חברה בכנות...

capit

New member
חברה בכנות...

אהלן אנשים אני צריך תשובה אבל באמת כנה... האם יש לי מה לטוס להודו אם אני לא מעשן? אל תקפצו ותגידו בטח! תחשבו על זה ,אני טס לבד ולאחרונה הפסקתי לחלוטין מסיבותיי האישיות ואני מפחד שאולי לא יהיה לי חיבור אם אנשים... וזה חשש רציני שטסים לבד... ממה ששמעתי ממטילים את הודו או שמאד אוהבים או ששונאים ,וממי ששונא הבנתי שקשה היה לו הקטע הסטלני של כ-ו-ל-ם אולי אני אחדד את השאלה ,האם יש עולם טיילים בהודו שרק בקטע של טרקים ורוחניות ולא המוזכר הנ"ל? אני יודע שהשאלה קצת טיפשית תאבל אני באמת קצת מוטרד ואני מאד אשמח לשמוע עצה ממכם תודה!

יש

גם אני שמעתי לפני הנסיעה ש"כל המטיילים" איך שקמים בבוקר שולחים יד לג'אראס, וגם לי זה לא התאים. ולא שחסרים כאלה, בד"כ בקבוצות גדולות ורעשניות שנראה שמעניין אותם באמת רק הסטלה שלהם ולמצוא בקבוקי מיים בעשר רופי (ראיתם פעם מישהו מתווכח עם כל "הנשמה" על 20 אגורות?), ויש מביניהם שנוטים להרגיש שהודות לאלפיי הרופי שיש להם, הם אדוני היבשת. אבל יש גם, ועכשיו זה נראה לי ברור מאליו, אחלה מבחורינו ובחורותינו הטובים, וכמובן זרים, שמעניין אותם המקום, האנשים, הלימוד וכו וכו, ושמתי לה שהם גם בד"כ מטיילים לבד או בזוגות. וחלק מהמיוחדות (יחוד?) של הטיול, היה ים האנשים שפגשתי לכל אורכו. הממ.. ולעולם לא אפגוש כך :) ומן הסתם, בפרקטיקה זה אומר למצוא גסט-האוסים שלא נכבשו ע"י סטלנים, לוותר על קאסול :) , ובעיקר, לא להתרגש מהם כ"כ, ולעשות מה שבא לך (סביר למשל שבספריה הטיבטית בדרמסלה הם לא יהיו..). ככה סביר שתמצא אנשים לרוחך.. משו כזה..

muga

New member
הכל מתחיל בראש

אין כזה דבר "כולם יושבים ומעשנים" ו"אני חיב להצטרף". נכון, יש הרבה אנשים שמעשנים בהודו. יש המון אחרים שנתקעים במקום אחד ולא זזים ממנו חודש, וכל מה שהם עושים כל היום זה להוריד ראשים. יש כאלה. יש גם אחרים. יש כאלה שנוסעים להודו (ולכל מקום אחר בעולם) כדי לראות תרבויות אחרות, לפגוש אנשים חדשים, להנות מהצבעים, הרחות, הנופים, הרוחניות. כל אחד טס בשביל מה שהוא רוצה, וכל אחד יכול למצוא את מי ומה שהוא בוחר למצוא. זו כמו השאלה - למה לנסוע להודו אם כל כך מלוכלך שם, מזוהם, אנשים עניים, נכים, אוטובוסים נתקעים, הכל עובד לאט (זמן הודו הוא אחר..), נסיעות ארוכות...וכו' וכו'.. אפשר להסתכל על הודו ככה. אפשר לזכור אותה ככה. ואפשר לחשוב שזה כל הודו. אפשר גם להסתכל מעבר לכך - נכון, מלוכלך, ויש עניים - אבל יש המון מעבר. יש יותר צבעים, ריחות. יש נופים מהמדהימים בעולם. יש אנשים מרתקים, אדיבים, לבביים. בקיצור - הכל מתחיל בראש. הכל מתחיל במה שאתה רוצה למצוא. מה שאתה רוצה למצוא - תמצא. תרצה לראות רק ליכלוך - תראה רק לכלוך. תרצה לראות מעבר - תוכל להתעלם בקלות מהלכלוף. תרצה לפגוש רק אנשים סטלנים - זה מה שתפגוש. לא תרצה - תפגוש עוד המון מטיילים אחרים. בהצלחה.

יש משפט שאומר

"סאב קוץ` מילגה אינדיה." תבין אותו כשתהיה שם, בגדול אתה תעשה מה שתרצה, ואם לא תרצה לעשן, קשה אבל אפשרי. תהנה.

