חברה טיילה בערב ליד הספריה, ראתה

חברה טיילה בערב ליד הספריה, ראתה

איש מניח ארגז ליד דלת הספריה. נגשה אליו ושאלה על תוכן הארגז. "ספרים" הוא אמר. "אנחנו לא מקבלים תרומות ספרים" השיבה לו ונענתה " חבל, יש לי עוד ארגז באוטו, אז איפה אפשר לזרוק את הזבל"? איך אצלכם? מקבלים תרומות?

little light

New member
כן

אצלנו מקבלים תרומות. בארגזים. אבל לצערי כמחצית מהם מיותרים או כפולים או ממש לא מתאימים לתחום הספריה. אז הם נכנסים לאגף הספרים שמחכים לוועדת בלאי. לנצח... מה באמת יכולים לעשות אנשים שמעוניינים להיפטר מכמויות ספרים ישנים? חנויות יד שניה מציאות שקל לספר אם יש מזל, הרבה ספריות לא מעוניינות. למי אפשר לתרום? כי אני ממש לא מסוגלת לזרוק ספר.

חייםלוי

Member
מנהל
לנו יש מחלקה מיוחדת שמטפלת בתרומות

ומתנות. לא כל ספר שנכנס כמתנה מגיע למדפים. הרבה פעמים הוא מוצא למכירה אם זה העותק החמישי ומעלה של ספר. מהדורה שונה של ספר נחשבת כספר נפרד. יש הרבה מאוד תרומות - רובן ספרים כפולים ומכופלים. רק היום שאלה אותי האחראית אם לקבל 50 ספרים ביידיש מאלמנת סופר יידיש מסוים. אמרתי שכן כי קרוב לוודאי שיהיו בו הקדשות שגם הן חשובות.

אלינקה

New member
אצלנו זה תלוי בספרים

אבל אנחנו גם מפנות לגני ילדים אם ה ספרי ילדים או לבית האבות אם יש לנו הרבה עותקים האמת אנחנו מבקשים אם שואלים רשימה ובוחרים ממנה רק לפני שבוע מצאתי שני ספרי ילדים שמשהו תרם וזרקו לק חתי אותם כי הם היו יפים בעיני השפה... אחד היה גוזלי אוסף שירים וסיפורים והשני אוסף שירים של פניה ברגנשטין

../images/Emo63.gif שיוצאים מהמלאי אנחנו תורמים -

קודם כל למוסדות בקהילה (בי"ס, מועדוניות) ואז גם למוסדות כמו דיור מוגןן ובתי כלא. (שמתם לב" ל"דיור מוגן" כפל משמעות - בתי גיל הזהב לקשישים, להגנה ודאגה להם. בתי כלא לפושעים - להגנה על האזרחים). ואפרופו תרומות לספריות בי"ס. לפני כמה שבועות סיפרתי שנקראתי לספריית בי"ס לעזור בארגון המצאי, ולהמליץ על חידושים. השבוע הייתי בעוד בי"ס לאותה מטרה. ושם אספו תרומות בכמויות, ולא דללו כמעט דבר, אז בינתיים הספריה שם נראית כמחסן ספרים משומשים, ובחדר העיון החומר כל- כך לא מעודכן! ממש צורם!

חוטהשני

New member
הספרים שציינת אלו ספרים שהיום כבר לא קוראים אותם ../images/Emo10.gif הספרים הם באמת ספרים יפים מבחינת שפה ועושר לשוני.. אבל הילדים רוצים היום ספרים מבריקים וחדשים.. הבאתי את הספר צפרדי וקרפד מהספריה העירונית - ולקח לי זמן לשכנע את הודיה שנקרא את הספר - כי הספר הוא די ישן ונראה 'מוזנח' (אבל התוכן שלו מקסים ../images/Emo23.gif)

