חבר'ה שמתם לב ש...

Gilliana

New member
חבר'ה שמתם לב ש...

ניתחנו כמעט את כולם אבל שכחנו משום מה את דוגט? ולמה אני אומרת את זה פתאום עכשיו? האמת היא שזה בעצם המשך לעצבים שלי עליו מ-WITHIN. אבל האמת היא, שאתמול אחרי שראיתי את הפרק Underneath אני חושבת שאני מתחילה להבין אותו. לא, בעצם להבין זו לא המילה הנכונה - אבל פחות לכעוס, וזה למה? משום שהתחלתי לקלוט מאיפה האנטי הזה נובע אצלו. דוגט לא טיפש, הוא רחוק מלהיות כזה אבל מאידך יש לו בעיה - הוא פוחד. אפילו מאד פוחד מכל מה שהוא לא יכול להסביר ולכן הוא ידבוק בעמדה שלו בכל מצב ובכל מחיר, גם כאשר אין שום אפשרות להסבר קונבציונלי whatsoever. דוגט בעצם הגיע מ-NYPD, הרקע שלו הוא של שוטר נטו (שוטרים לרוב אינם ידועים בדרך החשיבה הפתוחה והמבריקה למעט יוצאים מן הכלל), עולם של עובדות יבשות, שחור ולבן, טוב ורע, נכון ולא נכון. וככזה - דוגט נזרק לתוך עולם תיקי ה-X שהוא בדיוק ההיפך - עולם שיש בו הכל חוץ משחור ולבן, עולם כ"כ שונה מזה שהוא מכיר ורגיל אליו עד כדי לזעזע את יסודותיו העמוקים ביותר - ואני יכולה להבין שזה מפחיד. כאן גם נשאלת השאלה למה אדם כמוהו הוכנס מלכתחילה לתיקי ה-X מאחר וברור שהוא לא מתאים לשם וזה בערך כמו להכניס חילוני גמור לישיבה - אין לי מנוס מלהסיק שהבאתו של דוגט למחלקה לא נעשתה בשם טובת המחלקה (טוב, זה לא חדש) וגם לא בשם טובתו של דוגט (גם זה לא חדש), אלא שבמקרה הזה - דוגט לא הצליח אפילו להבין שהוא הופל בפח. מה שמעניין הוא, שעד כמה שדוגט מתנגד לכל הפאראנורמל - בה במידה, התחום הזה מושך אותו, גם אם הוא לא מודה בכך בפה מלא והעובדה היא שלמרות שהיו לו אפשרויות להתקדם בדרגה, הוא העדיף להשאר עם התיקים הפאראנורמליים (עינת בטח תגיד שאלו לא היו התיקים אלא סקאלי
).

Gilliana

New member
מאלדר??? ../images/Emo12.gif

את מנסה לרמוז משהו? או שאת מתכוונת לומר שזה היה מתוך קנאה במאלדר?

לרמוז...

הרי איך אפשר לעמוד בפניו??? דוגט התכוון לעזוב אבל אז הוא ראה את מאלדר כבר בלי הפצעים והחתכים ואמר לעצמו ממממ נראה לכם שהוא יעזוב את קריצ'ק בשבילי? (זאת הייתה מחווה לאדם)

1Shir

New member
גם לדוגט יש חוש צדק ענק ../images/Emo58.gif

בגלל זה הוא סירב לעזוב את האקס פיילס, כי נוצר מצב שאם הוא יעזוב הם ייסגרו. כאשר מאלדר חזר זו היתה נקמה מתוקה מדבש בשביל קרש והוא לא העלה על דעתו לתת לדוגט להתחרט. מה שאני מנסה להבין הוא למה דווקא דוגט? הרי כבר ב-without סקינר אומר לו שבכוונה שמו אותו ב- no-win situation - או שהוא ייתקע באקס פיילס, או שהוא ייכשל במשימה שלו. מי רצה למנוע את התקדמותו של דוגט ומדוע? מאידך, ב- deadalive כאמור קרש נתן לדוגט פתח יציאה מהמצב ומכיוון שהוא עמד במשימתו למצוא את מאלדר, הוא הציע לו קידום (אם אני לא טועה). ניתן לומר שזה בגלל ההבנה שדוגט מסוכן ויכול להצליח באקס פיילס. מה שמותיר את שאלתי הקודמת בעינה: למה דווקא הוא? והאם זה קשור באיזושהי דרך לנואל רוהר שמכיר אותו מימים ימימה?

