חבר'ה, די עם זה!

Borg1

New member
חבר'ה, די עם זה!

ההשוות יהודים לנאצים צריך להפסיק, לא רק מפני, שלאף מאיתנו לא מגיע להיקרא נאצי, אלא מפני שפשוט זה כבר אינו מקורי! כל מחלוקת מסתיימת בזה שמישהו מגנה את מישהו אחר נאצי (ערבי, קיצוני). ברור שהקריאה כזו יכולה לסיים אפילו וויכוח הכי סוער! מה יענה הצד השני? - "לא, אני לא נאצי! זה אתה נאצי!"? למה, מעניין אותי, אנחנו מתווכחים כבר לאורך המגבייטים, ואף אחד לא קיבל את הדעה של הצד השני? כי לרוב, כל מה שאנחנו עושים פה זה מכנים אחד את השני בשמות גנאי, ושואלים שאלות ריטוריות כמו: תגיד, אתה טמבל, או משהו בסיגנון! אם ימני בתשובה על ההודעה שלו, שבאה לבשר שעוד פעילי ימין הסתננו לצפון השומרון, יקבל מהשהו כמו: הלוואי, שכולם ימותו, יא נאצי, אזי אין כאן מקום להמשיך בוויכוח! אותו קנ"ל לשמולניים! וכן אני יודע שגם אני הייתי נהוג להשיב תשובות מהסוג הזה, אך אם מישהו רואה בכך לגיטימציה לעשות גם כן כך, אענה לו, אל תשים נא עליי לבך הנבון, אנני דוגמה ראויה לחיקוי! קיצור חבריי! בואו נהיה יותר עינייניים, ואולי, אפילו, בזכות זה נוכל לשכנע את בן האדם הכי קיצוני להיות קיצוני פחות... או הפוך, תלוי מי שואף למה.

hornyman73

New member
ההשוואה מתבקשת

איך תגדיר מדיניות של אפרטהייד כמו שישראל מנהיגה כבר כמעט 40 שנה בשטחים? גזענות. דין אחד ליהודי ודין אחד לערבי. כשקם ציבור שלם ורוצח ראש ממשלה בגלל שלא מסכים עם דרכו, איך תקרא לזה? כן אני חושב שרבין נרצח על ידי ציבור שלם שיגאל עמיר היה רק שליחו. ישנם אנשים שעד היום לא גינו את הרצח ואפילו מצדיקים אותו. יש לי חברים מתנחלים וכך הם מדברים: "רבין צורר, ימח שמו וזכרו...וכדומה...אלה אנשים דתיים? אלה יהודים? בשבילי הם זבל שבזבל. מי הראשונים ששמו תמונה של רבין במדי גסטאפו? הימנים. אם הימנים כל הזמן תוקפים את השמאל, אז מה מצפים מאיתנו? שנושיט את הלחי השנייה? אנחנו גם יכולים להילחם על דעותינו. אבל כשפתאום אנחנו מנצחים בדעות, הימנים מאיימים במלחמת אחים. אז אני אומר, אלה לא אחיי..אחיי הם אנשים פתוחים ונאורים מכל קשת הגזעים בעולם, גם ערבים. אבל אלה? כמו איסלמיים קיצוניים הנני רואה אותם. ממש אותו דבר.

רולדההה

New member
עכשיו נפלת. ../images/Emo98.gif

כן, אני הראשונה שלא אסכים עם מדיניות צה"ל בשטחים. כן, אני הראשונה שאגיד שזה איום ונורא מה שהולך שם. ואני גם הראשונה לגנות השוואה של ממשלת ישראל ומדיניותה לנאציזם. בשביל היטלר, היהודים היו פתרון קל, משהו לפטור עליו את כל הבעיות בזמן השפל הכלכלי. הם היו תירוץ. המצב שלנו כיום הוא שונה לחלוטין. אנחנו נמצאים בסכסוך אמיתי, כשכל צד אשם לא פחות מן האחר. אין שום מקום להשוות הובלה של מליוני אנשים לתאי גזים ללוחמה בטרור שבה מתים גם חפים מפשע.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif

זה היה נראה כאילו אמרת שבשואה לא מתו חפים מפשע. אבל אני מניח שלא התכוונת לזה.

Borg1

New member
ההבדל העצום...

