חברות בטיפולים או "חברות" בטיפולים

tulila

New member
חברות בטיפולים או "חברות" בטיפולים

בוקר טוב לכולן, שבוע שעבר כתבתי כאן על חברות בטיפולים ושאלתי אתכן "איך להתמודד איתן". ובכן, כל הזמן שכתבתי מה הרגשתי בליבי ורציתי לשתף אתכן בכך, עם כל הכאב ברגשות הנפשיות (שבשביל מטרה זו קיים פורום זה) התברר לי בדיעבד, בעצם אתמול בערב, שחברתי הטובה שלאחר שנתיים של טיפולים נכנסה להריון לפני כחודש, קראה כל הזמן את מה שכתבתי לכן. היא מעולם לא אמרה לי זאת, אך בדיעבד מסתבר שהראתה לי זאת בדרך המסוייגת והקרירה שלה (במקום לשמוח מזה שהיא בהריון) כשפגשנו בהם לראשונה מאז שנכנסה להריון. הייתי בשוק. נכון. מודה ומתוודה. אמנם כתבתי דברים שלא הבעתי אותם בפני חברתי בפומבי. אבל מאחר והייתי בדאון רציני לאחר שהטיפול השני שלי כשל ואילו חברתי נכנסה להריון באותו זמן, וכאילו כלום לא קרה – עולם כמנהגו נוהג והיא ממשיכה בתחושות הפסימיות שלה ובסיפורים על עצמה כמה המצב אצלה "קשה" (וזאת לאחר שנכנסה להריון, כזכור) ואילו אני צריכה להקשיב לכל זה ולהמשיך ולתמוך בה ואילו אני ממשיכה במאבק היומיומי שלי בניסיון להכנס להריון. שלשום רשמתי כאן למישהי (אמאלולו1-כך נדמה לי) שהעלתה את הנושא של "האם כדאי לספר למשפחה וחברים על הטיפולים?" ואני עניתי לה (בידיעה שחברתי בטיפולים שכבר בהריון לא קוראת ולא מעוניינת לקרוא על בנות בתחום הפוריות-מה שהתברר כלא נכון...) שאני לא אספר מעתה והלאה לאף אחד כדי לא לגרום עגמת נפש וכל זאת מכיוון שחברתנו בטיפולים (כך ציינתי) נכנסה להריון לפני כחודש ועד שהיא נכנסה להריון היא הייתה מקנאת בי בטיפולים: "וואו (בהדגשה) כמה ביציות יש לך" וכו' והרגשתי באיזשהוא מקום שזה כאילו כמו "עין הרע" ולכן הטיפול לא הצליח. איפה הרגישות? איפה הטאקט כאשר צריך? איפה האופטימיות והאושר המצופים לאחר שנתיים של טיפולים וכניסה להריון? אני לא אומרת. אפשר לספר, אפשר להתייעץ עם חברה למרות שעכשיו אנחנו נמצאים בשלבים אחרים של החיים בעניין ההריון, אבל יש דרך לעשות את זה! אחרי שהיא גילתה את מה שכתבתי, היא שלחה רק אליי מסר אישי ובו נכתב כי: "אני עוקבת אחרי ההערות הקטנוניות שלך כבר ממזמן בפורום ומתאכזבת כל פעם מחדש". וכן " האם יתכן שכל זה נובע מקנאה איפה הפרגון לחברים שכבר שנתיים בטיפולים מנסים להכנס להריון ובקושי מצליחים? אני לא מאמינה למה שאת כותבת עין רעה מה זה השטויות האלו?" (ואנחנו רק שנה וחצי בטיפולים... כנראה שזה לא מספיק עדיין מבחינת הזמן והרגשות שאנו חשים לפני הכניסה להריון...) ובנוסף, גם חברתה (שלא שמעתי ולא ראיתי אותה מעולם) כתבה לי כמה אני חוצפנית ולא רגישה לכתוב דברים כאלה. לדעתי זאת חוצפה בפני עצמה שחברה שאני לא מכירה אותה והיא לא מכירה אותי מתערבת , שופטת אותי לאחר ששמעה רק את חברתי וכותבת לי מה דעתה בלשון חריפה ביותר. אני מרגישה כאילו "פרצו" למרחב הכי אינטימי שלי וחיטטו לי שם כל הזמן, כהמשך ישיר לחיטוט (שאני בטוחה שבא יחד עם איכפתיות אבל לעיתים זה היה מעיק ולא נוח) בכל שלב ושלב בטיפולים. אני באה לשתף את הבנות באופן אנונימי בתחושות הכי פרטיות וברגעים הכי קשים. לשם כך נועד הפורום, לא? אני רוצה לשמוע מה אתן חושבות על כך ולהביא למודעות לגבי הפן הנסתר של "חברות" בטיפולים. אשמח לקבל תגובות.

