חברה שאלה חשובה

• פותח הנושא nir w
  • פורסם בתאריך

nir w

New member
חברה שאלה חשובה

לאנשים שהיו בהודו יש לי קיבה רגישה כלומר גם בארץ חלק ניכר מזמני מבלה בשירותים.. האם יש סכוי לשרוד בהודו? עד כמה זה בעייתי ואל תענו דברים כמו "הכל אפשרי" כי צריך גם להנות..

לפי דעתי

ואני ממש לא מומחה,סתם מנסה לעזור, קודם כל אפשר לאכול הרבה פרות וירקות, כמובן שאורז גם, וכל מיני לחמים ומאפים,צ'פטות וכאלה, ואם אתה ממש רגיש אז באמת להמנע מאכילה בשווקים או בדוכנים ברחוב, ולאכול רק במקומות שנראים כמו מסעדות על רמה שמיעודות לתיירים, אבל בטח לא לוותר על טיול בגלל זה,אם צריך אז גם לשבות רעב:)

motyka

New member
את הירקות בהודו משקים בביוב

ולכן כדאי להמנע מירקות עליים לא מבושלים.

kogawa

New member
בעייתי מאוד

כל אחד ומגבלותיו. מי שסובל מאנמיה שלא ילך לטרק בנפאל, מי שסובל מקמצנות שלא יסע ליפן, ומי שסובל מסחרחורות שלא יקח טיול מאורגן בכדור פורח. למה דווקא הודו? לא נורא לבלות בשרותים, אבל במצלפות מצחינות ועם נייר זכוכית, ובנסיעות ארוכות - למה לך את זה? חסרות מדינות בעלות הגינה מעט טובה יותר בעולם? ושלא יספרו לך שאפשר לעבור טיול בהודו ללא תקלות במערכת האגזוז גם ללא רגישים. ומה בעצם רצית שיכתבו לך?, מה יש כאן רופאים? שיהיה לך נפלא, וכשתיסע תגלה שזה לא כך? מעדיף לכתוב לך את זה ואם תנסע תוכל לברר בעצמך, ואם תסבול תמשיך למקום אחר, ואם תהנה אז נפלא. מצרף תמונה מרחובות כלכותא

ronyboy

New member
למרות שאני תומך נלהב בהגירה להודו

במקרה שלך הייתי אולי מוותר. אם בארץ אתה סובל מבעיות קיבה רציניות אז שם יהיה לך מאוד קשה להסתדר מה גם ששירותי הבריאות שם לא כל כך מפותחים. עם כל הצער נסה ארץ קלה יותר ומערבית יותר. חבל שיהרס טיול בגלל בעיות בריאות שסבירות גבוהה שיהיו לך. רוני

shlomisaid

New member
אתה בבעיה..

לפני שנסעתי להודו חשבתי שיש לי קיבה מנירוסה. אני אוכל הכל מהכל בכל מקום,אך בהודו הופתעתי ובגדול. במשך 9 חודשים הבטן לא התרגלה לאוכל,ההרגשה מגעילה ביותר(אמבות שלשולים)אני חושב שלא הייתה פעם אחת בהודו שלא שילשלתי. בשלב מסויים התחלתי לברור את המקומות שאני אוכל והשתדלתי לאכול אוכל רותח,אך גם זה לא עזר לי. טיילתי עם אנשים שאהבו את האוכל והרגישו סבבה(כמובן ששילשלו). אני ירדתי בהודו 11 ק"ג חזרתי סומלי לארץ.. אקיצר הכל מזוהם בהודו לא תוכל להתחמק מזה..תבוא מצוייד עם תרופות. למרוב הכל אני בטוח שתבלה ברמות שלא תשכח בחיים..וראה דברים שלא תראה בשום מקום..

