חברה סחטנית

florentin

New member
תודה על השיתוף

כל הכבוד לאמא שלך.
לצערי המורה כאן היא לא דמות משמעותית. גם בגן שנה שעברה ניסיתי לערב את הגננת. זה לא כל כך עבד.
בינתיים עובדת עם הבת שלי על הבחנה בין חברות טובה לחברות בעייתית. בתקווה שלאט לאט יחלחל.

florentin

New member
חברה סחטנית

שלום לכולם,
לבת שלי שמסיימת א' יש חברה שלי קשה מאוד עם התנהגותה.
בגן חובה היא תבעה מהילדה חלק מארוחת הבוקר, ובתמורה הבטיחה להיות חברה שלה. או: אם לא תתני לי את הגבינה, אני לא אהיה חברה שלך!
גדלה הילדה ועלתה לא' ושכללה גם את הסחטנות - אם את לא חברה של X אני לא חברה שלך. אני לא אבוא ליום הולדת שלך אם X לא מוזמנת וכו'...

מה עושים?
הבת שלי מאוד אוהבת אותה. אני ביחסים סבירים עם האמא (נראית לי בנאדם, אבל לא נוצרה בינינו חברות).
הקשר בין הבנות לא מאוד אינטנסיבי מחוץ לשעות בי"ס אבל יש ביקורים מדי פעם.
ניסיתי לדבר עם הבת שלי על חברות אמת, ולשאול על הסחטנות. אבל היא אוהבת את הילדה, רוצה בחברתה.
עצות?

בעיה

יש לי תחושה שאם תפני לאמא תקבלי תגובה לא טובה
לכן העבודה צריכה להיות מול הבת שלך
תסבירי לה בצורה ברורה שההתנהגות של חברתה לא יפה
ואם היא מאיימת עליה שלא תסכים
הילדה שלך חכמה וחזקה ויכולה להתמודד עם זה

florentin

New member
מסכימה

אני לא מעוניינת לפנות לאמא משתי סיבות -
האחת, שאני לא מספיק מכירה בשביל להעריך מה היא תעשה עם זה. (אולי זה דפוס שקיים גם בבית ומקובל?)
השנייה, שאני חושבת שביתי תתקל בתופעה הזו בעוד הזדמנויות בחייה, עם אנשים שונים. אני רוצה ללמד אותה "שיעור לחיים" (סליחה על הבומבסטיות) ולא רק לפתור בעייה נקודתית.

מצד שני - יש לי קושי "להשמיץ" את החברה בפני הבת שלי. אני מרגישה שזה לא לעניין...
אגב, הייתה לנו שיחה עקיפה על מה זו חברות אמיתית, והעליתי את הנושא בכוונה בכיוון אחר (מישהו שמוכן להיות חבר שלי רק אם אעשה או אתן לו משהו), היא ישר קישרה את זה לילדה...

פולספגן

New member
תזמיני אליה חברות אחרות מהכיתה

למחרת, הבת שלך כבר תדאג לספר לאותו חברה איזה כייף היה לה אתמול עם X, ביום אחר עם Y וכך היא תראה שבתך לא תלוייה בה ויכולה להסתדר בלעדיה.

florentin

New member
חברות אחרות זה רעיון טוב

אבל הבת שלי לא תדע לעשות מזה "הון פוליטי"...
והאמת - אני שמחה שכך.

מאמצת את הרעיון למקד את המאמצים דווקא בחברויות טובות ולהדגיש בפניה את ערכן.
תודה

למעלה