אספר לך סיפור על ה"חברה" הטובה שלי

כשחברתי הטובה התחילה לדבר על הצורך כנראה בטיפולים, אני ובעלי החלטנו שאנו רוצים ילד והפסקתי לקחת גלולות. מהר מאוד גילו את הבעיות אצלה והיא התחילה טיפולי הזרעות, וכל הזמן סיפרה לי על הטיפולים, אם כי לא בפרוט. בעיקר התלוננה על הצורך הנפשי בקבוצת תמיכה. לאחר מספר חודשים של נסיונות, נקלטתי, אבל בשל דימום קיבלתי הוראה לשכב כשבוע. ואז גם בעלי סיפר לה. והיא הייתה חברה נהדרת. אגב היא סיפרה לי באותה תקופה על הפורומים של תפוז, ומאז אני משוטטת... כשהייתי בשבוע 15 גילינו שהעובר ללא דופק. חזרתי הבייתה מהרופא מיד צלצלתי - נכון - לחברה שלי, שעודדה אותי בסיפורי חברות שהפילו ואחרי 3 חודשים שוב נקלטו. העידוד עזר והאופטימיות נולדה. עברה חצי שנה, וחברתי, כבר בטיפולי הפריה, נקלטה בטיפול שני. נפגשנו ודיברנו. התייעצתי איתה לגבי חוסר ההצלחה שלנו וההמלצה של הרופאה שלי לקחת איקאקלומין. היא הציעה שנמתין שנה ואז נתחיל טיפול. החלטתי לא לחכות והתחלתי עם האיקאקלומין עוד באותו חודש. וסיפרתי לה. מאותו זמן, ועד היום, היא לא שואלת כלום. כל תקופת ההריון שלה נאלצתי לשמוע כמה רע לה, כמה קשה, שהיא לא זזה מהספה כדי שלא תפיל (היא הייתה מובטלת וההחלטה לא לזוז הייתה שלה - ללא הוראה מרופא), שהיא לא עושה בעצם כלום מלבד לראות טלויזיה, כי כל דבר קטן גורם לה להתרגש ואז היא עלולה להפיל וכו'. אמרתי לה באחת הפעמים שלפי הדברים שלה הרי שאני אשמה בהפלה שלי, כיוון שהלכתי לעבודה.... עברו 9 החודשים של ההריון, נולדו תאומים בריאים וחזקים. כמובן שעל הלידה (קיסרי) שמעתי רק קיטורים. הילדים הגיעו הבייתה, ושוב רק קיטורים. נמאס לי. נשבר לי. חברתי הטובה לא שואלת כלום על מצבנו, וכבר עברה שנה וחצי מאז ההפלה, שנה מאז האיקאקלומין בנסיון הראשון, רק קיטורים ושיחות ריקות מתוכן. מה הייתן עושות במקומי ?

