חברה יש לי שאלה

Merik04

New member
חברה יש לי שאלה

(למרות שעוד לא סיימתי לקרוא את הספר, אני בחלק השני בספר השני) אבל משהו מאוד מוזר לי... למה בנז'ין סטארק הלך לשחורים? כאילו זה מוזר לי כזה... למרות שלשחורים ולבית סטארק יש אחלה יחסים, אבל עדיין זה משהו מוזר לי..

HADASA1979

New member
לפי דעתי יש כמה סיבות:

א. המבנה החברתי של אירופה בימי הביניים. ברוב ארצות אירופה כולל אנגליה עליה מתבסס מרטין הבן הבכור היה יורש את הכל והאחרים- דרכם סלולה לכמורה או להפוך לאבירים חסרי אדמות שהיו במיקרים רבים שכירי חרב. זו אחת הסיבות שהביאה למסעי הצלב: המון אצילים חסרי אדמות שהרגישו שמגיע להם לשלוט על אדמות כלשהן. לפיכך: האח הגדול נרצח, אדארד הופך ליורש ובן הולך לחומה. ב. בגלל הקשר של משפחת סטארק לחומה ומצבה היום, בן שהיה אז צעיר ואידיאליסט הרגיש שצריך לתרום את חלקו. מה גם שנחלת משפחתו בידיים טובות. או שהוא התאכזב מהתנהלות החצר והמלחמות בהן נרצח אחיו ורצה לתרום את חלקו ולשנות במקום בו יש לכך משמעות ללא מעורבות פוליטית. ג. סיבה לא ידועה כרגע שמרטין עוד יספר עליה. למשל בנג'ן עשה או ראה משהו שהיה צורך להרחיקו או להענישו. ויש כאן כל מיני תיאוריות. אחת מהן טוענת שבן הוא אביו של ג'ון. לא הגיוני בעיניי אבל... אם למישהו יש עוד רעיונות אשמח לשמוע.

nedisrael

New member
לגבי סעיף א'

את צודקת, אבל הייתה לבנז'ן עוד אופציה טובה יותר מאשר אבירות או שכירות חרב. הוא היה יכול לשלוט על ביצרון בשם בית סטארק. זה בדיוק מה שבראן הניח שהוא יעשה בשמו של רוב, כאשר הם יגיעו לבגרות. לשלוט על ביצרון עדיף מאשר להיות אביר משולל אדמות או שכיר חרב. בנוסף, ניתן לראות כמה דוגמאות לאחים שחיים בטירת המשפחה, למרות שהאח הבכור הוא הלורד. יש שימוש לאח צעיר ונאמן בטירת המשפחה, כי תמיד יש דברים לנהל ולעשות. כמו כן, לא נראה לי שבנז'ן היה יכול להפוך לכומר, מכיוון שאין כמרים, כשזה נוגע לאלים העתיקים. רק לעובדי השבעה יש ספטונים. לגבי ג'.. לא נראה לי סביר. אבל מי יודע, כשזה נוגע למרטין.. אישית, אני חושב שבנז'ן ידע שבית סטארק לא זקוק לו נואשות, כי נד הוא הלורד. לכן הוא בחר ללכת אחרי האידיאלים שלו ולהצטרף לשחורים.

לי דווקא לא נראה מוזר

הגיוני, כפי שנד אמר, שאם יש בן אצולה שרוצה לתרום ובעל אידיאלוגיה, הוא ייצטרף לחומה. נכון, לפשוטי עם יש יותר סיבות ללכת (כי מבחינתם החיים מחוץ לחומה אינם הרבה יותר טובים מבתוך החומה, כפי שקורה עם בני האצולה). בנוסף, בני אצולה בוודאי יודעים שהם יכולים להתקדם יחסית בקלות בתפקידים על החומה. לגבי תפקידים של בן משפחה שאינו יורש בטירת המשפחה - לא חסרות דוגמאות. דוגמה קיצונית היא במקרה של אוברין מארטל, שם אוברין יוזם ופועל לא פחות מדוראן. כמובן שיש גם את ברינדן, קבאן, וויקטוריון גרייג'וי כדוגמאות.

גם אני חושב שמדובר בתחושת שליחות

אני חושב גם שבית סטארק, או בכלל אנשי הצפון, הרבה יותר קרובים (לא רק פיזית) לחומה מאשר שאר ווסטרוז, ולכן שירות בחומה נראה להם ככבוד ולא כקלון (כמו בדרום). לא סתם האנשים הבכירים במשמר הלילה שהם ממוצא אצילי, באו מהצפון (בנז'ן סטארק, ג'אור מורמונט וגם ג'ון שלג). אנחנו גם רואים שג'ון מעריץ את אנשי משמר הלילה ורואה בהצטרפות משאת נפש. סביר להניח שזה בגלל שככה הוא חונך, ויתכן שגם בנז'ן חונך אותו דבר, וזו היתה "האווירה בבית".

למעלה