חברות מרגיזות

פנינה21

New member
חברות מרגיזות

הי
טוב אני מעלה את זה פה כי את קבוצת הגיל המתאימה לא יודעת אם תוכלו לעזור לי.
יש לי שתי קבוצות של חברות
הראשונה: חברות מהתיכון -תכלס אם היה סרגל חברות שמודד את הענין כנראה שלא היינו מוציאות את הציון הכי טוב (שניה תכף סיבות).
קבוצה שניה זה חברות שהכרתי בכמה שנים מאז התיכון חברות מהצבא ,מהלימודים וכדומה-קשרים בוגרים יותר ופרקטים יותר .

לפני שנתיים התחלתי עבודה שגרמה לי לא להיות בבית כמעט בכלל כולל לילות וחגים וכו..
לפני זה לא היה לי ספק למי אני קרובה יותר ..
ואז התחיל הסדק שהלך וגדל ועכשיו זה נראה שכמה שאני מנסה להוכיח לעצמי שאני סתם מגזימה הן לא באמת מתנהגות כמו חברות ואני מצד שני לא עושה עם זה כלום ואני באמת לא יודעת למה...

למשבר הנוכחי:
פעם שלישית הן קובעות מסיבה החודש.
אני היחידה שגרה לבד , אני היחידה שבאמת עובדת (לא 3 שעות בערב כמה פעמים בשבוע- יש גם כאלה שלא עובדות פשוט) , לאירוע הקודם השתמשו בכרטיס האשראי שלי והביאו לי מזומן ..מצחיק או עצוב אבל אני קצת מרגישה פתאום בתפקיד המבוגר האחראי ואני באמת תפרנית ברמות קשות אבל הן פשוט עוד יותר ואני גם סטודנטית ..אבל אני עובדת שתי עבודות ושתיהן לא ממש קלות או שגרתיות ..
באירוע הראשון קיבלתי מיליון פרצופים וסוג של נמלטתי משם - כי ברגע שהנהגת תורנית שתתה היה לי ברור שאני לא נוסעת איתן אבל כנראה שלהן זה היה ברור פחות. לציין זה היה שישי בערב אני לא ממש דתיה, וזה קצת מטעמי שמירה על שפיות גם ולא רק כי זה שבת, זה ממש מפריע לי.
האירוע השני , באתי והלכתי כבר בעשר וחצי כי עבדתי למוחרת.
האירוע השלישי מתוכן לשישי (שוב!) זה גם לא מגיע למצב של טלפונים או התייעצות פותחים אוונט בפייס וכולם אממורים ליישר קו.
מדובר במסיבה שמארגנים למי שהיא הכי קרובה אלי בחבורה הזאת אבל לא בא לי
נמאס לי וכדי להסביר עד כמה אני חייבת לפתוח כמה חשבונות מהשנה האחרונה ואז היא תעלב ואני לא את זה.
אני פשוט מרגישה שכשאני מבקשת משהו אין שום סיכוי
אבל אני צריכה לוותר על העקרונות שלי ובמקרה הזה גם על ה150 ש"ח האחרונים שיש לי עד המשכורת בשלישי הבא -וזה מיועד לקניית אוכל..והכל בשביל שהן לא יעלבו
מה עושים...

קונדסבא

New member
נתחיל מזה שאת לא כותבת ברור

מבלי להתעמק יותר מידי הצלחתי להבין פחות או יותר שיש לך חברות שמארגנות הרבה מסיבות ואת נוהגת לחתוך מוקדם, וכעת הן מארגנות עוד מסיבה ובכלל לא מתחשק לך להגיע אבל את מפחדת שהן יעלבו?
אם זה העניין, אז קודם כל אל תגיעי, כי אין יותר מבאס ש"עושה טובה" שהוא מגיע. דבר שני כדי שהם לא יעלבו תמציאי תירוץ. בשביל זה אלוהים טרח כל כך כך ביום השמיני לברוא לנו את התירוצים....

Hawkgirl

New member
עד כמה שהצלחתי להבין..