פּוֹנְג

New member
זה תלוי כמה החברות הזו חשובה לך

אם היא חשובה, אז הגיע הזמן להסב את תשומת ליבה לעניין שהיא מדברת ע רק על עצמה. (עזבי קיטורים, קיטורים זה כבר אופי) אולי היא לא רוצה ללחוץ עליך? אולי היא לא יודעת איך להתמודד עם חוסר ההצלחה שלך? אם החברות הזו לא חשובה לך - אז וותרי עליה. (בעצם אם החברות הזו לא הייתה חשובה לך, לא היית שואלת
)

למען האמת - אני כבר לא יודעת עד כמה

החברות חשובה לי. אני לא חושבת שחוסר ההתעניינות נובע מחשש ללחוץ או חוסר ידע כיצד להתמודד עם חוסר ההצלחה, כי הרי כבר שנה שהיא לא יודעת כלום, לא על הנסיונות, לא על הכשלונות, לא על החששות - ממש כלום. אנחנו מדברות רק עליה ועל הקשיים שלה. פעם חשבתי שהיא חברתי הטובה, היום - כל שיחת טלפון שלי איתה מסתיימת בכאב.

נתנאלה2

New member
חייבת להגיב .........

ראשית אני חושבת שהחברה שלך, איך אומרים בעברית, לא חברה אמיתית, זכותך בשם האנונימיות לחשוב ולהגיד ככל העולה על רוחך, ואם היא הייתה חברה אמיתית, והיית חשובה לה, היא, למרות "העילבון" הייתה לוקחת אותך לשיחה, לחיבוק הזדהות ועידוד, באשר אלייך, אני חושבת שגם לך מגיע נונונו קטן, נכון אומרים שהקנאה יכולה לעוור, ונכון שלעיתים צובט בלב, שאת שרוצה להכנס להריון, וסובלת כל חודש מכישלון ודיכאון. ולראות את חברתך ה"טובה" מצליחה, כן זה יכול לכאוב, אבל
את גם לא פיירית, לא שזה לקח לה חודש או חודשיים (מה שיכול לחרפן גם אותי), היא עברה טיפולים קשים ומפרכים, עברה את כל הסבל שגם את עוברת, את צריכה לשמוח בשבילה, כיוון שאת עוברת באותה הדרך ממש, ותגיעי לאותה צומת. היום את שמחה בשבילה, מחר היא ואחרות שמחות בשבילך........... וקצת נימה אישית, הייתי בפורום הזה קרוב לשנה, כמו שאת רואה אני עדיין בפורום הזה, הוא כמו בית בשבילי, ויש פה המון בנות מקסימות שנכנסו לי לנשמה, וכל כך מגיע להן להצליח כבר. בהתחלה הרגשתי לא בסדר שהצלחתי והשארתי אותן "מאחור", אבל למדתי מהן שזו לא תחרות, נכון, יש קו גמר, וכולן כולן יגיעו אליו בדרך זו או אחרת, חלקנו חבולות יותר וחלקנו חבולות פחות. אבל בסופו של תהליך כולנו נהיה אימהות. על הדרך אני רוצה להגיד שוב תודה לכל החברות המפרגנות, דעו לכן שאתן במחשבותיי ותפילותיי, מחכה לפרגן ולהחזיר אהבה בחזרה.

tulila

New member
שלא תביני אותי לא נכון...

כל הזמן תמכתי בחברתי לטיפולים ושמחתי בשמחתה אבל היה מאוד קשה לשמוח בשמחתה כאשר בכל השיחות איתה היא קיטרה לי כמה "קשה" לה בהריון (!?) בעוד שאני בנוסף לקיטורים שלה צריכה גם להתמודד עם הטיפולים והאכזבות...

נתנאלה2

New member
מה שאומר שוב

שלחברתך אין טיפה של רגישות וכמו שאומרים ההפסד כולו שלה ....... איחולי הצלחה

ellieg

New member
אני מאלה שחושבים

שרגשות הם רגשות ואי אפשר להתווכח איתם. ופה המקום להביע אותם. אין מה לעשות עם הרגשת הכנאה, חוץ הלהיות מודעים לרגשות, להבין ממה הם נובעים ורק ככה להתעלות עליהם. נראה לי שחברה שלך לא הבינה שעצם העובדה שהפורום קיים ויש לך מקום להביע את רגשות אלו, מונע ממך לנתק קשרים איתה בגלל אי הנעימות שלך. כולנו פה נאבקות עם רגשות בלתי הגיוניות בזמן הטיפולים. אני מכווה שהסובבים אותי (שסיפרתי להם על הפורום) יבינו את זה. אחרת בשביל מה שווה כל הקבוצה התמיכה הזאת.