motyka

New member
לא כולם לוקים בקיבתם

אבל כדאי לא להסתכן כשידועה בעיה

tulaco

New member
כל הדיבורים על המחלות עשו לי רע

אני כ"כ מצפה כבר לטוס להודו (ספטמבר!! :) ) וכל מה שאני קוראת לאחרונה זה על השילשולים והמחלות ומה לא לאכול ומה לא לשתות ושאר דברים לא סימפטיים.. וזה באיזשהו מקום מתחיל להלחיץ... אז מה שאתם אומרים זה שזה בלתי נמנע.. טוב צריך להסתכל על הצד החיובי של כל דבר- דיאטה.. :)

motyka

New member
אל תילחצי

היינו בהודו, לא חלינו, לא לקינו במחושי בטן, אכלנו גם ברחוב, שתינו רק מיים מבקבוקים סגורים והכל היה נפלא. יחד עם זאת - כדאי להזהיר אנשים עם רגישויות מפני הצפוי להם.

tulaco

New member
צודק

אני חושבת שגם עם כל הסכנות, אין מצב שאני אוותר על הודו.. אני מאמינה שלפי מה שסיפרו לי ולפי מה ששמעתי כאן, ה"סבל" קטן לעומת כל החוויות והיופי של הודו..

הסירי חששות מליבך

הודו היום זה לא הודו של לפני 20 שנה , יש מים מינרלים , ואוכל אטום במכולות פירות מיובשים וחוצמזה זה טוב לחסן את הגוף בפני חיידקים חדשים - אין לך מה לדאוג , גוף האדם הישראלי בנוי לא כול כך רחוק מהגוף ההודי - זו אותה ביולוגיה , וגם להם יש תרופות , הכי חשוב לדעת , זה שאם את חולה בהודו תקבלי לפחות את הטיפול ההודי כי התרופות שלהם הכי טובות למחלות שלהם ,.

עובדות בשטח

יש כאלה שלא קורה להם כלום בהודו. להרבה מהם כן. (ואני ביניהם) נכון, בהתחלה זה לא ממש כיף, אבל עם הזמן לומדים איך הגוף מתפקד בהודו (והוא בהחלט מתפקד אחרת - דברים פשוטים מרגישים אחרת מאיך שהם מרגישים כשהם קורים בארץ) ולומדים לדאוג לעצמך. אם יהיו לך שלשולים וקילקולי קיבה בהודו - לא תהיה היחיד, זה בטוח. ולא פגשתי עדיין אף אחד שחזר מהודו וטען שהוא לא נהנה בגלל בעיות בריאותיות. מה שכן, שתי עצות מועילות: 1) אל תוותר על ביטוח בריאות 2) עשה כל מה שתוכל כדי לטפל בקיבה הרגישה שלך בארץ. הרי המצב שלך לא תקין כמו שהוא, וצריך לסדר את זה, בין אם תסע ובין אם לא. בהצלחה, בכל אופן נועה (שוב מאה"ק, ודווקא מרגישה די טוב עם זה)

paziti

New member
סע ואל תחשוב פעמיים...

גם לי יש קיבה רגישה מאד וחששתי מאד מהנסיעה להודו..( אני בת 50) לקחתי מהארץ: קופסאות שימורים צנימים וקרייקרים ולא השתמשתי בכלום !!! בהודו אכלתי במסעדות ברמה תיירותית טובה (ואגב לא יקרות )לא אכלתי בדוכנים ברחוב. אכלתי פירות וירקות רק כאלה שאפשר לקלף (בעיקר נהנתי משפע הבננות). לא אכלתי כלל סלטים מירקות או מפירות חיים (מחשש שמא נשטפו במים לא נקיים מספיק). לקחתי מדי פעם כדורי ויטמינים (צנטרום). נמנעתי מאכילת מאכלים חריפים מדי . הוספתי לעיתים קרובות לתפריט אורז לבן . שתתי מים מינרלים (כולל ציחצוח שיניים במים מינרלים). ויצאתי ללא כל פגע ביטני... לסיכום:אסור - לוותר על החוויה המדהימה הזו..... בגלל מעיים רגישים.....

nir w

New member
תודה רבה ל

כולכם. אני רואה שזה באמת פורום של אנשים מקסימים שעוזרים מנסיונם. כמו תמיד אני יוצא עם תשובות סותרות- אתה תסבול, סע,אתה תהנה בכל זאת.. וכו'. בטוח שיש לי חומר למחשבה. ואם למישהו יש עוד תגובות- בכיף.

למעלה