Gilliana

New member
בואי נתחיל מחוש הצדק

ואין ספק - יש לו חוש צדק עצום, אלא מה? שהוא קצת אנמי בדרך שבה הוא מהטא אותו. אם נשווה אותו לסקאלי, שעמדה כמה וכמה פעמים בגאון מול וועדות ה-FBI ואפילו היתה מוכנה להכנס לכלא, שלא לדבר על רייס שנתנה את השואו של החיים ב-"האמת" - דוגט אפשר להגיד, "קצת" מחוויר. עכשיו לעניין היותר מעניין - למה דווקא דוגט? אני חושבת שהבחירה בדוגט מלכתחילה נבעה מהרקע שלו - כמו שכתבתי קודם במיני-ניתוח של החשש שלו מהפאראנורמל. אני חושבת שמלכתחילה, קרש עמד מאחורי הכל (הרי הוא זה שמינה את דוגט לעמוד בראש כח המשימה לאיתור מאלדר והוא גם בדיוק התמנה ל-Deputy director באותה עת). קרש העריך שדוגט הוא האדם המושלם לקבור את העל טבעי שבתיקי ה-X אבל לא לקח בחשבון שהמצב עלול להשתנות ושגם סקאלי נמצאת בתמונה. אני חושבת שקרש הבין את זה ברגע שמאלדר נמצא ועוד יותר, הוא הבין שכעת משמאלדר חזר - יש "סכנה" הרבה יותר גדולה שדוגט יעבור כביכול לצד שלו, וזה כמובן מצב שהוא לא היה מעוניין בו. בכל מקרה אני לא רואה איך זה יכול היה להיות קשור לרוהר משום שדוגט פנה אליו ולא ההיפך.

1Shir

New member
דוגט מבטא אותו במעשים לא במילים ../images/Emo3.gif

אבל לגבי רוהר - אז מה אם דוגט הוא זה שפנה אליו? זה לא אומר שהוא לא צפה מראש שזה יקרה, אני אפילו די בטוחה שמישהו בנה על כך שזה יקרה..

Gilliana

New member
אוקיי...

... אם נלך בכוון חשיבה קונספירטיבי - יכול להיות, ויכול להיות גם שאם דוגט לא היה פונה אליו אז רוהר היה זה שיוזם את המפגש בכל מקרה.יתכן שרוהר היה מעין "יחידת בקרה" על דוגט למקרה שהוא לא "יתנהג יפה" וממילא רוהר היה בעל תפקיד בכיר כך שבכל מקרה - הוא היה חלק מכל הסיפור, רק לא ברור איזה חלק - האם החלק המתכנן או החלק המבצע. אנחנו בעצם גם לא יודעים מי בדיוק ישב בסינדיקט מאז שחבריו המקוריים הושמדו על ידי החיזרים. בשורה התחתונה - כל החלק הזה מאד מעורפל.

muldercrushed

New member
איזה כיף לכם שיש לכם את כל...

הסדרה בקלטות!!! אני בינתיים מסתפקת בתסריטים ותמונות שפחות או יותר מתחברים אחד לשני...

לא רוצה לזרות מלח על הפצעים

אבל אני הייתי משתגעת לו לא היו לי את הפרקים... אבל עקב זה שאני יודעת מה המצב אני מבטיחה לך כי ברגע שיהיה לי וידיאו בדירתי החדשה את מוזמנת לסופ"ש תיקים סביב השעון אצלי בצפון....

muldercrushed

New member
../images/Emo6.gif

אז נעיף ת'חתול!!! סתם סתם... דיברתי על הקרנה ממש גדולה שאנשים סוף סוף יקחו עניינים לידיים ויקרינו בקולנוע!!!

Gilliana

New member
לא הכל

א. לא הכל ו-ב. גם לא בקלטות
ודרך אגב, התסריטים והתמונות עוזרים מאד - כך פחות או יותר השלמתי בהתחלה את עונה 9 שבשידור המקורי בקושי ראיתי ורק לאחרונה אני מתחילה לראות פרקים ממנה באופן מסודר יותר.

למעלה