חברות - מבקשת עזרה:

נאוה שפ

New member
חברות - מבקשת עזרה:

אני (וחברתי נוספת לפורום) אמורות לערוך יחד עבודה במסגרת לימודינו כמדריכות אימהות לתינוקות. בחרנו לערוך עבודה בנושא: התייחסות המנחה למשתתפת בקבוצה שהיא אם ללא אם. למי שלא כל כך מבינה: אנו מתעתדות להיות מדריכות בקבוצות שיבואו אלינו אמהות מיד לאחר לידה, כמשהו חוויתי, גם למידה עבור התינוק וגם תמיכה לאימהות. וחשבנו יחד להעלות לחברותינו המדריכות את המודעות לעובדה שיכולה להיות משתתפת בקבוצה שהיא אמא טריה אך לה אין אמא. ולהפנות את תשומת לב המדריכה לצרכים המיוחדים ולמצב המיוחד שבו נמצאת המשתתפת הזו. אשמח לכל תובנה שיש לכן בנות הפורום, גם על חומר למצוא לעבודה, וגם על: משפטים שאסור להגיד כמו: "קשה לך? סבתא תוכל לעזור....." יש לכן עוד משפטים שלא הייתן רוצות לשמוע בסיטואציה כזו? תודה מראש לעונות....

אני לעולם לא אשכח...

שהלכתי לטיפת חלב 4 ימים לאחר לידת בני, היו לי בעיות להניק...ולמרות שציינתי כבר בתחילת השיחה שאין לי אמא, האחות אמרה לי באיזשהוא שלב "אז תלכי לבית של אמא שלך ככה היא תוכל לעזור לך ויהיה לך יותר קל להניק"...מיותר לציין, שממש בנס הצלחתי להתאפק עד שיצאנו מהמרפאה ואז נפתחו ארובות השמיים. זו אגב הייתה הפעם הכמעט יחידה שבכיתי במהלך הימים הראשונים לאחר הלידה...

נאוה שפ

New member
תודה

אנחנו אוספות משפטים כאלה בדיוק..... יש למישהי עוד דוגמאות?

shandror

New member
לפני שבוע...

הייתי אצל חברה שלי עם הבן שלי (בן 9 חודשים), הוא והבן שלה התגלגלו על הריצפה, פתאום אמא שלה נכנסת ואומרת לנכד שלה - בוא לסבתא נשמה שלי... ואז היא רואה את הבן שלי ואומרת לו: .."אתה גם רוצה שסבתא תיקח אותך?"... לידה וליד חברה שלי עמדו לי דמעות - נחנקתי!!!! אבל הצלחתי להחזיק מעמד - (אמא שלה לא יודעת את מצבי, אבל כל כך הרגשתי את החוסר ואת מה שהבן שלי מפסיד!!!) - סבתא שלו לעולם לא תקרא לו נשמה שלי , ולעולם לא תרים אותו על הידיים החמות שלה ותקרא לו - בוא לסבתא!!!!!

כל כך חשוב!

נאוה יקרה, אני חושבת שמה שאתן מתעתדות לעשות הוא חשוב מעין כמוהו. כמישהי שעוסקת בהדרכה, ובהדרכה להדרכה, תמיד היה חשוב לי ליצור מודעות אצל המדריכים שהכשרתי לשים לב להיגדים רגישים שנוגעים למוות, למחלות, לאובדנים וכדומה. וככלל אני משתדלת לא לקחת אף פעם כמובן מאליו את העובדה שלאדם יש הורים, אלא אם זה רלוונטי לשיח, משתדלת קודם כל לשאול אם יש, ורק אז להמשיך הלאה בשאלה. אנחנו יודעות, כמו שאת בעצמך הארת לא מזמן בהודעה מאלפת, שאנשים עושים זאת לעיתים קרובות מתוך חוסר מודעות, לא מתוך כוונה רעה. דווקא בשל כך, יש מקום להעלות את המודעות, בייחוד שקהל היעד הספציפי שאליו אתן מכוונות, נמצא בכל מקרה עכשיו בתקופה רגישה. בקיצור, מחזקת את ידיכן. יישר כוח ובהצלחה.

shandror

New member
קטע מצחיק

מרוב שאני שקועה במות אימי, נכנס לי לתודעה שלהיות עם אמא זה חריג - הייתי במפגש כיתתי עם הכיתה של הבת שלי, ואחת האמהות שם היתה עם אבא שלה, ובעלה בא עם אמא שלו, לא יודעת למה, הייתי בטוחה שאין לה אמא - ואני אומרת לה: אה יפה.. אולי תסדרי לאבא שלך את חמותך, אז היא אומרת לי - מה פתאום.. ואני אומרת לה: למה, זה דוקא מאוד נוח (ואני צוחקת) ואז היא אומרת לי כמובן מאיליו: יש לי אמא - הם נשואים... היא רק בבית עכשיו - לא באה - רציתי למות באותו רגע מבושה!!

נאוה שפ

New member
תודה ושאלה לך סקאלי:

קודם כל תודה. אכן המטרה שלנו היא להעלות למודעות. בנוסף לומר שזה לא שאנו חושבות שאמא כזו היתה מצפה ליחס שונה, או רוצה שיחשבו 1000 פעם לפני שאומרים לה משהו. אבל מספיק שיש מודעות, שזה נמצא איפהשהו במוח, שמנחה יכולה להיות קצת יותר רגישה, או לפחות לדעת שעובר משהו מיוחד על אמא כזו, זה מספיק חשוב. עכשיו רציתי לשאול אותך משהו לגבי המאמרים בקישורים. יש שם כמה עבודות שרלוונטיות לעבודה שלי, אבל אני לא מצליחה להיכנס אליהם, רק לתקציר שמופיע. אז איך מגיעים לכל העבודות עצמן? תודה ......

ובכן ...

אכן המודעות הזו היא דבר חשוב. לפני כמה זמן קבלתי הזמנה לאירוע מסוים והכותרת של ההזמנה הייתה "השערות שלכם ינשרו מרוב כייף". הייתי המומה. הם הסבירו בהשמך שזה מרוב שיהיה לכם כייף ותמשכו את השערות. לא שיכנע אותי. התלבטתי אם להעיר למפיצים על כך [אני מכירה את העורכים את האירוע]. החלטתי שאם זה יישאר חד פעמי לא אומר כלום. אח"כ קבלתי עוד אחד כזה. הבנתי שזה כבר הופך להיות לסלוגן קבוע. אז שלחתי מייל אישי לאדם, וכתבתי לו בעדינות שאני חושבת שהנובח הזה יכול לפגוע באנשים מסוימים והסברתי למה [למידה שהדבר לא עלה על דעתו קודם...] הוא לא השיב לי אמנם, אבל נוסח ההזמנה בפעם הבאה שונה. ולשאלתך: לגבי מחקרים שעודם בתהליך, מופיע רק תקציר. מחקרים שכבר הושלמו והחוקרים הסכימו לשתף אותנו [עד היום - כולם], מועלים לרשת. אבל אם את צריכה סיוע כלשהו במחקר, רקע תיאורטי וכד', את מוזמנת לפנות אלי במסר ואנסה ליצור קשר בינך לבין החוקרות.

למעלה