חברות שלך אוהבות כנראה קצת יותר לחגוג(בדרך שלהן, חלק מהדברים שכתבת אני לא הייתי מגדירה כדרך לחגוג...) ואת קצת פחות.
מה שהפריע לי במיוחד היה העניין ששילמת מכרטיס האשרי שלך והן החזירו לך מזומן.
זה היה מתואם מראש או שזה נחת עלייך פתאום?
אני מבינה את העניין של לחייב כרטיס אשראי במקום לשלם מזומן, אני גם משתדלת כמה שפחות להשתמש בכרטיס כסטודנטית תפרנית בעצמי P:

האם היו פעמים שאמרת להן שאת פשוט עייפה, או שכבד לך להוציא עכשיו שוב כסף?
הרי זה ברור לכל אחד(או לפחות אמור להיות ברור) שחייו של סטודנט(בין אם עובד או לא) הם לא בדיוק חיים קלים בארץ שלנו. במיוחד בכל מה שקשור לכסף.

בכל אופן, בעניין המסיבה לחברה שהכי קרובה אלייך שמה, אני חושבת שכדאי לך להגיע אם את מעוניינת להמשיך בקשר עם אותה חברה לפחות.
ולנסות באותו ערב לעמוד יותר על שלך.
מעבר לזה, תראי לאן הדברים מתגלגלים. בעתיד, אם יהיו מהן הצעות נוספות שלך לא יתאפשר, מכל סיבה שהיא(גם אם פשוט לא בא לך), תאמרי להן את האמת ותראי איך הן מגיבות.
אם הן מתחילות לעשות פרצופים ולא לאהוב ת'תשובות שלך, אולי לא כדאי להמשיך להתאמץ להיות איתן בקשר.

אני מציעה את זה רק בגל שאני אחת שלא נקשרת יותר מדי לאנשים, כך שלנתק קשרים לא כזה מפריע לי.
תראי איפה את עומדת מהבחינה הזאת.

פנינה21

New member
אין לי תקציב להפעם

ואין לי יכולת לבקש מההורים כי אמא שלי נגד זה שאני אצא , וכי אבא העביר לי משכורת החודש כי אני שוב במקום עבודה חדש...
שניהם חדשים ..

לגבי מה שקרה עם האשראי הן דיברו איתי באותו יום כמה שעות מראש

אני באמת אבודה הפעם
אני לא אחת שחייבת חברות ומסיבות אני באמת מעדיפה את השקט שלי רוב הזמן
אבל הפעם יש פשוט גם דברים עקרוניים שמפריעים לי : למה שוב בשישי? ומה נסגר לגבי אלכוהול בשעות החשיכה בחוץ..נו באמת אתם יודעים מה אני עושה בהתנדבות שלי ואתם יודעים שאני לא אזרום עם זה..

זה פשוט מרגיז,
אני לא רוצה לריב בטח לא איתה דווקא
אבל אולי אני צריכה לריב איתם סוף סוף?

(הייתי צריכה לריב איתם לפני יום הזיכרון כשקיבלתי תגובות מזעזעות לגבי ההגעה לטקסים - ולא, לא כולם חייבים להרגיש כמוני אבל החוסר טאקט שיגע אותי אחת עסוקה והשניה במכון כושר ,ברצינות?! וכן הייתי צריכה לעשות מזה ביג דיל..)

Hawkgirl

New member
קודם כל...

אולי כבר כדאי לעדכן אותן, שיש חוק שאוסר על שתיית אלכוהול במקומות ציבוריים אחרי השעה 21:00.
אלא אם כן אתן יוצאות לאיזה פאב/מועדון. לא יודעת מה החוק אומר בנוגע לזה.
אבל אם אתן מתכננות לשבת ולשתות בחוץ איפשהו, אתן פשוט עוברות על החוק P:
(שלא לדבר על כך שאם מישהו שתוי יחליט לנהוג אחר כך...)

וכן, אני גם לא מתה על יציאות בשישי. לא בקטע דתי, אני האדם הכי כופר במדינה בערך, אבל מבחינתי הסופ"ש זה הזמן שלי להרגע ולנוח ולהיות עם עצמי.
אין לי בעיה לצאת במהלך השבוע בד"כ בשעות הגיוניות(במיוחד כי אני תלויה בתחבורה ציבורית).

