חברה חוצפנית

nika27

New member
חברה חוצפנית

יש לי חברה, שממש מרגישה אותי. היא מאוד מזלזלת באנשים . אביא דוגמא פשוטה: אנו לומדות ביחד וקבענו לעשות עבודה. קבענו שהיא תגיעה אלי בשעה מסוימת, היא לא הגיעה, אחרי איזה 10-16 שעה היא התקשרה ואמרה שהיא בדרך ויקח לה עוד 15 דקות להגיע, כלומר כבר איחור של חצי שעה. זה פוגע בתכנון שלי, ובסידורים שלי, יש לציין שהיא הגיע באיחור של 40 דקות ולא חשבה, חלילה, להתנצח. זה לא חד פעמי, ככה זה תמיד. ( פעם אין לה רכב, ופעם היא חיכתה לאוטובוס ופעם, אח שלה בא וכו'' )).
יש עוד תופעה שכאשר היא צריכה משהו היא לא מרפה, אתמול היה לי טלפון בשעה 7 בבוקר, לא עניתי, כי הייתי במיטה, היא המשיכה להתקשר מספר פעמים, לאחר מכן קמתי וראיתי את המספר שלה, עניתי שישנתי ואז היא אמרה שיש לה משהו דחוף מאוד ושאפתח את המחשב, הסברתי לה שכרגע קמתי ולא אדליק את המחשב, היא התחילה להסביר עד כמה שאני חיבת לעזור לה ושמאוד דחוף לה שאבדוק בשבילה משהו במחשב. למען האמת זה כבר מתחיל להיות נטל. מה עושים?

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

את יכולה לקבל אותה כמו שהיא בידיעה שהיא החברה שלך והיא לא מושלמת.
אני מניחה שיש בה גם דברים חיבויים שאת אוהבת ועל כן אתן חברות.

ומאידך:
כל אדם קובע את הגבולות לעצמו ולאחרים.
את מכירה את הגבולות שלך וזכותך לשמור על הגבולות האלה.
יש לפעמים שלאדם לא נעים להבהיר את עצמו לאחרים במיוחד לחברים.
אבל, תחשבי על זה שעבור רגעים של חוסר נוחות ביניכן, תבהירי את עצמך. או אחת ולתמיד או שתצטרכי לחזור על זה.

הבחירה בידך וההחלטה היא שלך.

בהצלחה

זו לא חוצפה

בפירוש הפשט של המילה. היא פשוט מהלכת בעולם כשאינה יודעת איך מתחשבים ואיך לוקחים בחשבון זולת.

מה עושים? יודעים את זה עליה ומפסיקים לצפות שהיא תתחיל פתאום לקחת אותך בחשבון. היא לא יודעת איך.

קבעתם? תצפי שהיא לא תגיע ותתחילי בלעדיה, אל תחכי. יותר טוב תגידי לה שאת בכל מקרה לא הולכת לחכות ותתחילי ושתקח בחשבון שיש מצב שכשהיא תגיע זה יהיה כבר לחינם.
טלפון? כבי אותי אם את רוצה לישון גם בלי קשר אליה.
כשהיא דוחקת בך - נא להגיד לה להפסיק לדחוק, ושאת לא הולכת לעשות מה שהיא מבקשת כי לא מתאים לך עכשיו וגם אם היא תבקש עוד 100 פעמים זה עדיין לא יהיה מתאים לך ואין מצב שתתחילי לעשות מה שהיא מבקשת.

אם בנאדם מתנהג באותה דרך תמיד, ואת לא לומדת מזה שזה מי שהוא ואין לצפות ממנו לדברים אחרים, הסבל שלך הוא בגלל שאת כל הזמן מצפה שהמציאות תהייה שונה מכפי שהיא.

את רוצה שפחות יעיק? תפסיקי לצפות שהיא פתאום תגיע בזמן או פתאום תתחשב בך. נהלי את חייך איך שאת רוצה ושהיא תעשה אליך הסתגלות ולא ההיפך.

למעלה