חברה מתקנת

טל205

New member
חברה מתקנת

לא פעם אני מתלבט האם בתור חבר אני צריך להוכיח או לשתוק. כמובן שמיד תאמרו לי שבאמת לפעמים מוטב לשתוק אך לפעמים יותר טוב להוכיח. כמובן שיש דרכים לעשות זאת ואת הזמן הראוי אך בגדול,מהי דעתכם?? לדוגמא,אנו כמה חברה בדירה שרואים חבר שנוהג בצורה לא נכונה,אנו צריכים להיות כאן המחנכים(בואו נאמר שודאי הוא החריג כאן) או שזה לא ענייננו ושימשיך לשגות?? וואלה לפעמים אני אומר,נו,מילא אתנו אבל איך הוא יסתדר בצורה כזו עם בת זוג,חייבים לעורר אותו..... מה דעתכם?

חבר טוב יעורר אותו....למה לשתוק?

כמובן תעשו את זה בצורה חברית ולא תקיפה...אבל- תעירו לו...אתם חברים שלו,מי מתאים לכזו משימה יותר מכם?

טל205

New member
מורנייייייייייייי

אויויויו.. געגעתי, לאן נעלמת? איך בעבודה החדשה? בטוח שאוהבים אותך שם! האמת שגם אני חושב כמוך ולדעתי צריך לקבל תוכחת ולנסות להשתפר כי אפחד לא מושלם אבל יש כאלה שלא מבינים שזה לטובתם ולכן לפעמים עדיף לשתוק כי התוכחה עושה מדי פעם את ההפוך.

היוש אח קטן!!אוהבים תי מאוד...אבל....

ני לא כ"כ אוהבת אותם..חחחחח קשה לי שם... אני רגילה לחום של ילדים ולא לקור של אמריקאים מבוגרים בעעעעעעע מדינת הקרח באינטל... אבל-אנחנו חזקים. מה שכן, בחודש אחד הצלחתי להפוך שם חלק מהאנשים לחמים ו"שכונתיים"... אם אתה אומר שם "באסה" כולם מסתכלים עליך כאילו קיללת את סבתא שלהם....פוי. יצרתי לעצמי משרד של כל המאאאאאגניבים! ועכשיו בא לי לעזוב שם. מה איתך? מה עם התפקיד? בטוח יש חדש אצלך יא מופרע....

טל205

New member
אויויויו

אני עברתי את החודש הקשה, סיימתי לגייס עובדים מתאימים,כעת נשאר רק להרויח... חחחחח אוי,כמה שזה נשמע טוב פככככ.. רגע,אז את מחפשת עבודה? רוצה לעבוד בבזק בינלאומי?

ש חף

New member
וואו

העלת נושא אקטואלי אצלי בזמן האחרון. אני בוחרת להוכיח רק את האנשים הקרובים אלי באמת וגם אז אין כאן "תוכחה" אלא כנות,דאגה ועצה קשה לי לראות אדם יקר עושה טעות ולכן אני תמיד אומרת (בטיימינג נכון ובצורה לא פוגעת כמובן) את מה שאני חושבת בעבר היה לי קשה כשאותם האנשים בחרו לעשות ההפך ממה שחשבתי אבל עם הזמן הבנתי שאני כאן כדי לדאוג ולהגיד ואת הבחירה האמיתית הם עושים לבד וגם ישאו בתוצאות. כמובן שהגנים הפולניים לוחצים להגיד אחר כך "אמרתי לך" אבל אני חוסכת את זה מאיתם.

טל205

New member
הזכרת לי

את אסי כהן מ``מסודרים`` שתמיד היה אומר,אני לא יגיד לך ת``אמרתי לך``.. האמרתי לך זה באמת מיותר! אבל לפעמים קשה שלא לומר זאת.. אני מאמין שכל מי שדר עם חברים נתקל באקטואליה הזו.

ש חף

New member
התכוונת

כל מי שיש לו חברים

טל205

New member
חילוק נכון

אבל לא נכון לגבי. בעיני מי ששוכר דירה עם זרים עושה צרות לעצמו.

אני על עצמי

כחברה, תמיד אומרת מה שנראה לי. אני תמיד מסבירה שזה לא ממקום של לשפוט או ממקום של "לחנך" אלא אני חושבת, לדעתי בלבד שהיה צריך לנהוג אחרת. אני חושבת שהגישה שלי היא נכונה כי לא אומרת מה לעשות וגם מקבלת את האחר איכשהו, רק מראה לו כיוון אחר נחמד יותר.. בקשר לזוגיות, בחיים שלי לא התערבתי. ראיתי כמה זוגות אפילו בוגדים ומרוב שהם מרגישים איתי בנוח היו מדברים על זה לידי, הרגשה ממש ממש לא נעימה תמיד אמרתי את דעתי בנושא עם זאת מעולם לא "הלשנתי" אבל גם למדתי מתוך הדברים האלו דברים על החיים.

העכביש2

New member
דעתי האישית...

כשמדובר באדם קצת יותר קרוב (משפחה, חבר) אז בהחלט יש מקום להתערב ולא להזניח. להגיד "אלה הם החיים שלו והוא יעשה מה שהוא רוצה" זה בסדר, אבל לפעמים אנו עלולים לפספס הזדמנות אמיתית לעזור לבן אדם. לי אישית כבר קרה מקרה מאוד משמעותי- על חבר שראיתי שמדרדר לי מול העיניים. מכיוון שמדובר בחבר מאוד מאוד טוב שלי החלטתי בצגעד חריג לדבר איתו ואף להציב לו אולטימטום- שאם לא ישנה את דרכו אפסיק להתראות איתו. בסופו של דבר הוא הקשיב לי. והיום אנחנו עדיין חברים טובים....

למעלה