אם אין לך אפשרות להגיע, תנסי אולי לדבר עם אותה חברה קרובה ותגידי לה שלא תוכלי להגיע אבל כן תרצי לעשות איתה משהו בנפרד ביום אחר.
תראי אם זה בסדר מבחינתה, ואם כן, דברי עם שאר הבנות שמארגנות ותגידי להן שלא תוכלי להגיע הפעם.

לפני התגובות שלהן תחליטי עד כמה הן באמת חשובות לך כחברות.

פנינה21

New member
אני יודעת אני זאת שאוכפת אותו

ושוב לנקודה שלי
עד כמה מרגיזים אפשר להיות אתם יודעים מה תיהיה דעתי
אבל כנראה שמזה שלא עשיתי מהומה לגבי יום הזיכרון הן הבינו שאפשר להתעלם ממני ואני עדין יהיה פה כשהן צריכות או רוצות .והמסר הזה לא מקובל עלי.

ואני לא יודעת מה לעשות כי זה סוג של צריכה להיות הפתעה ואני לא יכולה להרוס אז אני יכולה לדבר איתה לגבי זה רק אחרי האירוע ..

Hawkgirl

New member
אה, הפתעה...

אז פשוט תודיעי לחברות שאת לא תוכלי להגיע הפעם, ותוכלי להתקשר לאותה חברה שמפתיעים אותה באותו ערב ולומר לה מזל טוב(או וואטאבר הסיבה שאתן חוגגות לה) ולומר לה שאתן תעשו משו יחד בפעם אחרת

או כמו שאמרת, אחרי הערב לדבר איתה.
לא רואה למה צריכה להיות עם זה בעיה.

ושוב, לפי התגובות שלהן תחליטי לאן את ממשיכה איתן.
חברות אמורות לקבל את מי שאת בהבנה. לא לכפות עלייך אחרת.

rasmus girl1

New member
זה לא אחרי 23:00?

ולשבת בחוץ עם אלכוהול ולקרוא לזה 'מסיבה' נשמע לי ממש ילדותי..
אין לי בעיה אם למישהי יש יום הולדת ומארגנים לה מסיבה עם אוכל, מוזיקה ואלכוהול וכאלה בחוץ.. אבל מעבר לזה לא הייתי מצטרפת.
בקשר לאשראי, זה שהן עובדות פחות ממך או משרה חלקית מטעמי עצלנות נטו לא אמור לעניין אותך, יש להן כרטיס אשראי? יופי, שמישהי אחרת תעביר ואת הפעם תביאי מזומן, התרוץ שלהן זה 'אין לי כסף באשראי' ? תגידי שזה בדיוק אותו מקרה שלך וגם לך אין כרגע כסף באשראי!

rasmus girl1

New member
ומשהו אחרון,

לטעמי, מי שאירגנה את המסיבה הזאת אמורה לדאוג לזה, זו מסיבה שלה, יוזמה שלה, היא רוצה את זה, זה על אחריותה, לא ככה כמה שעות לפני להפיל את זה עלייך, נשמע לי ממש אגואיסטי ונצלני..
(וסורי שזה יצא כאילו קשור לתגובה שלך, פשוט תוך כדי כבר הגבתי גם לפותחת השרשור..).

Hawkgirl

New member
מ-23:00 אסור למכור

מ-21:00 אסור להסתובב בחוץ עם אלכוהול בבקבוק שלא סגור.

פנינה21

New member
חייבת להודות

שעושה לי טוב לראות את התגובות פה
אני כנראה צריכה לעשות מה שההורים אומרים כבר הרבה זמן(וכן אני יודעת מצחיק אבל אמא שלי יודעת כל דבר שמרגיז אותי בחיים הכל ממש הכל) .אולי הגיע הזמן לחברות חדשות.
בנתיים על קיר האירוע בפייס היו כמה נסיונות להגיד לי שאחוזים כאלה ואחרים זה בסדר ושאני לא חייבת לשתות- מרגישה כמו בכיתה ח.

