חבר'ה התייעצות ...

sh222

New member
חבר'ה התייעצות ...

קודם כל בוקר טוב דבר שני- בזמן הכנת המערך שיעור לשיעור ATB היום בערב תהיתי באיזה ענין וחשבתי להתייעץ עם המדריכים שבנינו: האם במהלך שיעור עיצוב אחרי כל תרגיל (או סדרת תרגילים) לקבוצת שרירים מסויימת אתם משקיעים מס' שניות במתיחה? לדוגמא- אחרי סקווטים למיניהם מחזיקים עקב לישבן ואז ממשיכים הלאה? אני בדרך כלל עושה את זה (אם זה רק רגל אחת אז אחרי שני הצדדים כמובן) נראה לי שזה נכון יותר כמובן שאני עושה קצת מתיחות בסוף השיעור אבל נראה לי שהמתיחה יותר יעילה בצורה זו וגם יותר יעילה שבסוף השיעור או ביום שלמחרת לא ייתפס השריר.... מה אתם אומרים? האם אתם עושים מתיחה קצרה לאחר כל תרגיל או קב' תרגילים שמיועדים לאותה מטרה? יכול להיות שזה תלוי בקושי התרגיל? תודה מראש לעונים יום טוב שירלי

snufkin

New member
זה עניין של נוחות

אם את בונה רצף של תרגילים, אין בעיה למתוח בסופו (במיוחד כי הרבה פעמים אנחנו משלבים תרגיל מורכב ברצף, ואז למתוח את כל השרירים הפועלים זה מסורבל מעט), ואז לדוגמא את יכולה לבצע את כל התרגילים של הרצף (בצד אחד), למתוח, צד שני, למתוח. בעיני זה עדיף (מבחינת זרימת השיעור) מאשר למתוח לאחר כל תרגיל. זה גם תלוי במידת מה ברמה של הכיתה (אל תשכחי שהדקה שאת משקיעה במתיחות היא דקה פחות של תרגול, ולכיתות מתחילים דווקא כן שווה למתוח בין התרגילים). בסוף השיעור עדיף יותר מ"קצת" מתיחות, ולהשתהות בתוך כל מתיחה (אם את בלחץ מהשיעור שאחרייך למשל, שווה לתכנן אחרת ולא לוותר על המתיחות שבסוף השיעור - יש להן גם חשיבות פסיכולוגית).

sh222

New member
מתיחות בין התרגילים

אם אני עושה רצף של תרגילים שעובדים על שני הצדדים, בין כל צד אני עושה קצת מתיחות, כמובן שבתרגיל לארבע ראשי למשל משתתפים עוד שרירים סינרגיסטים אבל נראה לי שזה מספיק בין התרגילים למתוח בעיקר את האגוניסט שבתרגיל (או קבוצת התר') עוד שאלה בענין הכיתות מתחילים ומתקדמים בשיעורי חיזוק- האם את חושבת שבשיעורי מתקדמים צריך להשקיע גם במתיחות בין התרגילים? או שעדיף בסוף ולהשקיע יותר זמן בתרגול? או שתלוי במידת הקושי של התרגיל ומשכו? בענין סוף השיעור- אני מסכימה איתך שיש חשיבות פסיכולוגית לשחרור בסיום השיעור ולכן- א. אני מקפידה להחליף את המוסיקה בסוף על מנת להפריד בין החלק המסיים לכל שאר השיעור.(מוסיקה קצבית ומוסיקה שקטה) ב. אני מחלקת את השחרור לפלג גוף עליון ופלג גוף תחתון בדרך כלל ג. אני אחשוב יותר על השקעת זמן יותר במתיחות שבסוף השיעור מאשר למתוח זמן מועט על מנת "לעשות וי על המתיחה". ועוד דבר שקשור לזה- מה את אומרת על מנויות שבאופן קבוע כשמתחיל השחרור יוצאות מהשיעור? את בטח מכירה את המצב.. מה את עושה? האם להעיר או לעזוב? יכול להיות שהערה בפומבי תביך והיא צריכה להאמר בנפרד?
רבה מראש שירלי

snufkin

New member
אני חושבת שזה תלוי בך

לדעתי כדאי למתוח לפחות בין הרצפים (כלומר לא להשאיר את כל המתיחות לסוף השיעור). לגבי עניין הבריחה לפני סוף השיעור - זו באמת בעיה כאובה. יש בנות שנניח רצות לתפוס מקום בספינינג, והן הרבה פעמים קבועות ולהן אני לא אעיר אפפעם. מי שהולכת ואני לא מכירה אותה, אני לעתים אגיד לה שהיא מפספסת את החלק הכי כיפי.. אבל בגדול אין לי הרבה מה לעשות. זה באמת מרגיז.

למעלה