חברה

רותי551

New member
חברה

חברתי בגיל 36, +2,עובדת בנק מוכשרת ויפה. בעלת תואר 2 . קיימת אצלה תופעה בזמן האחרון שכאשר מבקשים מימנה לדבר לפני הצוות וההנהלה היא נחנקת מהתרגשות. בעבר עד לפני חצי שנה היא דיברה חופשי. היא נהגה להציג מצגות לפני עובדי הסניף. יש לציין שאמה חלתה במחלה קשה לפני חצי שנה .היא לא יודעת איך להתגבר על הבעיה. האם להילחם או להשהות את הדיבור לפני קהל.

bridges

New member
חברה

היי רותי, התשובה לשאלה תלוייה בחברתך. לא ברור לי מה הקשר בין העובדה שאמה חולה לבין ההתרגשות בדיבור מול קהל. לי זה נשמע שיש מקום לעבודה טיפולית עם חברתך. זה לא פשוט להתמודד עם מחלה של אדם אהוב ומטפל יכול לעזור לה בזה. אם ההתרגשות קשורה למחלתה של אמה אז הבעיה תעלם מעליה ברגע שחברתך תטפל בבעיות שקשורות למחלה. רונן

לרותי

היי רותי 551 כל הכבוד על האיכפתיות לחברתך והדאגה לה , אך אני חושבת שיש עוד משהו שקרה חוץ ממחלת אימה למרות שזה יכול להיות קשור כי אולי האם הייתה היסוד הכי מרכזי בחייה ועם היחלשותה היא "ניחלשה" גם אבל יש עוד משהו שם . אני חושבת שכדי שתציעי לה ללכת לקבוצת תמיכה או למאמנ\ת אישי שיוכלו לתת לה תמיכה והכוונה להמשך . הרבה בריאות לאם ובהצלחה

לדבר בפני קהל ולהתגבר על ההתרגשות

תופעות פחד קהל ופחד במה ניתן בהחלט לקשר ולייחס לטראומה. לרוב מדובר בטראומה מגיל ההתבגרות שנגרמה לצעיר\ה עקב מבוכה או כשלון או עלבון בסיטואציה מול קהל, ומאז....בדרך כלל בגלל חוסר טיפול...הפחד מלווה ו\או הולך ובא על פי התרחשויות. חשוב לדעת שבמידה והפחד הזה לא נעלם, ניתן לטפל בו באמצעות אימון. באימון מיוחד הבנוי על חיזוקים חיוביים וסימולציות של מצבים, מחזקים את הביטחון העצמי, לומדים להתיחס ולהתכונן כראוי למשימת "הצגה בפני בכירים" ובעיקר לומדים כיצד לרכוש מיומנות הצגה. רותי, בודאי שלא להכנע (להשהות...כדבריך) ולא צריך להלחם, פשוט ללמוד להתכונן ולבצע היטב.

יודה ב

New member
חברה

רותי היקרה, היוזמה לפנייה היא שלך או של חברתך? האם היא שלחה אותך? או אולי את החלטת שיש בעיה? בעיה קיימת רק שהאדם עצמו החליט על כך ולא שמשהו מחליט מנקודת ראותו, שלזולתו יש בעיה. היה אם חברתך החליטה שיש לה בעיה היא יכולה לפנות בבקשת עזרה, באימון או בטיפול או בכל מקום שתמצא לנכון.

isaacm

New member
את מציגה דילמה מעניינת

שלום לך, רותי. רב הנסתר על הנגלה בהודעתך, וזה בהחלט ראוי. הקידום של חברתך יכול גם הוא להשפיע על התנהלותה ועל יכולתה. בין אם התבצע בפועל, ובין אם קיים בפוטנציה. מעניין, מה עוד קרה בסביבות הזמן הזה שיכול היה להשפיע עליה? האם היה כאן מעבר בין סניפים? העמדת שתי אפשרויות כברירה. להלחם או להשהות את הדיבור. תוכלי לחשוב על אפשרות שלישית? רביעית? בהצלחה איציק

יקירתי. מה הקשר בין להלחם לבין לדבר לפני קהל?

האם זו מלחמה עבורה? אמרת שעד לפני חצי שנה היא דיברה חופשי ומאז המחלה של אימה זה נחנק. הייתי מסתכלת מה נחנק? (אולי זה שהאמא חולה?) והאם הנחנק הזה מופיע בעוד מקומות או רק מול קהל? זה כהתחלה. ההמשך יבוא אחרי התגובה שלה. אני מאחלת לאמא שלה רפואה שלמה. אמן.

רותי551

New member
תגובות

חבריה, מדוע לתגובות כאן יש אופי ביקורתי ? הרי אנחנו כותבים פה על מנת לקבל תמיכה וטיפים. אתם כמאמנים צריכים לדעת זאת במיוחד. ולשאלתכם ,אני פניתי כי חברתי ביקשה מימני ,אין לה זמן להיכנס לפורומים ולכן אני עשיתי זאת בשבילה רוצים תענו יפה ולא לא קרה כלום.שבת שלום

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
האם להעזר בפורום

רותי יקרה, עברתי על כל התגובות ואני תוהה - מדוע את חשה שהתגובות כאן ביקורתיות? אולי את מחפשת כאן תשובות בסגנון אחר - מידע וטיפים. את אילו אין ביכולתנו לתת, כי אין לנו תשובות. כמאמנים, יש לנו בעיקר שאלות. אימון הוא תהליך של בירור, שאילת שאלות ועבודה. קשה לעשות אותו עבור מישהו אחר - כי התהליך של החשיבה והלמידה בנושא צריך להיות שלה. לצערנו אין לנו טיפים שתוכלי להעביר הלאה. נשמח לעזור במידת יכולתנו. כיצד עוד נוכל לעזור?

התמודדות עם חרדת קהל

יש אנשים שלא קל להם לדבר לפני קהל, אך מוצאים בעצמם את הכוחות ומצליחים להתמודד. האם כזה היה המצב של חברתך? כאשר יש משהו שסוחט את הכוחות ומעמיס על הראש והרגשות, כמו התמודדות עם מחלת האם - קשה להפנות כוחות למקום של התמודדות עם דיבור בפני קהל. אני לא בעד להשהות - עד מתי? הפחד יהפוך להרגל ויתקבע. אני מעדיפה את המילה "להתמודד" או "לפעול לשינוי", אך את וחברתך קובעות מהו המושג שמתאים - אם המילה "להלחם" נותנת לה כוחות ודחיפה לפעולה - אז בהחלט טוב. "לפעול לשינוי" זה לחזק את הכוחות שיעזרו לה להתמודד מול הקהל. צריך למצוא את הדרך המתאימה לה - אימון / N.L.P. ודימיון מודרך / טיפול אחר - מה שמתאים לה ומדבר אליה. כייף לה שיש לה חברה טובה ותומכת כמוך, זה הרבה מאד במצבה.

YourLifeCoach

New member
מחלה של אם

מחלה של אמא אן כל אדם קרוב זה אתגר ומצב שקשה מאד להתמודד איתו . על מנתלהתמודד מפנים הרבה משאבי אנרגיה. הדבר הכי חשוב ובמעלה הראשונה זה לתת חום ותמיכה . לאחר מכן : עולה השאלה : האם חשוב לחברתך כרגע להמשיך עם המצגות? האם זה יתרוםלה או ייקח ממנה אנרגיה ? ממה נובע המצב החדש שלה? או אולי כרגע זה פחות חשוב לה . בהצלחה רמי

למעלה