חבר'ה שאלה

Benightedxx

New member
חבר'ה שאלה

זה בעיקר לאלה שכבר הוציאו רשיון ונוהגים על אוטו שונה מזה שהם נהגו עליו בשיעורים אז יום שני קיבלתי את הרשיון (אני פתחתי את האשכול על העירעור, מסתבר שבסוף לא היה צורך
), הספקתי לנסוע כבר באותו יום, אתמול, והיום ככה שיצא לי להכיר טיפה את הרכב. אבל יש לי בעיה מאוד מאוד מתסכלת שאני לא יודע איך לפתור. כל הזמן כשאני נוסע האוטו נוטה בצורה קיצונית לימין. זה לא בעיה באוטו או בגלגלים, אבא שלי בדק את זה, אבל גם אח שלי העיד על אותה הבעיה (הוא לא חדש לאוטו הזה). גם כשאני מתרכז כל הנסיעה ומחזיק 2 ידיים ב2-10\3-9 זה עדיין קורה, אני לא מוצא לזה הסבר. אני משער שזה בגלל שהאוטו החדש הרבה יותר רחב (עברתי מסיטא טולדו לסי 5 חדשה, שזה וואחד ספינה) אבל מה שאני יודע זה שזה מתסכל בטירוף ומוציא את כל החשק מהנהיגה, כי זאת למעשה הבעיה היחידה שלי. אם מישהו נתקל בבעיה ויודע איך לפתור אותה (מעבר לפשוט תירגול, אני מפחד שאני אתקע עם הבעיה הזאת) בבקשה שיישלח טיפים, תודה :)

NewUser4

New member
ייתכנו שני דברים.

האחד, ייפתר ע"י מוסך. כנסי למוסך, תגידי להם את הבעיה. ייתכן וצריך כיוון פרונט. עפ"י דברייך כנראה שצעד זה כבר נעשה שהרי אביך אמר שאין בעיה ברכב (כלומר בדקתם במוסך). השני, ייפתר על ידכם. יש ללכת ולשים אוויר בצמיגים (הלחצים הנכונים כתובים בספר הרכב ועל הדלת). מומלץ לא לעשות את זה בתחנת דלק. דבר נוסף הוא לבדוק שהצמיגים במצב טוב. קשה להסביר מהו צמיג שעבר זמנו במילים, בטח אביך או אחיך יודעים. ואם לא, אז בפנצ'רייה.

Benightedxx

New member
א. אני גבר

ב. כמו שאמרתי, האוטו לא נוטה מעצמו. אבא שלי בדק את זה. הוא נסע על כביש ישר (וריק ממכוניות) והרים את הידיים למספר שניות, לא הרבה רק 4-5, אבל מספיק בהחלט כדי להבחין בסטייה כל שהיא.

NewUser4

New member
ואני מניח שהבדיקה הזאת

לא נעשתה ע"י איש מקצוע. אם הבעיה לא מהגלגלים ולא משום מקום אחר ברכב, אז מאיפה כן? הנטייה הזו מראה שהרכב אינו נוסע כראוי. יש לחפש אחר התקלה. מומלץ שיעשה ע"י מקצוע. מכיוון שאני מניח שבדיקה במוסך התבצעה, הייתי מכניס את הרכב לבדיקה בפנצ'רייה בכל מקרה. זה עולה בסה"כ כ10-20 שקלים. המדים בתחנות הדלק לא אמינים כל כך. דבר נוסף, את הבדיקה שהוא ביצע יש לעשות במהירות גבוהה.

Benightedxx

New member
מאיפה כן?

ממני, מסתבר. בגלל זה ביקשתי עצות איך להיפטר מזה אצלי, כי האוטו יציב למדיי. את הבדיקה הוא ביצע בכ-90-100 קמ"ש, הייתי איתו ברכב. בכל מקרה אני מודה לך על העזרה, אבל אני באמת חושב שהבעיה היא אצלי ולא באוטו.

NewUser4

New member
הבעיה לא אצלך

הרי אמרת שכשביצעתם את הבדיקה ישנה סטייה ברכב, ואמרת שגם לאחיך זה קרה. כדאי לעשות את הדברים הבאים: 1. תחילה להכנס לפנצ'רייה, להגיד שיש סטייה ימינה. הוא יבדוק את לחץ האוויר, את איכות הצמיג, ואיזון גלגלים. זה ממש לא יקר, כמה עשרות שקלים (כמובן שאם יש להחליף צמיגים לא להתקמצן). 2. אם לא נפתרה הבעיה, מוסך. אל תעשו בדיקות בעצמכם, ותאשימו את הנהיגה שלכם בזה, כי הבעיה לא תעבור.

Benightedxx

New member
זה ההיפך ממה שאמרתי

אמרתי שבדקנו את זה ואין סטייה גם כשההגה חופשי לגמריי אבל בסדר, נראה מה נעשה

yany11

New member
אני לא מבין מה הבעיה

אמרת כאשר אתה מוריד את הידים מההגה האוטו נוסע ישר אז מה הבעיה? אתה מתכוון שהוא נוסע ישר וההגה לא ישר וכשאתה מיישר את ההגה הוא סוטה? אם כן אז צריך לאזן את הגלגלים או משו כזה.. קיצר ללכת למוסך.

be_roo

New member
חשבתי על אפשרות נוספת

אולי ההגה לא ממורכז. נהג ותיק לא ישים לב לזה ופשוט יחזיק את ההגה בזוית קלהבעוד שנהג חדש יקפיד על מרכוז ההגה במקום מרכוז הרכב.

wil

New member
../images/Emo45.gifואת זה מתקנים בקלות במכון פרונט

למעלה