פנינה21

New member
אני מתה על תגובות כאלה

תגובות תקפניות זה מרגיז(וזה על כל ה-3)

מי שקרא את כל השירוש היה מבין שהדיון הטיפשי סביב האלכוהול התחיל בכלל מזה שאני החלטתי שאין לי עצבים למריבות אז לפחות את מה שאני צודקת לפי חוק אני אגיד לבוא אני לא באה .
זה עבירה על החוק מה שהן מתכננות וזה לא משנה עם אני שותה או לא - כולם משלמים משמע זה של כולם וכולם עוברים על החוק .

ואגב כשלא מבינים הודעה בדרך כלל שואלים שאלות ולא מסיקים מסקנות

שנה טובה

זה לא בקטע של לתקוף

קראת את זה בטונים הלא נכונים
אבל ברצינות, לא נשמע שאת מתה על החברות שלך. למה שלא תחליפי אותן?
גם לי בתיכון היו חברות מעצבנות, לפחות היו מעצבנות אותי, הרגשתי שהן לא בשבילי ופשוט החלפתי חברות. כמה פשוט, כמה קל.

וכמעט כולם פה לא ממש ירדו לסוף דעתך בנוגע לאיך שכתבת את ההודעה הראשית

ו......אה?
"אז לפחות את מה שאני צודקת לפי חוק אני אגיד לבוא אני לא באה"

לשבת לשתות אלכוהול בחוץ זה לא ילדותי,זה בזבוז

חוצמזה הבעיה שלה זה שהיא מנסה לרצות את כולם. הבעיה היא לא בהן, הבעיה היא בה שהיא לא יודעת לעמוד על שלה.

את כותבת ממש לא ברור

אבל מהמעט שהצלחתי להבין אני יכולה להגיד לך כבר שתגדלי ביצים.
יש לך חברות שאוהבות לחגוג ואם לא בא לך שבי תירקבי בבית לבד מרצונך החופשי במקום לעשות טובה להם (או לעצמך) ולצאת.
לעשות מסיבות בימי שישי זה לגיטימי לגמרי. הולכים לפי הרוב וממש לא אשמתן שאת עובדת בשבת.
את לא רוצה לצאת? שבי בבית
לא רואה בעיה בכלל בזה ששילמת באשראי והחזירו לך במזומן, במיוחד כשהסכמת לזה.
לא ברור לי בכלל איפה את יוצאת "המבוגרת האחראית" בנתיים את נשמעת יותר כמו Party Pooper
לא הבנתי בכלל מה את מבקשת ואין סיכוי שתקבלי.. לשבת בבית? תצמיחי עמוד שידרה בבקשה.

nivos7

New member
חחח , את רצינית ?!?

איזה תגובה נוראית..

הציעו לך להתעסק בחינוך ?
אוליי להיות עובדת סוציאלית ?

nivos7

New member
בוקר טוב

אף אחד לא אוהב להיות נהג תורן.
אין שום בעיה לארגן כל אחד 15 שקל (שזה כמו בקבוק קולה ) ולתפוס מונית אחרי זה .

שנית , צריך לקבל את זה שחבריות לא נמשכות לנצח.
כנראה שהחברות שלך , עוד לא יודעות מה זה להיות סטודנטית, שהמקרר ריק , והארנק כבד (ממטבעות של עשרות אגורות , עודף מהנהג אוטובוס... דלק , רכב , יקר )

האם את מדברת עם החברות האלה ככה סתם במהלך השבוע , נפגשת איתם לעוד מקומות חוץ ממסיבות , אלכוהול ?
התקדמת בחיים , ונראה שהחבורה הזאת כבר לא כל כך מתאימה לך.
את עסוקה , יש לך לימודים .. אולי פשוט את צריכה להפגש יותר עם חברים מהעבודה והלימודים , תיזמי איתם מפגשים
אמרת שהן נעלבו לך , עשו לך פרצופים , זה לא חברות .. חברים אמורים לעודד , לתמוך .
אבל זה לא קצת קשה לוותר על מסיבת לבחורה שאת מספרת שהיא הכי קרובה אלייך ? ותסבירי לי על מה את צריכה להוציא 150 שקל למסיבה ? אתן שוכרות וילה ??!?

כמה שאלות , אבל ככה אני מנסה לעזור לך להבין את טיב החברות שלך איתן.
לפעמים צריך להמשיך הלאה

למעלה