חבר´ה, כמה שאלות

Taltl

New member
לעשות סדר

אחד אומר לרוץ 5*500 פעמיים בשבוע ועוד פעם אחת ריצה ארוכה בקצב איטי. אחד אומר גם 500*5 וריצה ארוכה קצב די מהיר (70%). אחד אומר 4 פעמים ריצה ארוכה. אם מישהו יעשה בשבילי סדר, וימליץ לי מה הכי טוב לעשות בשבוע לבן אדם שרץ היום 8:50 2000 מטר, זה יעזור לי מאוד!

תשובה

תתחיל עם 3 ריצות ארוכות בקצב אירובי( 65-75 % מדופק מקסימלי). ואם אתה מרגיש טוב ואתה מרגיש שיש לך כושר להוסיף עוד ריצה בשבוע- תוסיף את ה-5*500מ´ כאשר יש 4 דק התאוששות בין כל אינטרוול. כאשר אתה ממש בכושר אתה יכול לשקול להפוך את אחת מהריצות הארוכות לריצה יותר קצרה בקצב יותר מהיר(80-90%)... בהצלחה

Taltl

New member
חבר´ה, כמה שאלות

- אוקיי, אני עוד כשנה אמור להתגייס לצבא ואני רוצה להגיע ליחידה קרבית מובחרת. היום התוצאה שלי ב-2000 מטר היא בסביבות ה-8:50, שכיבות שמיכה - 30, בטן בדקה - 60. מה אני צריך לעשות בשביל להשתפר בשלושת התחומים האלה? - האם זה נכון שמכון כושר רק מנפח שרירים ולא מחזק? - אם אני אעבוד באופן פרטי בבית על שכיבות שמיכה וכפיפות בטן, השרירים שלי יתעצבו? - המורה שלי לספורט המליץ לי, לרוץ 4 פעמים בשבוע 15 דקות בלי להפסיק, זה המלצה טובה?

The Champ

New member
בתור מדריך כושר קרבי שהיה גם ביחידה

מובחרת.אז ככה הנתונים למבחן ברו"ר של צה"ל הם: 1.בטן 86 ללא הפסקה של יותר משתי שניות. 2. ידיים 76 . 3. ציון מצויין ל-2000 זה מתחת ל-6:45, אבל אם תעשה ידיים ובטן מקסימלי מספיק שתרוץ בסביבות ה-7:30-8:00. כדי לשפר את ריצת ה-2000 אתה יכול לרוץ 2500-3000 בקצב אינטנסיבי או לרוץ 5*500 (5 פעמים 500) כאשר בכל 500 אתה רץ הכי מהר שאתה יכול, המנוחה בין ריצה לריצה תהיה בערך 1:30-2:15 תלוי בכושר שלך, תשמור על זמני מנוחה קבועים לאותו אימון. (השטיה השנייה יותר טוב), תבצע אותה 2 בשבוע ופעם אחת ריצה ארוכה רגילה. אם אתה רוצה להגיע ליחדיה מובחרת אתה חייב סיבולת לב ריאה.... מקווה שעזרתי

Taltl

New member
עזרת מאוד

תודה רבה לך, זה מה שאני אעשה (הדרך השנייה). אבל רק כאישור אחרון אחרון, ה-500*5 יתרום לי יותר מארבע פעמים 3000 בשבוע שזה מה שהייתי עושה? אם אתה אומר לי שכן, אני מתחיל לעשות את זה בשבוע הבא. ושאמרת ריצה ארוכה רגילה, הכוונה היא 3000+?

The Champ

New member
אימון 5*500 יעזור לך יותר

מאשר ריצת 3000, אבל חושב מאוד לזכור 2 דברים: 1.באימון 5*500 אתה צריך לרוץ כל קטע הכי מהר שאתה יכול!!,ואז אתה עושה הפסקה (אורך ההפסקה הוא הזמן שלוקח לדופק שלך לרדת עד 110 פעימות לדקה בערך (בערך 2 דקות אולי יותר תלוי בכושר)) 2. תעשה את האימון הזה פעמיים בשבוע, ותעשה עוד ריצה אחת ארוכה בקצב איטי כדי לשחרר את השרירים ולעבוד על סיבולת הלב ריאה שלך.

ידידי-חדר כושר מחזק

אם אתה רוצה לשפר 2000-רוץ 3000... ואז השריר שלך והלב יתרגלו למרחק גדול יותר מה שיתן לך אורך נשימה בזמן ריצת 2000... זה על רגל אחת כי אני ממהר.

BlackHat

New member
תנסה להתאמת כמה שיותר

תרוץ 2500 מטר ותרוץ מהר שיקשה עליך וגם תעבוד במקביל על חיזוק שרירי הרגליים

flecktor

New member
אני תומך במה שהציעו לך

אני מאמין שאם יהיה לך רעל אז תצליח , אם תיהיה אדם טוב ותדע להיסתדר עם הסביבה זה גם חלק מהמבחן . תלמד לתת את הנשמה בהכל בכל מה שאומרים לך תיהיה אמין (לעולם אל תשקר). ואם תתאמן כמו שהציעו , באופן הדרגתי (לא יותר מיום אימון ויום מנוחה) ותישן 6-7 שעות בלילה לפחות בלילה שלאחר אימון . אני מאמין שתגיע לאן שתרצה ,כי אם תרצה בלי תנאים או פשרות אז תתקבל.

למעלה