perhay

New member
ראשית כל, תודה לך אור

על זה שאת כל פעם מעלה נושא חשוב מתחום הספרנות. גם אלינו (כמו כמעט לכל ספרייה) מגיעות תרומות. התהליך הוא כזה: ספרים שמצבם הפיזי לא טוב, מוחזרים לתורם או נשלכים לפח. אין ברירה, כי הם עלולים להזיק לספרים אחרים באוסף. השלב השני, הוא לבדוק אם הספרים קיימים באוסף של הספרייה. אם קיימים, והעותק שנתרם הוא במצב יותר טוב, מחליפים את העותקים. שלב שלישי, אם קיימים עותקים באוסף ואין צורך להחליף עותקים, אנו מעמידים את הספרים לרשות הסניפים של הספרייה (הכוונה לספריות הממקומות בקיבוצים ומושבים בגליל התחתון). משאירים אותם לתקופת מה. אם הם לא נלקחים, הם מועברים לכל דורש. דוגמאות: מישהו מהאזור שמעוניין בספרים משומשים, יחידות צה"ל ופרטיים. לפני שנה, בפסח ערכנו יריד תחת הסיסמה: "כל דכפין ייתי ויקרא" (הבקרה של אחת מחברות הצוות), וההצלחה היתה אדירה! הספרים הוצעו בחינם, והרבה אנשים לא הצליחו להבין למה אנחנו נפטרים מהספרים. ביום הראשון, היו שולחנות עמוסים בהרבה נושאים ולקהלי יעד שונים (מבוגרים, ילדים וכו'), ולמחרת לא נשאר כמעט כלום. דאגנו להדביק על הכריכה של כל ספר, מדבקה עם המילה "מתנה" וגם למחוק את החותמת ויתר פרטי הספר. אחת התופעות המוכרות היא, שאנשים גומרים לקרוא את הספר שלקחו במתנה, ומחזירים אותו שוב לספרייה, ולכן צריך להבהיר זאת מראש.

perhay

New member
תרומה שמתקבלת ברצון רב

היא תרומת ספרי אנגלית (הכוונה לסיפורת). בדרך כלל מגיעים אלינו ספרים מאד מעודכנים, במצב פיזי מצויין, וזה מאד עוזר בתקציב של הספרייה.

perhay

New member
הבקרה של אחת החברות = הברקה

הכוונה למשפט "כל דכפין ייתי ויקרא"

Sapientia

New member
בסה"כ אני מבינה את האיש הזה../images/Emo4.gif

כספרנית, ממש ממש כואב לי הלב לזרוק ספרים. אני מרגישה שזה מעין חילול קודש...
אז אני משתדלת להביא לאוני' (אבל לא ארגזים, ספרים בודדים...), ואם מדובר בספרים לפעוטות (בד"כ כאלה שמצאתי בזבל כי מישהו כן זרק אותם...)- אני משאירה בפתח של גן ילדים. להזיק זה לא יכול- ילדי גן מכלים את הספרים די מהר, אז לא יזיקו שאריות, לא? לגבי ספרית האוני'- יש מחלקה לטיפול במתנות ותרומות. אני לא טורחת להעביר ספר בודד שאני רוצה לתרום דרכם- אני משאירה אותו על מדף עם פתק "תרומה לספריה", ומחפשת אותו אחרי זמן מה בקטלוג...
אם זה ספר שאין לנו בספריה (והיה כזה שתרמתי)- הוא נוסף לאוסף. אם הוא מבוקש ויש בספריה עותק אחד או רק מעטים- כנ"ל, נוסף לאוסף. ספר שהוא מיותר, יחסית (וגם כזה תרמתי) - עובר למחסן.

חוטהשני

New member
חשבתי שבספריות ציבוריות כן מקבלים ספרים מתרומות.. לאדם פרטי קשה להפטר מספרים, לכן הוא יעדיף לתרום אותם לספריה. אנחנו (ספרית בי"ס) מקבלים מדי פעם תרומות של ספרים - את מה שאנחנו באמת צריכים אנחנו מכניסים ומה שמיותר.. עובר לפח.. (ביחוד אם הוא נראה ספר שזקוק לפח..) לעתים אם זה משהו טוב, שיש לנו כבר עותק ממנו אני מציעה אותו למורים/תלמידים..

little light

New member
בזה הרגע חזרתי מהספרייה..

הציבורית בקרית ביאליק והם מאוד שמחו לקבל 2 שקיות מלאות ספרים שפשוט חיכו אצלי על המדף למשהו שיקרה. אז אם יש לכם ספרי סיפורת בעברית/אנגלית/רומנית/רוסית/ספרדית/גרמנית (ואולי גם שפות אחרות? אני לא בטוחה) שהם במצב טוב - כדאי לנסות שם.

Sapientia

New member
הווו../images/Emo2.gifטוב לדעת.

יש להם ספרים ברומנית?
אמא שלי תשמח.

little light

New member
אכן כן

האוספים שם גדלים ויש מגוון של שפות וביניהן גם רומנית. בואו בהמוניכם

למעלה