אוי נהדר
הסיבה שאני רוצה להיכנס לחברה ולא לעבוד באופן עצמאי: תחושה של ביטחון שידאגו לי ללקוחות, שיהיה לי שכר קבוע בסכום כזה או אחר ומסגרת/שייכות. שלא ארגיש שהשקעתי המון כסף בלימוד בתחום ולא אצליח להחזיר את ההשקעה. היתרונות של עבודה בחברה: אין אחריות של שיווק ומציאת לקוחות, מסגרת שיכולה גם לתמוך מבחינת הכשרה, תנאים סוציאלים. (לדוגמא חב' תות שיצרה מוניטין ומושכת אליה לקוחות מה שמייצר עבודה למאמנים על אף שאני יודעת שהם גם צריכים להביא לקוחות בעצמם. אבל תחת המטריה של חב' תות/אלון גל זה נותן תחושה של אמינות ללקוח. בנוסף פלטפורמה נהדרת לצבור נסיון, מוניטין וביטחון במקצוע). החסרונות של עבודה בחברה: אולי כשאתה נהיה מאמן ממש טוב ובעל דרישה/מוניטין פתאום לא רוצים לחלוק את רוב הרווחים עם החברה ויש רצון לפרוש כנפיים ולהיות עצמאיים. היתרונות של עבודה כעצמאית: ניהול הזמן והלקוחות עפ"י נוחות אישית. רווחים כספיים עפ"י יכולת אישית. החסרונות של עבודה כעצמאית: חובת ההוכחה, יצירת המוניטין והניסיון תלויה בי בלבד (במחשבה שניה גם בעבודה כשכירה אבל יותר קל לדעתי) ללא חסות של חב' שיצרה לעצמה כבר שם. אחריות למציאת לקוחות, כושר שכנוע ושיווק עצמאי מה שמוסיף ללחץ על מציאת פרנסה עצמאית. מקצוע האימון האישי איבד עם השנים את יוקרתו לדעתי עקב הצפה בשוק מה שמקשה להתבלט בתחום. תודה רונן שגרמת לי לחשוב ולהבהיר את הנושא.