חבר'ה שלום

WhiteSnake 85

New member
חבר'ה שלום

יש לי מספר שאלות לגבי להקה הנקראת ALAN PARSONS PROJECT יש לי אלבום שלהם משנת 1973 (נדמה לי) שנקרא EYE IN THE SKY עכשיו ככה: 1)האם הלהקה נחשבת לאגדת רוק? 2)מהו סגנון המוזיקה שלה? האם זהו פרוג' רוק? 3) מישהו יכול לתת מעט נתונים עליה? כמו שנים,שירים מומלצים (ואם אפשר אפילו אלבומים),אמנים שמנגנים בה ואם יש להם קשרים ללהקות אחרות וכו'. תודה רבה...

TheFly

New member
אלן פארסונס ? יש לי דז'ה וו

אלן פרסונס האיש והאגדה הוא בעיקרו מפיק כיום שהתחיל את דרכו כטכנאי הקלטות באולפני EMI. הוא זה שחתום על אייבי רוד של החיפושיות אך האלבום שזיכה אותו בתהילת עולמים הוא כמובן הצד האפל של הירח של הורודים. לאחר מכן החליט אלן לעבור מצד אחד של הקונסולה באולפן אל צידה השני ז"א מעבר לזכוכית והקים את "הפרוייקט של אלן פארסונס". ההרכב הוא לא להקה במלוא מובן המילה אלא יותר להקה רעיונית. כלומר אוסף מובחר של נגנים הנבחרים כל פעם מחדש ע"י אלן פרסונס לצורך הפקת כל אלבום, כל אלבום נשא קונספט מסויים. המוסיקה או אולי ליבת המוסיקה היא רוק אבל רוק מסונטז ואלקטרוני למעט יוצא דופן אחד The Turn Of The Friendly Card, פרטים נוספים ובהרחבה תוכל למצוא ב-AMG. אלבומים מומלצים: Tales of Mystery and Imagination - אלבום המבוסס על סיפורי המתח של אדגר אלן פו. The Turn Of The Friendly Card - אלבום שנושאו הימורים. בדרך אגב האלבום שמצאת אינו יכול להיות משנת 73 כי בשנה זו יצא הצד האפל... וההרכב הוקם רשמית רק בשנת 75, Eye In The Sky יצא רק בשנת 82. ולסיום נוסטלגיה, אחחח שנים לא מילמלתי את המילים הללו There are unsmiling faces in fetters and chains On a wheel of perpetual motion Who belong to all races and answer all names With no show of outward emotion And they think it will make their lives easier But the doorway before them is barred And the game never ends when your whole world depends On the turn of a friendly card No the game never ends when your whole world depends On the turn of a friendly card

bloodmachine

New member
אלן פרסונס

יש לו אוסף חביב the best of AP אני די התאכזבתי מהאוסף הזה, בגלל שלא היו בו קטעים מענינים כ"כ. ציפתי שאמצא שם את הגרסה הארוכה של "עין בשמים". אם כבר הזכרתם טכנאים ששינו מיקום מוח הבקרה לחזית המיישמת אז נדמה לי שפרקסקי עבר את אותו תהליך שפרסונס עבר.

למעלה