דווקא טיילתי בהודו

בלי לשמוע ת'משפט הזה.. אולי זה סלוגן של פארוק.. לא יצא לי הכנס אליו.. אם היה לי הייתי מוסיף משפט באינדונזית, אבל אין לי.. רק עברית כזו, שמבינים אותה.. באסה..

ronyboy

New member
אם אתה כבר נוחת בארץ חדשה

לא שווה קצת ללמוד את שפה שלה? נאהי מילגה? מילגה!!! (בלתי אפשרי? אפשרי!!!)

עמית22

New member
זה דווקא לא סלוגן של פארוק

זה משפט תיקני לגמרי בהינדי (שאפילו סטלנים כמוני טורחים ללמוד). מילולית: סאב - כל; קוץ' - SOME; מילגה - אפשרי. סאב קוץ' מילגה - הכל אפשרי... באמת כדאי לכל אלו שאומרים שהם נוסעים כדי ללמוד על תרבויות שונות (ולא כדי להכיר ישראלים אחרים) לנסות ללמוד קצת את השפה ולדבר עם המקומיים... ואולי גם כדאי להפסיק לתקוף את ה"ישראלים" כל כך הרבה, אתם תוכלו ללמוד מהם המון (גם על המדינה הזרה שאתם נמצאים בה...) ולשואל המקורי, הכרתי בהודו המון אנשים שלא מעשנים, ורוב האנשים שהכרתי לא עשו קרחנה לכל אורך שהותם, אלא לפי החשק והזמן והמקום. אפשר לטייל בקלות בלי לעשן וגם ניתן להתחבר בכיף גם לסטלנים, אפילו אם לא מרימים צ'ילום ולו פעם אחת. טיול נעים

ronyboy

New member
גם לא קשה

הכל קשקושים סע ויהיה בסדר הודו ענקית וכך גם האפשרויות לטיול אתה יכול לנסוע בלב שקט ורגוע וכמו שבארץ אתה יודע להמנע אז כך זה גם שם והכל תלוי בך בלבד ושלא יספרו לך סיפורים.

יש משפט שאומר

"סאב קוץ` מילגה אינדיה." תבין אותו כשתהיה שם, בגדול אתה תעשה מה שתרצה, ואם לא תרצה לעשן, קשה אבל אפשרי. תהנה.

shar75

New member
כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

טיילתי בהודו חצי שנה מבלי לגעת בכלום, ונהניתי מכל רגע נתון..... החוויות הן אחרות לגמרי, לא רק לשבת ולעשן עם החברה כל היום, אלא דווקא יותר להחשפף גם ךתרבות שלהם, והם אנשים מדהימים. נראה לי שהחוייה תהיה הרבה יותר גדולה ומאחלת לך שתהיה טובה כמו שהייתה אצלי

המלצה אישית תתרחק מהישראלים

ותבלה יותר עם ההודים. לא חלילה משהו אישי אבל רק כך תלמד את השפה וגם בלי שתרצה כבר תוכל לדבר איתם בהינדית (דבר שיגרום להם להעריך אותך מאוד ). ההודים הם אנשים מדהימים מאוד תוך שניות אתה תהפך לחבר שלהם הם יקחו אותך אליהם הבייתה ויפנקו אותך בארוחה ביתית כך גם תלמד יותר על התרבות על המנהגים ובכלל תחווה אורח חיים שונה מאוד היו איתי בגואה לא מעט ישראלים שחוץ מלעשן כל היום ולדבר על זה כל היום (ואני מתכוון כל היום בוקר ערב לילה לעשן לעשן ולעשן) הם פשוט לא עשו כלום חוץ מלעשן וזה די מגעיל (לפחות אותי). סע תהנה תכיר תרבות מדהימה,עשירה בצבעים ריחות טעמים ותאמין לי שזה לא יחסר לך. טיול מהנה ואל תשכח לכתוב פה מדי פעם ולעדכן אותנו דרך אגב לקנא מותר נכון?

איבון1

New member
שטויות!!!!!!!!

אהלן capit טוב אז קודם כול אני חזרתי מהודו לפני 3 חודשים ואני לא מעשנת!!! נתחיל בזה שתפסיק להקשיב למה שאנשים אומרים לך תעשה מה שטוב לך בלבד!!!! נכון שאתה מפחד לטוס לבד אבל תוך כמה שניות אתה מתחבר אם אנשים תחשוב שיש עוד אנשים כמוך שמגיעים לבד אם חששות ובאותו מצב כמוך אז אין מה לדאוג!!! אני הסתובבתי אם אנשים שרק מעשנים וזה לא ממש הפריע לי כי זה מה שכולם עושים שם (ותתפלא שיש כאלה שלא ) ואין ברירה אלא לקבל את זה אבל אל תחשוב אל זה!!! פשוט תיסע תעשה חיים ותראה שהודו מדהימה גם בלי לעשן!!! ד.א השאלה שלך לא טיפשית בכלל!!!!!! אם אתה צריך איזה טיפים אני ייתן לך בכיף בייייי

למעלה