרים של העסקה - ואני אתן דוגמא בעסקה של יורו דולר: קנית מאה אלף יורו דולר בשער של 1.5820 אז ככה - הסכום (מאה אלף) יהיה תמיד נקוב בערכים של המטבע הראשי - כלומר רכשת 100,000 יורו. השער יהיה תמיד נקוב בערכים של המטבע המשני - 1.5820 דולר עבור יורו אחד. הרווח , ההפסד, ועלות ביצוע העסקה - תמיד בערכים של המטבע המשני - אם הרווחת 10 פיפס, זה אומר שהרווחת 100$ ולא 100 יורו. עלות ביצוע העסקה - אם המרווח הוא 3 פיפס עלות ביצוע העסקה היתה 30$. מקווה שקצת הסברתי איך זה מחושב. לגבי תהליך בחירת חדר עסקאות: גם כאן נתן צודק. אתה צריך להגדיר מה אתה רוצה, למרות שנדמה שאם המחירים דומים והמערכות האינטרנטיות דומות, אז כל חדרי העסקאות הם אותו דבר. אז לא כך הדבר. יש הבדלים בין חדרי עסקאות, לכל חברה יש DNA שונה, שגורם לה לתת דגש מיוחד על נושא שהיא בחרה לתת עליו את הדגש. מכיוון שהיום יש מגוון רחב של חדרי עסקאות, לך יש את הפריבילגיה להחליט מה חשוב לך, ולבחור בקפידה את חדר העסקאות שנראה לך הכי מתאים עבורך. כל חדר עסקאות מאמין בלב שלם שהוא הכי טוב עבורך, בדיוק כפי שכל אמא בטוחה שהבן שלה הכי יפה. (חוץ מאמא שלי אבל זה כבר סיפור לפורום אחר), ולכן אתה תצטרך להיות זה שמחליט מה הכי טוב עבורך. אם אני היתי צריך לבחור לעצמי חדר עסקאות היתי מחליט על מדרג של נושאים שחשובים לי, אבל אתה תצטרך להחליט על המדרג שלך, אף אחד לא יכול לעשות את זה עבורך. המלצה קטנה שחוזרת על עצמה - אני ממליץ לא לבחור את חדר העסקאות לפי גודל ההטבה, ההטבה אולי מפתה לתחילת הדרך, אבל היא חסרת משמעות לאורך זמן. הכי משמעותי - איפה יהיה לך הכי טוב לסחור. בקיצור מה למדנו מכל זה? שנתן צודק :)

אין על עומר....

הסבלנות שלך יכולה לשגע פילים, כל הכבוד! צריך ללמוד ממך... עכשיו תסביר גם לי איך אדם שעושה עיסקאות במליוני דולרים לא יודע מה זה ספרד וכמה הם העלויות של פתיחת וסגירת עיסקאות, העיקר הוא מקשקש עם מיני לוט ומליוני דולרים, ולך יש את כל הסבלנות לעזוב את היורו, הפאונד שהחליט פתאום לטפס סוף סוף ולא לזנב אחרי היורו ולכתוב לאותו קשקשן?..... עומר! אין עליך.... בי

omer forex

New member
תתפלא :) ותודה

אתה לא תאמין כמה סוחרים גדולים ובינוניים פגשתי בחיים שלא יודעים כלום! שמבחינתם מסחר במט"ח זה מספרים יורדים ועולים, שלא יודעים לחשב רווח והפסד, שלא יודעים (ובטח לא מבינים את המשמעות) כלום על נתונים משמעותיים! כל פעם מחדש אני נדהם מסוחר שעושה מחזורים מטורפים בלי לדעת כלום! נשמע לך הגיוני שלקוח סוחר בהיקפים של 100 מליון דולר לחודש ולא יודע מה זה NFP? ולא מבין שזה נתון שעלול לטלטל לו את החיים והוא אפילו לא יודע מתי הנתון מתפרסם? או מה היתה ההשפעה שלו בעבר? בקיצור, נסיון החיים הקצר והעגמומי שלי הפגיש אותי עם לא מעט דוגמאות, ולכן אני לא מופתע כשאני שומע כאלה שאלות. ולכן כל פעם שאני נשאל שאלות, אני עונה, ומשתדל לתת התיחסות רצינית. ותודה על האין על עומר, אז שתדע - יש על עומר:) אני לא מיוחד בכלום, פשוט החלטתי שכל פעם שמישהו ירצה לדעת ואני אוכל להסביר, אני אנסה. בהצלחה לכולם, מענין הדולר שקל - מה אומרים? למעלה או למטה?

יפה על ההבנה והצניעות.

הזכרת לי שפעם דברתי עם סוחר בהיקפים גדולים מאד ואמרתי לו היום ב 2 הפאונד משתגע, הוא שואל אותי למה? אני אומר לו אתה בסדר? אתה לא מעודכן שיש ריבית אני שבועיים מחכה להפתעות של מרוין קינג, בקשר לדולר שקל אני מחכה לפיצוץ שיבוא, זה נראה שיש מלחמה אש בין פישר לשחקנים הגדולים בשוק שעושים שורטים מטורפים על הדולר שקל יש לי הרגשה שפישר שופך דולרים לשוק ושומרים ע``ז בסוד, נראה בסוף מי יישבר, לי נראה שהוא בדרך למטה, בנק שחותך ריביות ומתערב במסחר והמטבע שלו לא טס זה מראה שהבנקים הגדולים הם אלו שמכתיבים את השוק ובגדול וכנראה שינצחו או שלא, ימים ספורים יגידו, כמובן שהיום ב 2:30 אולי נדע. יש סקר כלכלנים היום בגלובס, תקרא אבל נראה לי שהפעם באמת לא ידוע כלום....

חבל שהספרייד שלכם גבוה. בדקתי את התוכנה

והתאכזבתי. וכרגע אני מקבל לפחות 2-3 פיפס פחות ממה שאתם מציעים. חבל.

omer forex

New member
אני מת לענות לך אבל....

משהו אולי לא הובן כראוי, לא מכיר כאלה הבדלים ולא משהו שמתקרב, לא רוצה להפוך את הפורום לזירת מכירה של טרייד ספוט, נדבר בפרטי.

ספרד....

לא נראה הגיוני מה שאתה אומר, אולי בקרוסים... רק בחברה אחת יש ספרדים תחרותיים מאד זה הולך אפילו בשברי פיפסים אבל אין חינם, יש עמלות אחרות.

למעלה