חבר'ה לידיעתכם/ן ,

חבר'ה לידיעתכם/ן ,

היום שוחחתי עם חברה ( חיילת משוחררת ) שחתמה אבטלה . משום מה לאחר שהיא סיימה את ה - 70 יום התברר לה לאחר חישוב קצרצר, שהיא לא קיבלה את כל הכסף שמגיע לה ( שהוא בסביבות 7,000 לבנות ) ולאחר בירורים בלשכת התעסוקה ובביטוח הלאומי , התברר שה- 70 יום שהיא חתמה כוללים שבתות וחגים ( וזה לא אמור לכלול אותם) ולכן יש לה סה"כ 56 ימים נטו שעליהם היא קיבלה את הכסף. בקיצור ה- 70 יום בהם אתם חותמים לא צריכים לכלול את השבתות והגים, אלא רק את ימי החול. חבל שלא מודיעים לנו את זה לפני ( אני לפחות בחיים לא שמעתי על זה) ואת האמת לפי מה שביררתי הבנתי שלא שהרבה חיילים/ות משוחררים יודעים על זה בככל. כדאי לכן/ם לשים לב לזה , חבל שלא תקבלו את מה שמגיע לכם.

PooKiPsiT

New member
ביטוח לאומי עבד עליה כאילו...?

אני גם קיבלתי דמי אבטלה וקיבלתי על 70 ימים נטו. כלומר כל חודש קיבלתי על 26 או 25 ימים (יענו ראשון עד שישי, הורידו לי את השבתות אוטומטית והחישוב היה בהתאם). זה לא מחשב עושה את החישוב הזה בכלל?! זה ממש מוזר...

get well

New member
זה לא שעבדו עלייה..

היא פשוט לא ידעה.. אז היא חתמה 70 יום והפסיקה.. חבל שהיא לא שמה לב בפירוט ששולחים הביתה שזה באמת לא כולל שבתות וחגים...

PooKiPsiT

New member
אההההה....הבנתי

טוב בעקרון זאת "בעיה שלה". שולחים פירוט שבו כתוב בדיוק על כמה ימים היא קיבלה ולעוד כמה ימים היא זכאית. חבל שהיא לא שמה לב לזה. אבל לא נורא...קורה. היא יכולה להשלים את השבועיים האלה בפעם אחרת, כל עוד לא עברה שנה מהשחרור.

NightElf

New member
בשביל ההבהרה... מחר זה היום

הראשון שאני אמור ללכת ללשכה לחתום, אחרי ששבוע שעבר הוצאתי את הכרטיס. ועכשיו יש את תקופת החגים, אז בעצם אני אקבל דמי אבטלה בסוף החודש מינוס החגים, אבל אחרי החגים אני אוכל להמשיך לקבל דמי אבטלה כל עוד אני ממשיך לחתום, עד שיהיו לי 70 יום נטו? זה לא כאילו שבגלל שאני חותם בחגים אני מפסיד את הימים הללו, אלא הם פשוט ימרחו לי לתקופת זמן יותר ארוכה, לא?

PooKiPsiT

New member
לא יצא לי לחתום בזמן החגים..

אבל סביר שאם השבתות לא נכללות בתוך ימי האבטלה אז גם החגים לא יכללו. ככה שכן - תקופת האבטלה נמרחת זמן ארוך יותר.

get well

New member
לא מספיד!!!

פשוט ימרחו לך ה70 יום לזמן יותר ארוך זה הכל!!

NightElf

New member
אני גם מקווה לא להספיד ../images/Emo8.gif

אבל סבבה, חשבתי בהתחלה שכאילו מפסידים ימים בגלל החגים, אבל אם זה רק נמרח, אז מילא

NightElf

New member
הייתי היום בלשכה, איזה חארטה ../images/Emo3.gif

באתי, לקחתי מספר והתיישבתי. התור רץ ממש מהר, היו אולי 11 פקידים\דות, והמספרים רצו. כשהגיע התור שלי אז הלכתי לפקיד, הבאתי לו את הכרטיס, הוא תיקתק משהו במחשב, חתם לי וזהו, לא הציע עבודה ולא בטיח. אז הסתכלתי עליו, הוא הסתכל עליי, אמרתי לו, "זהו?", הוא הסתכל ואמר "כן", אמרתי, "טוווווב... תודה ולהתראות". ממש חוויה

PooKiPsiT

New member
למה ציפית?

לאחוז מאוד קטן מהאנשים שחותמים בלשכה באמת מציעים עבודה. וחוץ מזה לא אמרת שאתה רוצה לקבל דמי אבטלה?

NightElf

New member
שידברו איתי במינימום ../images/Emo13.gif

פשוט באתי, התיישבתי מולו, היה לפקיד מבט של "בא נגמור עם זה כבר", ואני כבר חשבתי איך אני מתחמק באם תוצע לי עבודה שלא מתאימה לי ממש. סתם חתם וזהו, שיהיה אני מניח...
אחרי זה הלכתי סתם לקניון ליד, הסתכלתי סתם על חנויות לראות אם יש מודעות דרושים, ובאחת החנויות של צילום קלטתי את המוכר שם מחטט באף בדיוק כשעברתי מולו
מעבר לזה, שאר הדרך הייתה סתמית
וכן, אני אקח דמי אבטלה, ובמקביל אני מחפש עבודה. אני מוצא מלא עבודות ברמת-גן, ת"א פ"ת, רעננה, חיפה, אבל לא באשדוד. ואני מתכוון לעבודות סבירות של תמיכה טכנית, שירות לקוחות ודברים כאלה. ושאלה, עבודה בבית-מלון בת"א נחשבת כעבודה מועדפת? כי לפי העלון שקיבלתי בדואר, לחייל המשוחרר, עבודה מועדפת נחשבת בבית-מלון באילת, אבל האם הדבר תקף גם לבית-מלון בת"א?

מעיין19

New member
באמת לא הציעו לך עבודה ? אני מפחדת

שאני אגיע ללישכה ויתחילו לשגע אותי ! ואני גם לא יודעת איזה תירוצים אפשר להמציא להם....חברה שלי חתמה בחדרה וגם לא הציעו לה כלום אבל תמיד אין לי מזל כשזה מגיע אלי....

NightElf

New member
חשבתי שאת מפחדת מזה שלא מציעים

עבודה, אבל אני רואה שההיפך הוא הנכון...
חברה של אחי חותמת כבר 8 חודשים שם, וגם לה לא הציעו עדיין עבודה. אני מניח שיש להם מאגר ארצי של רישומי דורשי עבודה. אבל מי יודע... אולי ביום שאת תחתמי פתאום יקפצו כמה עבודות לא רצויות...

מעיין19

New member
כמה חודשים חיילים משוחררים רשאים

לחתום ?
ובדרך אגב- תודה על "העידוד"

idanco9

New member
מההההההההה?!?!?!?

עבודה מעודפת בבית מלון היא רק באילת?!?!
אין מצב!!! מה לגבי מלונות בשאר הארץ? זה לא תופס? תשובה דחווווף!!!

למעלה