חברה מעורבת

sky44

New member
חברה מעורבת

שלום. אני מדריכת מעפילים, והחלטנו לעשות להם מערך על חברה מעורבת/בינו לבינה וכל אלה, כי הם בדיוק בקטעים של להתגבש בנים-בנות וכו'. אני יודעת שזה נושא חרוש וזה, אבל הייתי רוצה באמת לשמוע מה דעתכם על בני עקיבא כחברה מעורבת. כלומר, זה תמיד היה לי מאוד ברור וכו', וב"ה השבט שלי (אחיה) מאוד דוס, ויש כבוד הדדי ושמירה על כל כללי הצניעות, אבל עם כל זה אנחנו מעורבים לגמרי, עושים דברים ביחד גם מחוץ למסגרת הסניף וכו'. כשהתחלנו לעבוד על המערך פתאום היה קשה לנו להגדיר למה בכלל אנחנו חיים בחברה מעורבת, מי צריך את זה,זה אסור/מותר? האם חברה מעורבת באידיאל, מלכתחילה, או שזה רק בדיעבד? ולמה עדיף אותנו על פני אריאל או עזרא שהן תנועות נפרדות? אני אשמח אם תוכלו לחלוק איתי מהגיגיכם על הנושא, למה אתם חושבים שבני עקיבא צריכה (או לא צריכה) להישאר חברה מעורבת. תודה רבה ושבוע טוב.

coolit

New member
אני חושבת על זה הרבה לאחרונה..

ואני לעצמי מרגישה שאני ממש מצטערת שאני מכירה בנים בכלל.. אני לא יודעת בדיוק להסביר למה אבל בגיל ההתבגרות אנחנו מספיק מבולבלים גם בלי כל הקטע של מתח בין בנים ובנות.. זה קשה, מכשיל, מבלבל אני חושבת שחברה מעורבת וכל קשר עם בני המין השני ובוודאי שקשר זוגי בגיל ההתבגרות זה בדיעבד, אני מקנאת בעזרא ואריאל. זה פשוט לא משהו שצריך אותו בגיל ההתבגרות.. הרי ממילא אף אחד לא הולך להתחתן עכשיו.. אז למה להכניס את זה? אני מרגישה, במבט לאחור, ששיחות וקשרים שהיו לי עם בנים ממש טימאו לי את הנפש.. זה יכול להיות נחמד ולא-מזיק, אבל אם אנחנו לא יודעים איך להתנהג ומה לעשות עם זה אז זה ממש רע.. ממ אני לא מצליחה להסביר את עצמי חח :< מצטערת מקווה שעזרתי

sky44

New member
הבנתי

אבל מה אם כן יודעים לשמור על הדיסטנס הנכון - השבט שלי יודע בדיוק מה מתאים ומה לא, אבל השאלה אם בגדר לא מתאים נכנסים גם שוטטיות בישוב בליל שבת, לדוג'. או קומזיץ משותף וכל מיני כאלה.

דעתי

בניעקיבא היא תנועה שמעורבת רק בדיעבד! היא התחילה להיות מעורבת בחוץ לארץ בשביל שחבר`ה יבואו אליהם ולא חלילה יתבוללו. משם לכאן, זה המשיך לארץ. המצב שיש עכשיו זה לא מצב תקין!! אם בן יוצא מהסניף עם בת, אם בסעודה שלישית יושבים בנים בנות יחד, אם בן מרגיש חופשי לדבר עם בת בפלאפון וקל וחומר מולה, אם בן ובת יכולים לשבת לדבר בצד לבד ולא על דברים שקשורים לסניף (לא שזה כן מותר.), ועוד עשרות דוגמאות, אז זה לא מצב תקין!!! אבל ת`אמת? אם הסניף היה רק בנים אני בספק אם אני אישית הייתי בא. כי בלי הבנות הסניף, שלנו לפחות, הוא בקושי עשרה חבר`ה מחבריא ב בשבת, שבערך חמש מהם באים בשביל הבנות. בלי הבנות הסניף יהיה יבש, כי לבנות יש את הרעיונות (טיולים וכאלה). וגם, הבנות נמצאות באילת תמיד, אז הן העמוד שעליו עומד הסניף. אבל שוב אני מזכיר, בני עקיבא לא צריכים להיות מעורבים!!

14בר

New member
לא ממש מסיכמה!

אם הסניף שלכם (ועוד הרבה סניפים אחרים....אולי אפילו רוב) הגיע למצב שבאים רק לבנות....אז זה כבר מוגזם! נכון שאין כזה דבר סניף בלי בנים או בלי בנות....אבל שבט מעורב עד הסוף ...:לדבר בסדר סבבה! למרות שזה ממשיך לדברים אחרים אבל מה לעשות אי אפשר לאסור גם את זה!

בטח שאפשר לאסור!!

אם את עושה הפרדה מלאה בין הבנים לבנות... ולא צריך להגזים, זה לא שבאים רק לבנות אצלנו, אלא יש קבוצה מסויימת שהיא כזאת

14בר

New member
לא נראה לי שהבנת למה אני מתכוונת!

ברור שאפשר אבל זה יגרום לזה שכולם יעשו דווקא....אתה יכול לדמיין את הסניף שלך נפרד לגמרי?!

שוב

הסניף שלנו מוחזק מבנות מה לעשות... וברור שיהיה את אלה שיעשו דווקא. אבל אם היו בסניף שלנו אותו דבר בנים ובנות, לבנים היו רעיונות טובים והיינו לומדים באילת, אז כן. הייתי רואה את הסניף נפרד

14בר

New member
וואו! ענית לי מהר...

הסניף שלך בנפרד? כי יש המון סניפים שלא חושבת יהיו (בזמן הקרוב....) נפרדים ממש.....

למעלה