נרי כ

New member
מה יותר גרוע - זריקות ואכזבות

או בחילות כל היום וחרדות לתינוק, לעצמך, לזוגיות?
אין לי מושג.
נורא מורכב כל העסק הזה של מה שקורה מסביב. הרגשתי את הלחץ הזה כבר לפני שנתיים, כשאני וחברה שלי התחלנו לקחת פולית ביחד, והיא כל הזמן השביעה אותי שלא נתחיל לנסות לפניהם, כדי שנהיה בחופשת לידה יחד. ואני ממש זוכרת את הלחץ שהיה לי בחודש הראשון, מה יקרה אם אני אכנס והיא לא (היא גם מבוגרת יותר). טוב, לפחות מזה נפטרתי אחרי חודש, כי היא נכנסה להריון בניסיון הראשון, ועכשיו יש לה ילדה מקסימה.
אני חוטפת חום רק מלחשוב כמה לא נעים לחברות טובות שלי לספר לי שהן בהריון, ואחר כך לבכות על הבחילות והעייפות. אז באמת, יש חברה אחת שלי, שממש זלזלתי עמוקות בבחילות שלה. כל פעם ששאלתי אותה מה שלומה והיא אמרה "זוועה", הייתי בטוחה שמשהו קרה להריון, והתברר תמיד שמדובר בבחילות. אבל כשעוד חברה שלי נכנסה להריון, וגם היא, שבכלל לא מפונקת ממש סבלה, הבנתי שלפעמים הבחילות באמת נורא קשות.
ואתן יודעות מה - זה שאני עוברת את כל הדרך הארוכה הזאת, לא אומר שאני הולכת להיות אם הברזל. אני שומרת על זכותי לקטר על בחילות, לקטר על חרדות, להתייעץ על מי שפיר כן או לא, שמות לתינוק, שידה כחולה או ורודה, וגם בסוף להשמיץ אותו (אותה? אותם?) שהוא לא נותן לי לעצום עין. נכון שכאילו ידן על העליונה, כי הן בהריון ואני לא. אבל משיחות עם חברות שלי, הבנתי כמה קשה להן שאני לא בהריון. כמה הן מרגישות לא נעים ואשמה, ומתות שאני אצטרף אליהן (אתן יודעות כמה חופשות לידה משותפות כבר תכננתי? אולי בילד הבא שלהן). וזה גם לא נעים לי, שיחד עם שמחת ההריון שלהן הן צריכות לטכס עצה מה לעשות איתי. (כמו חבר טוב שלי, שסיפר לי עכשיו ששתי חברות שלו, שאני מכירה, בהריון, והוא לא סיפר לי את זה שלושה חודשים, כאילו זה מה שימוטט אותי.) בקיצור, על אף שאני מחבקת את ההזדמנות לפרגן לעצמי קצת חמלה ותשומת לב ואהבה, אני יודעת שבכל שלב יש לכל אחת (ואחד) צרות אחרות, וזכות הקיטור היא זכות יסוד בסיסית. דיר בלאק שיהיו כאן קדושות כאלה, שלא יעיזו להוציא מילה על הילדים הסוררים, רק בגלל שלקח לנו עידן ועידנים עד שהם הגיעו אלינו. אז גם לחברות שלנו מותר.

tulila

New member
אפשר לספר...

מה קורה במהלך ההריון אבל הנושא כה רגיש שאפשר לספר ולקטר פחות, לא?! במיוחד שהצד השני עדיין לא נכנס להריון.

