חברה - אני דואג ...

Nostradamus8

New member
חברה - אני דואג ...

מקווה שמישהו יוכל להרגיע אותי אבל אני ממש בספק ... אז ככה , אני תלמיד י"ב (בשנת הלימודים החדשה) . אני לומד בבית ספרי במגמת מחשבים שבה אנחנו עושים 15 יח"ל מקצוע (כלומר מחשבים) , וכמו כן בנוסף ל יחידות החובה ו אנגלית (5 יח"ל) מתמטיקה (4 יח"ל) אנחנו עושים גם 5 יחידות מקצוע מדעי , כלומר כימיה או פיסיקה. אני בטפשותי בחרתי ללמוד כימיה . מהרגע הראשון החומר לא הסתדר לי , ישבתי כל השנה על שליליים ואהבתה של המורה (לא!!!!) אליי לא עזרה בכך שהיא הגישה אותי על ציון של כמעט נכשל (58) למבחן הבגרות של 3\5 יח"ל . בבגרות פישלתי ונכשלתי(!!!!). למה אני מספר לכם את הסיפור הזה אתם שואלים ?? , אז ככה... השאיפה הגדולה שלי היא להיות עתודאי ! וללמוד מדעי המחשב באחת מהאוניברסיטאות הגדולות . אבל אני חושש מהציון הנכשל שהשגתי בבחינת הבגרות בכימיה תמנע ממני להגשים את השאיפה , מה אני עושה ?? הנקודה הזאת אמורה להדאיג אותי ? אני מחויב להיות עם מקצוע מדעי כלשהו בתעודת הבגרות שלי ?? מה אני עושה ? תרגיעו אותי , אני על סף התמוטטות !!! תודה מראש , נוסטרדאמוס .

Nostradamus8

New member
ועוד משהו , מהו סף הקבלה ללימודי

מדעי המחשב באונ´ חיפה או ת"א ... תודה מראש ! (שוב .. :))

takeitez

New member
אני לא מאמין שיש לך סיבה לדאוג

15 יחידות מחשב הם כל כך די ויותר!!! הבעיה היחידה היא שהמגמה בה אתה לומד (כנראה טכנולוגית מידע, לא?) היא יחסית חדשה, והבונוסים האונברסיטאים לא גבוהים כל כך על מרבית החומרים הלימודיים שלמדת, ולכן המליצו לכם ללמוד מקצוע מדעי מוגבר מלבד היחידות במחשב. בעיה נוספת היא שפיסיקה 5 הוא תנאי ללמידה של מדעי הטבע וההנדסה באונברסיטאות ולכן כדי להתקבל תצטרך לעבור מבחנים בפיסיקה או קורסים.

Nostradamus8

New member
אז מה עושים ? יש סיכוי להתקבל

מבלי שיש לי 5 יח"ל פיסיקה ? ובלי בירוקרטיה מיותרת ? איפה אני יכול לברר לגבי תנאי קבלה לאוניבררסיטאות השונות ? למקצועות מסוימים ?

למעלה