חברה קדישא

shir001

New member
חברה קדישא../images/Emo129.gif

בשנת 1980 הלכה לעולמה סבתי ז"ל(אימו של אבי ז"ל). ונקברה בבית העלמין בחולון. בסמוך לפטירתה, החליט אבי, לרכוש לאביו קבר סמוך אליה, בכדי שבבוא מן הימים, יוכל להקבר לידה. משסיפר את זה לסבי, זה האחרון נעלב וטען "אתה רוצה לקבור אותי!". נהיה ברוגז בין השניים. ואבי רכש את הקבר מצד שמאל לסבתי. סבי, שתה כוס מים ונרגע, וכנראה שהבין שיש משהו בדברי אבי. הלך ורכש את הקבר מצד ימין לסבתי. כמובן, שחברה קדישא לא מסרו לסבי את הנתון שכבר נרכש על שמו קבר, מצד שמאל לסבתי. והוא אכן רכש את הקבר הימני, שם גם נקבר, בשנת 1986. מכיוון שאבי נפטר בשנת 1984, והמסמכים המעידים על רכישת הקבר, נעלמו כאילו בלעה אותם האדמה, אין לנו אסמכתאות על העובדה שהקבר "שלנו". כבר חלפו 22 שנה מאז רכש אבי את הקבר מהצד השמאלי, והקבר עומד שומם, ואין לנו יכולת להוכיח שנרכש על ידי אבי. האם יש פתרון כלשהוא? האם ביכולת כולבוטק לעזור לנו לצאת מהעלומה הזו? חברה קדישא ממש נבזים, כי הם נתנו לסבי לרכוש את הקבר, בזמן שידעו כי נרכש עבורו קבר. אם תוכלו לעזור לי, אהיה המאושרת באדם.

shir001

New member
../images/Emo7.gif למה אין התייחסות../images/Emo35.gif

גם לכתוב שלא ניתן לעזור, זאת התייחסות.

תן כמה ימים!

GINAT בד"כ מגיב לפוסטים כל יומיים-שלושה. אתה תלית פוסט וביקשת לדעת מדוע אין תגובה 20 שעות לאחר מכן! למיטב ידיעתי GINAT מגיב לפוסטים המופנים ספציפית אליו, תוך שלושה ימים, כאמור, ובמרוכז (שים לב, לכל קבוצה של תגובות שלו יש אותו תאריך ושעה). חכה כמה ימים, ואז תתלונן

אדיב חן

New member
תופעה מוכרת../images/Emo101.gif

התופעה של הונאה בחלקות קבורה, מכירת חלקה מספר פעמים ו/או מכירת מספר חלקות על שם אותו בן אדם, אלה הנן תופעות מוכרות. באם אכן הייתה כאן הונאה, הרי שיש עילה להליכים משפטיים. חרף זאת, אקווה בשבילך כי כל מסמך שקיבלתם אתם, שמרתם, וזאת על מנת להוכיח את העילה. נסי לפנות לארגון ייעוץ משפטי לאזרח במקום מגורייך (ייעוץ חינם לאזרח) ו/או להתייעץ עם עורך דין (אם יש כזה במשפחה או חבר קרוב, זה תמיד טוב, ייעוץ מוסמך ללא תשלום).

shir001

New member
לא הבנת את הבעיה../images/Emo7.gif

אני מכירה היטב את השטיקים של חברה קדישא. אבל במקרה הזה הם עשו תרגיל של מכירת שני קברים, אחד מצד ימים ואחד מצד שמאל, למעשה עבור אותו האדם. כל הבעיה שלנו, שאין לנו את המסמכים, ואבא שלי הלך לעולמו. אבל אנחנו יודעים, שאם מישהו, ילך לחברה קדישא, ויבקש לרכוש את הקבר הספציפי שעליו אני מדברת, יגלה שהוא רשום על שם סבא שלי. רק שסבא שלי ז"ל קבור בקבר שקנה לעצמו. ומצוי מטר אחד מהקבר שנשאר פנוי, עד לרגע זה (כבר 22 שנה). אני מחפשת שיטה להוכיח שברישומים של חברה קדישא הקבר למעשה שייך לנו. הבעיה שאם אני ילך אליהם, ואומר שאין לי מסמכים, הם ישר יטענו שהקבר לא שלנו, וימכרו אותו למישהו אחר.

אדיב חן

New member
אני דווקא הבנתי טוב מאוד את הבעייה../images/Emo101.gif

מה שאמרתי תופס. המקרה שלך הוא אחד המקרים שתיארתי; מכירת אותה חלקה למספר בני אדם, ומכירת כמה חלקות לאותו אדם. חברה קדישא היא חברה מעין ציבורית, אשר חל עליה דין מחמיר יותר מחברות פרטיות, ומכל מקום, אמורים להיות אצלם רישומים על הקבר, ואת בהחלט יכולה לבקש עותקים מהם. כמובן יש הבדל בין רשאית לבקש לבין אם החברה אכן תיאות לתת המסמכים. לא ברור לי מדוע לא תיתן לך החברה את המסמכים המוכיחים כי החלקה נרכשה על ידיכם. באם החלקה שלכם והם מסרבים להודות בכך הרי שזו הונאה. אם את 22 שנה מנסה להוכיח אז אני מניח שיש כאן בעייה די עגומה. אם הקבר עלה הרבה כסף אני בהחלט חושב כי יש סיבה לנקוט הליכים משפטיים. הצעתי עומדת בעינה - לבקש סעד משפטי מארגון ייעץ לאזרח ו/או להיעזר במכר שהוא עורך דין, אם יש כזה. אני בטוח שעם הטיעונים הנכונים והעזרה הנכונה ניתן להעלות עילות מספיק לתביעה.

למעלה