חבר'ה יש לי שאלה

TheDruid

New member
חבר'ה יש לי שאלה

למה החברה להוצאה לאור של הרומח שהיא "אופוס" אם אני לא טועה לא מוציאה יותר ספרים בסדרה לעזעזל? היא הוציאה את הרומח ועוד סדרה של הסופרים אבל יש המון המון ספרים טובים לא של הסופרים שפשוט מעניין לקרוא אנגלית היא לא שפת האם שלי למרות שאני שולט בה .. אני נורא רוצה שיוציאו את הספרים בעברית מה אנחנו יכולים לעשות בעניין? אם זו עצומה אז יאללה אם משהו אחר תגידו ואני ממש רציני חייבים להודיע להם שקהל המעריצים רוצה תרגומים...

strahd

New member
על אילו ספרים אתה מדבר לדוגמה

ברומח הדרקון יש למעלה מ-140 ספרים, אילו מהם היית רוצה לקרוא? יש עוד סדרות אחרות, כגון ממלכות נשכחות, אברון, ועוד עולמות מיני עולמות. אילו היית רוצה לקרוא ועל מה אתה ממליץ? מעבר לכך, זכור כי אופוס היא חברה שמטרתה לעשות רווח. היא לא תתרגם ספר רק בגלל שאתה רוצה, אלא בגלל שהיא תרוויח עליו כסף. לא כל ספר של רומח הדרקון יימכר, אלא רק הטובים ביותר ומי שיש לו מאחורי קרדיטים שכבר הוכיחו את עצמם.

ThornLeg

New member
אני ההיתי רוצה לראות

את מלחמות המינאוטאורים בעברית

TheDruid

New member
יש המון המון..

ספרים ממש טובים לא רק לפי דעתי אלא לפי דעתם של קבים מהמעריצים בכל העולם.. למשל ספרי ששת המפגשים שתורגמו וכבר לא ניתן למצוא אותם לקנייה..למשל טרילוגיית מלחמות המינטאורים.. ועוד ועוד.. יש המון

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gifששת המפגשים גרועה. מאוד.

תירגמו אותה, ולא מוכרים אותה יותר כנראה כי אין קונים. יש כל כך הרבה ספרים שעולים על המפגשים ברמתם, למה לבזבז עליהם כסף? להגיד עוד ועוד לא עוזר. אם יש לך רעיונות, מה לתרגם, משהו שגם יהיה רווחי ויש עליו ביקורות טובות [!] באנגלית, אולי עם עצומה תצליח לארגן משהו. גם זה בספק.

TheDruid

New member
אני פשוט לא מבין את הפורום הזה!!

לאף אחד אין דעה בעניין אף אחד לא מעניין אותו?? תביעו את עצמכם כבר..

דיי אמרו כבר את מה שאני חושב..

לאופוס אין שום אינטרס לתרגם את הספרים שהם לא חלק מקו העלילה הראשי מהסיבה הפשוטה שזה פשוט לא יכניס להם כסף. יש המון ספרים צדדיים, וכל אחד מעוניין בספר אחר, והם לא יכולים לתרגם את כל הספרים, ואם הם יוציאו רק כמה זה לא יכניס להם מספיק כסף. זה פשוט לא ריווחי להם.. צריך להגיד להם תודה שהם הוציאו את מה שהם הוציאו עד עכשיו..

TheDruid

New member
נו נכון אבל..

אני מסביר לך שניתן לדעת מהם הספרים הצדדים שהובילו את המכירות בארה"ב וכל שאר העולם.. יש ספרים שלא קשורים לעלילת הרומח שממש הצליחו אז שיתרגמו אותם..מה הבעייה?

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gifתראה,

גם ככה העלילה המרכזית של הרומח לא כלכך נקנית. ברור שיש אנשיפ שקונים אותה, אבל פשוט לא מספיק. אין הרבה הכנסות מהעלילה המרכזית [!] אז למה שיהיו מעלילה משנית? הפסד של כסף לאופוס, זה כל מה שיצא מזה.

strahd

New member
לאנשים פה גם יש חיים

זה שהעלת נושא חשוב, לא אומר שאנשים יעזבו את כל החיים שלהם ויענו לך. לפי דעתי, העובדה שהוציאו בכלל את מלחמת הנשמות היא כבר הייתה סיכון לא רגיל. רומח הדרקון לא נמכר טוב בארץ, פנטזיה בכלל לא נמכרת טוב בארץ, בייחוד פנטזיה שלא כולם מחשיבים כטובה או כלל כדבר שכדאי לקרוא אותו. התגובות בארץ מאוד חלוקות לגבי הסדרה, ואופוס, בעלת הזכויות מחכה שיצאו ספרים טובים ואז היא תוציא אותם. אני, לדוגמה, בטוח שאנשים לא יקנו את סדרת המלך הכוהן בעברית, אף על פי שהיא אחד מהמצויינות ביותר, וזה חבל. אנשים גם לא יקנו את סדרת מלחמות המינוטאוים של נאק, מכיוון שהוא לא סופר מוכר וצריך לתרגם לשם כך דברים יותר ישנים, כמו האגדה על הומה, ועוד ועוד. את שישיית המפגשים תרגמה הוצאות מיצוב ולא אופוס, והם ממש לא ידעו את מה לתרגם, אלא לקחו משהו שהיה קרוב מבחינת העלילה, וזה חבל. תשמח אבל שנשאר משהו לקרוא בעברית.

crysania

New member
יש לנו ארץ דפוקה חבל על הזמן...

לא קוראים פנטזיה? אילו מן אנשים לא קוראים פנטזיה. למשל, כל החיים שלי בנויים על פנטזיה= יש לי כבר שני ספרים שאני כותבת והם פנטזיה (די מוצלחים יחסית לילדה בכיתה ח' שלא ממש יודעת להביע את עצמה בנורמליות..), אני במגמת פיסול וציור ואני מציירת/מפסלת פנטזי, אף פעם לא היה לי חלום (יענו בלילה) מציאותי, אני קוראת רק ספרים מקטגוריית הפנטזיה ואפילו השמות שאני אוהבת הם קצת לא מתאימים לתקופה שבה אנו חיים עכשיו.. טוב, ת'אמת אני מקרה קצת שונה. אני הרי די תקועה בבית הספר לאומניות המהולל והמורים שלי למגמה רק מפתחים לי ת'דימיון למרות שכבר אין לאן...

RoCKeR121

New member
נצל"ש

מה קרה לתירגום ההוא שעשיתי לערך של רומח הדרקון מהוויקיפדיה?

La Gamba

New member
אופס

אני אעלה אותו עכשיו. אם מישהו מוכן לשוטט שוב בויקיפדיה ולהעלות עוד תרגום. (היה להם עוד כמה מאמרים) נעלה אותו גם

La Gamba

New member
דרקונים נייטראלים

ראיתי ששאלו ולא עניתי. אכן, בעבר היו דרקונים נייטראלים בעולם הרומח, אולם בעבר המאוד רחוק הם כל כך התייאשו מהמריבות של שאר הדרקונים, שהם בקשו לפרוש מהעולם ברשות האלים.

ניחוש פרוע../images/Emo3.gif../images/Emo163.gif

אפור?

La Gamba

New member
לא ידוע לי צבעם

אולם הם אוזכרו באסופת המפלצות של עולם רומח הדרקון

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gifיש גם ויקיפדיה בעברית!

נמנמ, מציעה להעלות את מה שתרגמת לשם, ואז עוד אנשים שלא קושרים לפורום יוכלו להנות ממנו

למעלה