נרי כ

New member
טולי, לא שאני יודעת, אבל אני יכולה

לשער, שגם להיות בהריון זה עניין גדול מאוד, וכמו שנורא חשוב לי לדבר על הטיפולים, אני מתארת לעצמי שנורא חשוב לה לדבר על ההריון. כמו שיש מקום לספר על בעיות (ואגב - גם שמחות) בחיי הנישואין, גם לחברה טובה רווקה, שכל משאלתה זה למצוא את אהבת חייה. החברה המסויימת הזאת שלך כנראה היא לא ממש חברה טובה, או שהיו לכם עניינים טעונים גם קודם. לא שזה קל לי תמיד, אבל כמו שאני מציפה את סביבתי במידע על גודל הזקיקים והרירית, וסוג הזריקה ואם הרופא חייך אליי או לא, אני משתדלת להקשיב לבחילות, החרדות, הכובד, הבלגנים, שכרוכים בהריון ולידה. וזה גם קצת מכין אותנו, לא?

tulila

New member
איפה הטקט וההתחשבות?

והרגישות לנושא? תסכימי איתי שאין בעיה לשמוע על הריון אבל לשמוע כמה החיים קשים וכמה ההריון קשה וכו'... בעוד שגם לי יש בעיות ואני יודעת להבליג כשצריך ולעבור ולזרום עם החיים ולא רק להיות מסכנה כל הזמן... כי בעצם מי שיותר במצב של אכזבה זה אני ולא היא ואפשר להבליג על הבעיות בהריון ולא להדגיש אותם שוב ושוב בכל שיחה ושיחה למישהי שעוד לא נכנסה להריון!!! אפילו חברות אחרות שלי שילדו כבר ויודעות שאנו מנסים להכנס להריון לא מספרות יותר מדי על הילדה שלהם ולמה? כי הם רגישות וטקטיות לנושא. ואני ציפיתי מחברה שהייתה גם בטיפולים המפרכים האלה להתעלות מעל עצמה במיוחד ולספר ולקטר פחות. אני יודעת שאני מצפה לפעמים מאנשים משהו שכך אני הייתי נוהגת אבל מה לעשות לא כולם נוהגים ברגישות וצריך לעבור הלאה. אגב, אין לי בעיה לשמוע גם סיפורים על הריון וסיפורים אחרים בפורום אבל, לדעת בדיעבד שכל מה שאני מרגישה ורושמת בפניכם חברתי קראה ותקרא כי מה לעשות החטטנות עלתה על כל דמיון שאי פעם חשבתי שיקרה!!!

נרי כ

New member
זה באמת מלחיץ. את חושבת

שהיא קראה כדי לרגל אחריך או בגלל שלמרות ההריון היא לא רוצה להתנתק מהפורום הזה?

tulila

New member
לדעתי...

היא פשוט "חיפשה" אותי ולדעתי זו חטטנות יתר לקרוא את כל מה שאני כותבת לכן! אני מרגישה כאילו "פרצו" למרחב האינטימי שלי. מה היית עושה אם היית במקומי?

neta2

New member
זה באמת הרגשה לא נעימה

לדעת שעוקבים אחרייך או שפורצים לך למרחב הכי אינטימי. צודקת. לא יודעת מה לומר, אני במקומך, הייתי מדברת עם אותה חברה.

נרי כ

New member
הייתי מתפדחת, מתבאסת וכועסת אבל

גם הייתי חושבת למה היא עשתה את זה. הרי גם מעקב כזה הוא סוג של ניסיון לשמור על קשר. ונכון שהתגובה שלה אולי נורא ילדותית, ורודפנית ולא פיירית, אבל היא כנראה נורא נעלבה. מה לעשות שהמרחב האינטימי שלנו הוא בסך הכל גם ציבורי. וזה כמו לרכל על מישהו בבית קפה ולגלות שהוא יושב לידך. אני לא יודעת אם הקשר שלכן הוא בר הצלה או שווה הצלה, אבל נשמע לי שזו העלבות אקטיבית, כלומר כזאת שמנסה, איכשהו, כן ליצור קשר. היא היתה יכולה גם להעלם לגמרי, אבל בחרה לפתוח איתך את העניין הזה. כל ברוגז אקטיבי הוא פתח לקשר, בעוד ברוגז פסיבי (כמו של גברים, למשל) הוא סוגר קשר.

