חבר'ה צריכה עזרה...

חבר'ה צריכה עזרה...

אני לא יועת עם זה הפורום המתאים אבל אתם כאן בערך בגילי... תראו אני צריכה לסכם סיכום בהבעה עכשיו איך מסכמים?!? כלומר,עם פתיכה תוכן וסוף... איך מתחילים לסכם ואיך מסיימים לסכם?? פליז!!! עזרה! לא מצאתי פורום אחר.........

MikeY fReAk

New member
מממ...../images/Emo79.gif

פתיחה>> פסקה קצרה בה את עושה הקדמה, טעימות קטנות מהתוכן. תוכן>> נו, כל מה שאת צריכה לכתוב:| סוף>> סיכום בפסקה של כל הדברים שנאמרו, הגעה למסקנות וכאלה.. איך לסכם? אני חושבת שאני יודעת למה כ"כ קשה [לפחות לי] לסכם. לדעתי סיכום טוב אפשר לכתוב רק כשאת באמת באמת מבינה את החומר. כשאת מבינה, את בכלל לא צריכה להסתכל על מה שהמורה כותבת על הלוח, את יכולה לכתוב את זה בעצמך. אני לא בטוחה שעזרתי:\ בכולופן אולי בפורום ש.ב יוכלו לעזור לך

The Guardian17

New member
חשוב - באיזו כיתה את ? ../images/Emo62.gif

כעקרון זה 9-11 פסקאות. פסקת פתיחה, סיום... תני קצת פרטים.

The Guardian17

New member
ראשי פרקים ../images/Emo62.gif

תרשמי אותם כאן אם בא לך, ואני אתבונן בזה.

אוקי...

חלק 1- מציגים מה זה חוק מרפי.. חלק 2- מביאים דוגמות לחוקים אלה חלק 3- מדברים על פיזיקאי שמדבר על החוק מרפי ונותן דומא לחוק זה חלק 4 ואחרון- אומרים שזה מציאות ועם לא היה חוקים כאלה העולם היה לא מיצאותי...

The Guardian17

New member
ומה עם סיכום ? ../images/Emo62.gif

טוב, אני לא יודע מה בדיוק הדרישות, אבל לי זה ניראה סביר (כמובן, לא כחיבור רציני).

ארר אוקי

מתחילים עם פתיחה: הפתיחה מורכבת משני דברים: "הודעה" על הנושא, ורקע. ב"הודעה" על הנושא אפשר לגלות מהו הנושא המדיוק של המאמר/סיכום. ברקע מכניסים את הקוראים לעניין שהמאמר/סיכום עוסק בו, מגרים אותו לקרוא את המאמר/סיכום וכיו"ב. אם את כותבת פתיחה שיש בה רקע- אז הרקע וה"הודעה על הנושא" מהווים יחד את הפתיחה. ה"הודעה" מסמנת בד"כ את סיומה של הפתיחה. היא נכנתבת בסיומה של הפסקה האחרונה של הרקע או בראש הפסקה הראשונה של גוף המאמר/סיכום.
גוף הטקסט: בגלל שאת עושה סיכום הוא לא אמור להות ארוך במיוחד. רק תקפידי על פסקאות. אם אני לא טועה, כל פסקה אמורה להיות באורך של עד כ- 6-8 שורות. אבל אני לא בטוחה.
הסיום:
הוא נכתב בתמציתיות.
יש בו מסקנות, המלצות וכו'.
אפשר לסיים אותו [את הסיום עצמו] בשאלה רטורית, שאלה למחשבה, ציטוט, המלצה, מסקנה, ובחזרה אל הפתיחה. תבחרי רק אחד מהם, לא צריך את הכל
\ חשוב שהסיום לא יהיה ארוך מדי ביחס לטקסט! וזהו מקווה שעזרתי

למעלה