חברה חדשה בדכאון

חברה חדשה בדכאון

שלום לכולם,
הסיפור שלי קצת בעייתי, כי אני מדבר רק מנקודת מבטי ובאיזשהו מקום לא מצליח להבין או לדעת אל כל הסיפור.
אז אתחיל, אני בסוף שנות העשרים לחיי, במצב די טוב בחיים (סיימתי ללמוד, עובד בעבודה טובה ומסודרת בחברה ממשלתית, ללא דאגות כלכליות לעתיד, בלי הרבה ריגושים, אבל הכל על מי מנוחות).

לפני כמה חודשיים הכרתי בחורה בגילי, מקסימה והיה לנו כיף מאוד ביחד. עם הזמן התחלתי די להתאהב בה והקשר שלה נעשה להיות קרוב וטוב יותר. דברנו גם על זה ולטענתה אני גם מוצא חן בעיניה מאוד.

אבל ככל שהכרתי אותה יותר עולים יותר דברים בעייתים, היא בגילי ולא לומדת (היא למדה מקצוע טיפולי אבל היו בעיות שם, לא ירדתי לשורש העניין והתחילה ללמוד מקצוע שטותי במדעי הרוח ופרשה), די חסרת כיוון לחיים, בנתיים מאוד מדוכדכת ולא עובדת באופן מסודר (ולא עם אפשרויות כלכליות במיוחד). ובכנות - לא עושה כלום עם עצמה

היא מאוד מאוד מבואסת ממצבה ובצדק ולא יודעת מה לעשות הלאה עם עצמה או חייה וכל כמה זמן עולה שהיא רוצה לסיים את הקשר. שהיא עלובה ומגיע לי טוב יותר, שזה דורש ממנה הרבה, שהיא מרגישה שהיא צריכה לזייף שמחה כשהיא מדוכדכת וכל זה, שהיא לא יכולה להתמודד עם זה, שהיא מסתכלת על עצמה דרכי ונעשית עצובה וכל זה
אני כל הזמן אומר לה שהיא לא צריכה לזייף וזה בסדר ואני כאן בשבילה ואני רוצה להיות שם בשבילה, שהיא אדם נהדר ומדהים, שאני מתאהב בה וכל זה, אבל זה לא מרגיש שהיא משתכנעת או מקבלת בטחון

חשוב לי לציין שהקשר שלנו אינו טיפולי, אני לא מחפשת עלמה במצוקה, הקשר שלנו טוב מאוד, מאוד מהנה וכיפי ומלבד קיטורים מדי פעם ונטיות שלה לרדת על עצמה, הוא מרגיש בריא וטוב

אשמח לעצות, רעיונות, מחשבות

תודה רבה

סתוונית333

Well-known member
אם באת לדבר על הדכאון של החברה שלך

אז מן הסתם בחרת בפורום הלא נכון או שמקסימום אני יכולה לייעץ לך שהיא תפנה לטיפול .
לדעתי , מפריעים לך דברים אחרים ונוספים שעליהם רק רמזת בין השורות וכדי שתפיק את מלוא העזרה מהפורום אני מציעה לך להתמקד בבעייה האמיתית ולפרט יותר על מה שמציק לך באמת.
אני בוחרת בינתיים שלא לנחש וגם לא לעשות ספקולציות מיותרות ושלא לעניין .
לשיקולך.....

niva90

New member
יתכן והיא פועלת "הפוך על הפוך "...

אסביר את עצמי:
לדעתי לחברה שלך יש חרדת נטישה.
במקום שתלחם על מקומה - היא בחרה בתפקיד המסכנה, זו שכלום לא הולך לה בחיים, זו שצריכה חיזוקים ומחמאות לכמה היא מדהימה למרות שאינה עושה דבר עם עצמה.

נסה לשנות את הטקטיקה - תגיד לה:"אני מאד מבין (חזור על המשפט בו היא מתארת את עצמה) זה בטח לא פשוט להיות במצב הזה"...
היה פחות להוט להשקיט, לרצות- או במילים אחרות אל תתן שיסחטו אותך רגשית או שיעשו עליך מוניפולציות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
די מסכים

אמנם לא ניתן לקבוע בוודאות שזה המצב על סמך פוסט קצר בלבד, אבל זה בהחלט ניתוח סביר פלוס של המצב.

