חברות עם האקס

bp9mk6

New member
חברות עם האקס

מסקרן אותי לדעת אם באמת יש חייה כזאת. איך קשר כזה עובד.
והאם יש בחברות מהסוג הזה "מטרות נסתרות" לדוגמא תקווה שאולי זה יצית מחדש את הקשר, סקס אולי?
אולי זה אפילו גורם לנו להתקע בעבר ומקשה עלינו להמשיך הלאה?
ולמה שבכלל נרצה לשמור על קשר אם החלטנו לפצל דרכים?

הכל נכון.

לרוב לא שומרים על קשר בתקוה להנעה מחודשת שלו.
שומרים קשר בעיקר כדי להזדיין מבלי להודות בזה.
אחרי כמה זמן אולי מאמינים שהתרחשו שינויים במי מכם ואולי יש תקוה.
מדברים על זה.
חופרים על זה.
ואז מתרחש או חידוש או תחושת תקיעות.
אם חידוש סבבה. מובטחת מערכת יחסים וורבלית יותר מהקודמת.
אם תקיעות אז מתפתחת איבה זה כלפי האחר, עד שמישהו תופס אומץ ומגדיר במילים שככה הוא לא יכול להמשיך ועוזב. יוצאים מזה עם זכרונות דפוקים שרוצחים את הזכורנות היפים מתקופת הקשר בשיאו. ועוד תופעות לוואי לא נעימות שלעיתים מצריכה התערבות חיצונית כדי לצאת מסבך הרגשות השלילים שצפים.
לכן רוב מי שהוא בעל נסיון, לא טורח לשמור על קשר עם האקס אלא אם הוא ציני וחסין או שניהם מעשיים ורציונליים.

אגב, למה אתה שואל ?

jwin

New member
חברים מעולים. משפחה למעשה.

אחרי מערכת של 17 שנים, נפרדנו. היו דברים שנותרו. היו דברים שנגמרו. נשארנו חברים טובים. אנחנו מתראים הרבה פעמים בשנה. כל אחד המשיך עם חייו. אני משולב בהחלטות שלו והוא בשלי. הוא חבר טוב של בן זוגי. מעולם לא היתה כוונה לחזור לחיי זוגיות או למשהו דומה. אני מאושר שככה קרה לנו. אחרת הייתי מאבד סופית 17 שנים מחיי. בהחלט חברות טובה, אדם שנתתי לו המון וקיבלתי המון - אני לא מוותר על זה. אני חי רק פעם אחת וזה המטען שלי. זה מטען חיי.
יהודה

Acoustic 3

New member
לפעמים אנשים יכולים להיות חברים טובים

ויש ביניהם כימיה ממש טובה. אבל כזוג, משהו כבר לא עובד.
לעיתים נגמרת האהבה, נגמרת המשיכה, אבל המשמעות של אותו אדם לא "נגמרת".. לכן יש עניין מבחינת הצדדים לשמור על הקשר, ולא לחתוך אותו - פשוט לשנות לו צורה, לצורה שתתאים לשני הצדדים.
&nbsp
אינטרס? תמיד יכול להיות אינטרס. גם למי שלא היה בן זוג שלך. לפחות פה אתה מכיר את האדם שמולך ויודע להתמודד איתו ואפילו יכול לשער אם יש לו כוונות נסתרות.
הכל אפשרי. אין חוקיות. נצור את האנשים שאתה אוהב כל עוד אתה יכול. לא כל מה שמשתנה חייב להסתיים. שינוי יכול להיות בריא מאוד כשלומדים לקבל אותו - וברוב המקרים זה עדיף על "התקעות" על הקבוע רק כי חושבים שהוא נכון (ולרוב ההתעקשות הזאת נובעת מהקושי לעכל את השינויים)

Acoustic 3

New member
אה ועוד דבר..

את הקושי בלהמשיך הלאה רק אתה יכול להרגיש. ובמצב הזה, אתה עושה את מה שטוב לך.
אני ניתקתי קשרים כשרציתי להמשיך הלאה. עשיתי מה שטוב לי.
עשה גם אתה.

שאלות חשובות מאוד

מה 'ני יגיד לך -
היו כמה אקסים שנשארנו "ידידים" עד שרבנו שוב.

ItsikH

Member
לא הקשר החברי הוא זה שעלול "לתקוע" אותך כשלעצמו
אפשר "להתקע" בעבר אפילו עם בן זוג שמת.

השאלה אם יכולים בני הזוג לשעבר לעבור פאזה ולהשאר חברים טובים גם לאחר הפרידה הזוגית היא אישית לגמרי.

למעלה