תשובה מאת חברת פורקס
הרבה שאלות נשאלות סביב המבצעים שחברות הפורקס מציעות לאחרונה, ומעט מדי תשובות, אז בתור מנהל פיתוח עסקי של חברת פורקס, אני יכול לענות איך זה נראה מהעיניים שלנו. לאורך השנים האחרונות סלדנו ממתנות. לא בגלל שהתקמצנו, אלא בגלל שרצינו לגייס את הלקוח בהתבסס על היתרונות האמיתיים שלנו, ולא ע"י תחרות מתנות. עם הזמן, נושא המתנות ללקוחות הלך ותפס מרכיב משמעותי בהחלטת הלקוח באיזה מקום הוא רוצה לסחור. לצערנו, מצאנו את עצמנו שומעים את המשפט " בסדר, הבנתי , אתם משקיעים בלקוח ובמקצועיות שלכם, הכל ברור לי, אבל מה אתם נותנים לי כדי שאסחור דרכם", יותר ויותר פעמים. ואז, בלית ברירה, מצאנו את עצמנו נשאבים לאותו המגרש.... אם תבדוק כל מבצע לעומק, תגלה שכל מתנה או הטבה כרוכה בהתחיבות לביצוע מחזורים, לרוב בתקופת זמן מוגדרת, בדיוק כמו המבצע שתראת. למה המבצעים תחומים במחזורים? כדי שחדר העסקאות יהיה בטוח שהוא מסוגל לכסות את עלות ההטבה. איפה הקאטץ'? אין הרבה, הכל מפורסם והכל ידוע, מקום שלא מפרסם את תנאי המבצע שלו, כנראה יסביר לעומק את פרטי המבצע ברגע האמת. גם אם לא תזכה להסבר מפורט (אני מקווה שכל הקולגות שלנו מקפידים על כך), בטוח שתחתום עליהם, ולכן הלקוח חייב לוודא שהוא הבין מה התנאים, לעומק ולרוחב, ולזכור תמיד שאין מתנות חינם. אף פעם! ממה להיזהר? - כתבת שמחזור של חמישה מליון דולר בחודשיים זה משהו שאתה ממילא עושה, ולכן אין לך כל מניעה לבדוק אם ההטבה מתאימה לך. אבל! מי שכן צריך להיזהר זה אותו הלקוח שלא מורגל במחזורים גבוהים, ושמתפתה לעשות מחזורים כדי לזכות בהטבה כל שהיא. מבחינתנו לפחות, זה לא מצב רצוי. זה המצב הכי לא רצוי. לקוח שלא מורגל במחזורים מסויימים עלול למצוא את עצמו בסיטואציה שהוא לא התכוון אליה וכל זה בגלל שהוא רצה הטבה מסויימת. ולכן אנחנו ממליצים בכל דרך אפשרית - תבדוק טוב אם זאת הטבה שמותאמת למידותיך. עוד המלצה חד משמעית - לא בוחרים חדר עסקאות לפי גודל ההטבה! הסבר - עבודה עם חדר עסקאות מתאפיינת במספר רב של פרמטרים של שרות - והלקוח צריך לבדוק מה כוללת החבילה השלמה - האם יש קורסים? איזה סוג של ליווי תזכה לקבל? אילו אמצעים טכנולוגיים עומדים לרשותך? האם מערכת המסחר האינטרנטית מתאימה לך? האם לדילר שלך יש זמן לדבר איתך? האם חדר העסקאות משקיע בדחיפת אינפורמציה? איך מושכים כספים? איך מפקידים? תוך כמה זמן מרגע הבקשה תוכל לקבל את כספך? מה רמת הכימייה שנוצרה עם איש המכירות? אולי שווה לנסות ולדבר גם עם דילר כדי להבין כמה מקצועי המקום בו אתה רוצה לסחור? ועוד ועוד. (כמובן כל לקוח ומה שחשוב לו) המלצה שלי - תבדוק את חבילת המסחר הכוללת, אחרכך תשקלל את איכות ההטבה, וכך תבחר לך את חדר העסקאות המתאים לך.