אני בהחלט מצטרף להצעה לא לשחק את תפקיד ה"מנחם" בהפוך על הפוך הזה. אם היא אומרת "אני רוצה לןהיפרד כי אני מרגישה שאני לא מספיק טובה בשבילך", תאמר לה: "חבל, אני אוהב אותך, אבל אם את רוצה ללכת, לא אחזיק אותך בכח".

סביר להניח שהתגובה שלה תהיהי כועסת, בסגנון: "אז אתה לא מוכן להילחם עלי?" - ואם כך אכן יהיה, אזי באמת תאוריית המניפולציה הוכיחה את עצמה, והאתגר שלך יהיה היכולת לומר לה בחזרה: "לא משחק את המשחק הזה! רוצה ללכת לכי, ואם לא, אל תאיימי ואל תסחטי ממני תשומי בדרך לא בריאה".

התגובה הזו עשויה לקחת אותה לכל מיני מקומות, והמקום המומלץ בשבילה הוא אכן טיפול...

סתוונית333

Well-known member
ומצד שני , זה ידוע שאדם ששרוי בדכאון אז גם

הערך העצמי שלו שואף לאפס ולכן הקביעה שזו מניפולציה או התנהגות "הפוך על הפוך"
היא לא הוגנת כלפיה .
וכדי לא להסיק מסקנות שגויות החלטתי שלא לנחש ולא לעסוק בספקולציות ,כי בסיפור שלו חסרים פרטים עליו (רגשות ומחשבות) למעט מס' רמיזות על חוסר שביעות הרצון שלו מההתנהלות שלה .

זה ברור שמשהו מפריע לו וזה לא רק הדכאון שלה - אז שיוציא את זה החוצה .

סטנגה Joe

New member
נראה לי

שעם כל הצער והכאב הבחורה מנסה לעשות לך טובה ולהפרד ממך.
אם תשאר איתה יהיו לך חיים טיפוליים במיוחד.

אייבורי

New member
מציאות ודימיונות שווא

אין ספק שמערפל החושים שלך, נדמה לך שאתה לא מחפש עלמה במצוקה.

אבל המציאות מראה שמצאת לך לגמרי עלמה במצוקה, היא כלכך מדהימה שהיא לא עובדת לא לומדת ודי בדיכאון
כיאה לנסיכה אמיתית
ותכף יבוא נסיך אורגינל משו משו, יעזור לה להיות שמחה
לעלות על פסי צמיחה ודרכה לתואר סלולה

זו המכה לאדם איכותי שהלך לאיבוד,

המכה היותר גדולה היא לזייף לכולם אושר. חיוך מפה לאוזן כשקשה.
כי תמיד אורבת איזו לטאה שרוצה שתיפול ותשמח לאידך.

היא בדיכאון ואתה רוצה להשאר שם? עזור לה להגיע למטפל טוב.
אבל אל תנתח אותה לאורך ולרוחב. זה לא עוזר לכלום. אם היא לא היתה כל המעלות שציינת, לא היית מתאהב בה.

אני מכירה באופן אישי מישהי שהיה לה שנתיים דיכאון קליני אחרי לידה ויצאה מזה לבד כמו גדולה.
היא מאוד חזקה, בלי תרופות ופסיכולוגים.

דרבן את החברה שלך לעזור לעצמה, חזק אותה והיא כבר תמצא את שביל הזהב בעצמה.

בהצלחה (:)

kseniali

New member
הייתי במצב דומה לשלה

רק שהייתי עם תואר...אבל זה לא עקרוני.
כשמעבדים כיוון ולא מרגישים תמיכה - נופלים עוד יותר.
לא ברור אם היא "טיפוס" מיוחד, אבל אי אפשר להבין ברגע ובטח לא מפוסט בפורום.

אם היא מרגישה לא טוב עם עצמה - עדיף לקחת נשימה עמוקה, ללכת לכל עבודה (סופר או חנות אחרת), משרה חלקית.
העיקר שזו לא תהיה קפיצה מעל הפופיק בשבילה. אני עשיתי את זה והגעתי להרבה יותר, זו הייתה מדרגה מבחינתי.
גם אישה שעובדת בחנות ובלי תואר יכולה להיות בת זוג מעולה ובהמך אישה ואמא לילדים.
פשוט צריך לשנות את השיגרה .

לגבי חרדת נטישה - גם את זה היה לי. סוג של " עדיף עכשיו לסיים ולא למשוך לאח"כ". אם היא ממתחיל לעשות צעדים קטנטנים בעזרתך וממתוך בה, סיכוי טוב שזה יעבור לה.

בהצלחה!

למעלה