חברה! עזרה!

rocket

New member
חברה! עזרה!

מצאתי קבוצה סוף סוף ! היום הלכתי להרכיב את הדמות שלי! אני משחקת WIZARD והגזע זה חצי אלף. רציתי לדעת עם תוכלו לתת לי כמה עצות למשחק עם הדמות הזאת .... (אני שחקנית אפשר להגיד מתחילה כי לא שיחקתי מלא שמן ואני לא זוכרת כלום)

rocket

New member
ולכמה שאלות יותר ספציפיות :

מה זה בדיוק LAWFUL EVIL ?? האם קוסם יכול להשתמש בנשק שלו מתי שהוא רוצה או רק כשהקוסמים שלו נגמרו ?

BluePrint

New member
אני רוצה לענות בשאלה

נהג. יכול ללכת ברגל מתי שהוא רוצה, או רק כשנגמר לו הדלק?

ארו

New member
מתי שהוא רוצה , אבל

נשק זה לא הדבר החביב עליו. בדרגות גבוהות יותר ,זו תהיה ממש בושה להשתמש בנשק. והנטיה קצת מסוהכת. זה אומר שהוא רע (רשע) ובעיקר שהוא חסר מצפון ואגואיסט , אבל נוטר כבוד מסויים לחוקי החברה ונורמות חברתיות.

דוגמא מוכרת והערה

רשע - לא אומר חסר מצפון - יכול להיות לדמות סולם ערכים מאוד מאוד מעוות שיהפוך אותה לרעה. הדוגמא שלי ל lawfull evil - היטלר

רמץ

New member
What else?

הבנאדם בנה את החיים שלו על ההירארכיה הסולטנית המסודרת (להבדיל אלפי הבדלות מהיררכיות תוהו-מרושעות כמו זו המתוארת בטרילוגיית העלף האפל, או חברות אורקיות אופייניות שבהן המעמד הוא פונקציה של כח), למד את מערכת החוקים בע"פ (ראה דוגמה - נסיונו לבקש את ידה של יסמין מהסולטן לפי מערכת החוקים הרשמית), השיג עמדות כח וניצל את הכל לתועלתו האישית תוך שהוא מסווה עצמו כווזיר הנאמן, עד לשעת הכושר שבה יהיה מספיק רב עוצמה כדי לשבור את החוקים ולשלוח את כולם לעזאזל. - אולם אין לשפוט אותו לפי התנהגותו האחרונה כג´ין. גם הפלאדין האדוק ביותר היה מועד לכיוון התוהו אם היה נופל לידיו כח כמו-אלוהי. ממש באותו אופן שבו המלך הכוהן הגדול של טראסיס, הטיל את הלחש ´תביעה´ (כמדומני) וביקש מהאל פלאדין להשמיד את כל הרשע - והוא היה ללא ספק דמות סדרית.

Gilgam69

New member
אוי, נו באמת

במציאות, מישהו יכול תמיד להשתמש בנשק שלו או רק במקרים מיוחדים?!?!?! קוסם, כמו כל דמות אחרת, תמיד יכולה להשתמש בנשקים שלו! למה שלא יוכל? מה הנשק שלו כבד לו אם יש לו עוד קסמים להטיל, ורק לאחר שהטיל כל מה שיש לו פתאום הנשק שלו קל? לגבי הנטייה LAWFUL EVIL, תסתכלי במאמרים של הפורום, יש שם מאמר של נטיות או מאמר כללי שכולל בתוכו הסבר על הנטיות. בהצלחה.

rocket

New member
>_<

אני שאלתי את זה בגלל שיש חוק נדמה לי ב ADַD שלקוסמים בכלל אסור להיות עם נשק (או חרב) לא זוכרת את הנוסך האמיתי.... אז שאלתי ! אין תורך להתנפל עלי.... אז לא ידעתי את זה !!! לא קרה כלום .. וחוץ מזה הסתכלתי במאמרים ושם זה מתורגם לעברית אז התלבטתי מה מהם זה LAWFUL EVIL ... אז שאלתי

Gilgam69

New member
../images/Emo3.gif

למוד"מ 2 לקוסמים מותר להשתמש רק בפגיון, מקל ונשקים מאוד ספציפים (שרשומים בתאור של מקצוע הקוסם) אבל מתי להשתמש בנשק תלוי אך ורק ברצון הקוסם. במו"ד 3 שינו את זה ויש אפשרויות לקוסמים לנשקים יותר נורמאלים כגון חרבות, גרזנים וכו´. ולגבי LAWFUL EVIL אז LAWFUL זה סדר ו-EVIL זה רשע / מרושע.

Ziga

New member
זאת אומרת

סדר מרושע - אולי הרשע הכי מסוכן מבין כולם. הוא מאמין שהחברה חייבת לו משהו, והחוקים נועדו לשרת אותו. והחוקים שמשרתים אותו הם חוקים עליהם צריך לשמור, ואת שאר החוקים אפשר לסובב ולראות אותם באור הנכון לצרכיו. (היי רוקט, לא ידעתי שאת משחקת משחקי-תפקידים [למרות שאני לא יודע עלייך כלום
חוץ מזה שאת מנהלת פורום מנגה ואנימה.])

rocket

New member
עכשיו אתה יודע :)

אני די פריקית של פנטזי ושל משחקי תפקידים רק שעד עכשיו שיחקתי ממש מעט ויותר השגחתי מהצד.... אז אין לי הרבה מושג בחוקים וכאלה... מחר משחק ראשון עם הקבוצה החדשה שלי ^^

רמץ

New member
גווני הרשע

אכן, במוד"מ נאסר על מכשפים שימוש בחרבות. בד"כ ילחמו במקל קפא"פ (קרב פנים אל פנים), פגיון או קלע. בהרבה מאוד מקרים יהיה עדיף להילחם פיסית מאשר "לבזבז" לחשים. בחרת דמות מעניינת. אני עצמי מוצא שהמשחק בדמויות מרושעות אינו פשוט כלל ועיקר ואני מתקשה לשחק דמות הדואגת אך ורק לצרכיה שלה תוך דריכה אדישה על צרכיהם של אחרים, מה שמאפיין בד"כ דמויות הנוטות לרשע ניטראלי או רשע סדרי. ההבדל ביניהן הוא שלרשע סדרי יש הרבה יותר אמונה במערכות חוקים והיררכיה, וכיצד ניתן לנצל אותן לטובתו האישית. דמות הנוטה לרשע סדרי - תמיד תשאף לעמדת כח ולהנהגה (או הנהגה עקיפה בעזרת Puppet). דמות מרושעת ניטראלית תהיה אנוכית, אך תחסר את האמביציה של הרשע הסדרי - תכונה טובה להרפתקן שקשה לו לדבוק באותה מערכת שלטון כשהוא נע ונד בעולם, אולם גם דמות מרושעת סדרית תוכל לצאת להרפתקאות מתוקף תפקידה ולצורך צבירת עוד כח כדי להשיג את המטרה הגדולה. דמות מרושעות תוהו - זה כבר משהו אחר לחלוטין... מעבר לדאגה לפרט, קיים בדמויות אלה דחף הרסני לגרום סבל ליצורים אחרים. לא מתוך נקמנות ולא מתוך כעס אלא מתוך הנאה. תשובה אופיינית מצדו של רשע תוהו לשאלה - למה? תהיה: ´כי אני יכול´. אני מאחל לך משחק מהנה בכל אופן, אף כי לדעתי יותר נוח ומהנה לשחק דמויות הנוטות לטוב או לניטראלי.

למעלה