חברה

• פותח הנושא Lman
  • פורסם בתאריך

Lman

New member
חברה

יש לי בעיה קטנה אניבשיעור ה10 והכי מרגיז זה שצריך לעצור כל פעם שיש מרור אדום כי אז צריך להעביר להילוך 1 ואז שיש ירוק אני מסתבך עם החצי קלאץ והגז מישהוא יכול להסביר לי איך לעזעזל נוסעים על הילוך 1??? כל פעם האוטו רועז וזה מבאס אותי

שיר w

New member
לא נראה לי שאני עושה כמוך...

כשאתה מתחיל נסיעה,על מה אתה לוחץ קודם?על הקלאץ או הגז?

Lman

New member
קודם

במרור אדום אני מחזיק אהקלאץ והברקס ביחד ואז בירוק אני עוזב את הברקס ושם גז קצת ואז אני אמור לשחרר חצי קלאץ ופה אני מסתבך לא יודע למה או שאני עושה אתזה מהר מדיי אושאני לא יודע מתי לשלב את הגז עם הקלאץ

Calvin Booth

New member
איך מתחילים נסיעה

1. מוודאים שההילוך על ראשון 2. מוודאים שהקלאץ' לחוץ עד הסוף (אחרת האוטו היה נכבה) 3. מרימים מעט את הקלאץ' 4. לוחצים מעט על הגז 5. בהדרגה ובו זמנית - לוחצים על הגז ומרימים לאט לאט את הרגל מהקלאץ' (רגל ימין לוחצת ורגל שמאל משחררת את הלחיצה) 6. נוסעים על ראשון עד שעוברים את ה-2000 סל"ד ומכניסים לשני עפ"י הכללים בהצלחה

Lman

New member
שחכת

שבהילוך ראשון לא מרימים את הקלאץעד הסוף אלא רק חצי קלאץ עד שצוברים כח כי המורה שלי אומר שהילוך ראשוןזה הרבה כוח ופחות נסיעה אז צריך לשים הרבה גז ואחרי זה הילוך שני

Calvin Booth

New member
מה, להחזיק את הקלאץ' במשך כל ההילוך

? תשמע, אי אפשר להשאיר את הקלאץ' לחוץ בחצי במשך כל ההילוך הראשון.. עדיף - וזה גם הדרך הטכנית הנכונה לפי הספרים - "לגלוש" רק בהתחלת הנסיעה ומיד לאחר מכן לנסוע ולהעביר לשני, אין טעם לבזבז זמן בהילוך ראשון - המטרה שלך היא השני.

Calvin Booth

New member
ולגבי בעיית "הרעידות"

האוטו "רועד" כשאר הקלאץ' מורם בחצי ואתה לא לוחץ מספיק גז. תוסיף טיפה יותר גז והמצב יהיה חלק יותר.

gilka

New member
תשובה

אומנם לא צריך להשאיר את הרגל על "חצי קלאץ'" המשך כל הנסיעה בהילוך הראשון, אבל שחרור הקלאץ' בהילוך הראשון שונה מבשאר ההילוכים. בהילוך הראשון צריך לעצור קצת באמצע כדי שהאוטו לא יקפוץ ואז להמשיך לשחרר לאט, בעוד בשאר ההילוכים זה לא נחוץ.

Calvin Booth

New member
במקום העצירה שדיברת עליה

אני פשוט מעלה את הקלאץ' באיטיות רבה - ואתה צודק, חשוב לעשות את זה מאוד חלק כדי שהאוטו לא יקבל זינוק קדימה. זה נסיעה מאוד חלקה, ואני בתור משוגע לאסתטיקה בנהיגה, מרוצה מאוד מהשיטה..

gilka

New member
בקיצור אפשר להסכים על 2 דברים:

-יש המון טובות לנהוג, ולא רק בחלק של ההילוכים. -הרמת הקלאץ' בהילוך ראשון שונה מההרמה שלו בשאר ההילוכים.

למעלה