ellieg

New member
אני עוקבת אחרי השרשור מהבוקר

ויש לי כמה דברים קשים להוסיף. (אבל אני לא רוצה לפגוע חס וחלילה). אני לא חושבת שעצם העובדה שאני עוברת טיפולי פוריות לוקח ממני הזכות לקטר שאני אהיה בהריון. אני אפילו זוכרת מההריון שלי שנגמר בהפלה מאוחרת שהיו לי בחילות כל היום לכל השליש הראשון.לרגע לא חשבתי שזה שהגעתי להריון תוך כדי טיפולים, מוריד מהבחילות ולוקח ממני הזכות לקטר. אם זאת למרות העיפות והבחילות נהניתי, תוך כדי קיטורים, והייתי מוכנה לעבור את זה עוד אלף פעם. בנושא אחר אני מאוד מפחדת שחברות יפסיקו לדבר איתי על ההריון שלהם ועל הילדים שלהם. בגלל זה כן מה שמעסיק אותם, כמו שהטיפולים מה שמעסיק אותי. אני לא רוצה למצוא את עצמי בניתוק קשרים בגלל שקשה לי עם מצבם. שלא יזמינו אותי למפגש מסוים בגלל שהם חושבות שקשה לי עם ילדיהם וכו'. אז לפעמים קשה לי לשאול על ההריון או על התינוק אבל אני עושה מאמץ. אחרת לאט, לאט, אני אמצע את עצמי בלי חברות שלא עוברים טיפולים. ואלה שכן עוברים טיפולים גם לא יהיו אחרי שהן נכנסות להריון. עם כל משכתבתי פה, גם אני הייתי מאוד פגועה עם חברות שלי שיודעות על הפורום היו נכנסים ואח"כ מעיזים לדבר איתי על מה שכתבתי. אין לי בעיה שהם יקראו, אבל ברגע שיספרו לי אני אפגע מאוד , עד כדי ניתוק קשרים.

tulila

New member
אגב... חברתי החליטה...

לנתק את הקשר... זה היה הכל ביוזמתה ועוד דרך מסר מהפורום!!! והיא לא חשבה שיש צורך לדבר איתי על כך!!! אלא רק לקרוא את מה שאני כותבת לכן ופשוט לנתק את הקשר... ככה סתם... כי מה שרשמתי לא מצא חן בעיניה וכמו שהיא כתבה לי: "שהיו לי הערות קטנוניות שהיא עוקבת כבר מזמן בפורום והיא מתאכזבת ממני כל פעם מחדש". האם זו דרכה של חברות? לאן נעלמה התמיכה והאמפתיה בחברה שעוד לא נכנסה להריון... ואיפה חברתי הייתה עד לפני חודש? כן, במצב שלי בדיוק. הגלגל פשוט התהפך ב 180 מעלות בדיוק. כאילו זו הייתה מישהי אחרת לגמרי. היום אני יודעת למה... כי היא נברה וחיפשה את מה שכתבתי לכן.

ellieg

New member
שחברה שלי הפסיקה לדבר איתי

בתיכון בכיטה י' לא הפסקתי לבכות. סתם ככה ביום בהיר אחד היר החליטה שאני לא מתאימה לה. ההורים שלי אז אמרו לי, "אם היא לא רוצה להיות חברה שלך, אז את לא רוצה אותה בטור חברה". אותו יום שזה קרה זה שבר אותי. (הסתבר לי אח"כ שהיה אלמנט של כנאה בי שבחרתי ללמוד בבי"ס שהיא רצתה, אבל ההורים שלה לא נתנו לה). אותו קיץ התבגרתי המון. הגעתי למסקנה שאני לא רוצה המון חברים. אבל האנשים שכן החברים שלי, שיהו באמת חברים טובים. אז כנראה החברה הזאת לא היתה מספיק קרובה. כי ככה לא הייתי מנתקת קשר עם חברה שלי. אני יודעת שברגע זה קשה לך. אבל אולי בעוד כמה שנים תסתכלי אחורה (כמוני) ולא תדעי מה הפריע לך, בגלל מי שלא רוצה אותך בטור חברה, לא מגיעה לה להיות חברה שלך.

neta2

New member
נרי, הוצאת לי את המילים מהפה.

אחת אחרי השניה
פשוט מסכימה עם נרי!!!

למעלה