...שיש בין הימניים לבן האיסלמיים קיצונים הוא בזה שכל ימני רוצה בטובת מדינת ישראל. כל הדעות שלו באו להגן אל עם יהודי ועל מדינת ישראל. ואם אתה באמת לא מבין מה ההבדל בן יגאל עמיר לבן מחבל מתאבד (או סתם נאצי), יש לך בעיות חמורות בהבנת המצב הכללי הקיים במדינתנו! את כל הרשע שיש במעשה של יגאל עמיר, אי אפשר להשוות לרשע שיש במעשה מחבל מתאבד! כי הוא (יגאל) ניסה להציל את מדינת ישראל באמצעות התנקשות בגורם צבאי, האשם בכל מה שמתרחש! ומחבל פוגע בבני אדם סתם, בלי שום התעניינות בהם, אם הם קשורים בכלל וא לא! אותו דבר נאצי, שמבחינתו אתה אשם רק מפני שנולדת, שלא כן במעשיו של יגאל עמיר (וכל הציבור שאיתו)! עכשיו, אל תהיה טיפש, אתה לא מבין, ש"מדיניות של אפרטהייד" זו היא דעה פרטית שלך (וכל מי שמסכים איתך). יש מספיק אנשים שיש להם מה לענות לך, ולכן הם לא רואים בהתנהגות כזאת שום פשע! (אגב אני אחד מהם) נראה לך שפוליטיות ישראל היא פוליטיקה גיזנית? אז, לפני שתאשים, תעלה את השאלה הזאת, תברר למה יש אנשים שלא חושבים כמוך, אולי יחדשו לך משהו שלא לקחת בחשבון (תאמין לי גם איתך זה יכול לקרות, למרות שאתה בן האדם הכי גאוני שיש, ומבין הכל נכון)! קיצור הבדל בן נאצים לבן ימניים קיצוניים הוא עצום, ואם אתה לא מבין זאת, למה אתה בכלל מתווכח איתם? אני לא הייתי מדבר עם נאצי... ולא הייתי חי במדינה נאצית, לא כל שכן!

hornyman73

New member
אם היית יכול לשים את עצמך במקום אחר

אם היית מדמיין לעצמך שאתה ערבי. שאתה יודע שבחיים לא תגיע לשום מקום. כי אתה ערבי. אתה יכול לעבוד בזבל, או לשטוף כלים. או לבנות ליהודים בתים ולקבל 40 שקל ליום. להגיע לעבודה לוקח לך 3 שעות ולחזור גם. אתה חי בשביל לפרנס אחרים. לא היית מתייאש? לא הייתי מתייאש עם כל בוקר במקום ציפורים מצייצות היית רואה בחלון טנק? מה היית עושה? מפעיל שיקול דעת ומתנהג כאדם אחראי? מוחה לרשויות שאין? משתמש בכישורים שאין לך כי לא קיבלת חינוך? או מתפוצץ? מתפוצץ על כל האנשים האלה שכל כך נהנים ולא משתינים לכיוון שלך, מחרבנים עליך יותר נכון. מה אתה מצפה שהערבי יעשה, יאמר תודה ויבלע את החרא? מה אתה היית עושה? אני כבר עכשיו מרגיש שאני הולך להתפוצץ. ויש עוד הרבה דברים שלא אמרתי, יש הרבה חוסר צדק בשטחים. אבל הישראלים מאד טובים בלהתעלם ממצוקות של אחרים: כשהם עוצרים באמצע הכביש ולא אכפת להם מי מחכה מאחור. כשאתם מפצחים גרעינים ויורקים הכל לריצפה. כשאתם נדחפים בתור. לא פלא ששונאים אותנו בעולם. אנחנו עם דוחה עם כמה אנשים נפלאים באמת, אבל הרוב חרא.

ab138

New member
ערבים: למקום אחר

זה הפתרון הצודק והיחיד שיביא שלום לכולם

AB17

New member
שהרשות הפלסטינית תדאג להם

מה אני צריך לדאוג לפלסטינים? כשאצלינו במדינה יש מספיק צרות. שילכו לרשות הפלסטינית שתטפל בהם.

AB17

New member
שהרשות הפלסטינית תדאג להם.

מה אני צריך לדאוג לפלסטינים? כשאצלינו במדינה יש מספיק צרות. שילכו לרשות הפלסטינית, שתטפל בהם.

One Echoe

New member
אני מסכים איתך בזה.

אבל לא בהשוואה לנאציזם. אני לא מבין ...ההשוואה הזאת כבר נהייתה ממש טבעית בשביל ימנים וגם שמאלנים...זה כ"כ עצוב.

One Echoe

New member
הוא לא מצדיק פיגועים.

הוא רק מסתכל מזווית יותר רחבה. מומלץ.

למעלה