יש חופשי...../images/Emo140.gif
בס"ד ובזרה"ק בינ"ו יש תמיד עם מי לדבר...אל תשכח את אף פעם...תהיה מה שתהיה...אסור לשכוח... מה שלומך , טהור עיניים...יה"ר שהשם יתברך יזכהאותך ואותי ואת כל עם ישראל לעיניים טהורות, ראיה טהורה, הליכות ומעשים בטהרה...אמן נצח סלה ועד... בנוגע להתבטאות כלשהיא, יש על מה לדון...אך את האמת יש לברר...עד הפירור האחרון שמכשיר את השאור שבעיסה...ומבדיל בין חמצ למצה...השאור הקטן שתקוע ב'ח'...ומבדיל בין ח ל'ה'...וכל שאר הפלא...בהתגלמותו ממש... אך יש צדק בדבריך כי יש לשמור על שפה נאותה...בלי לומר על אפ'חד...
זה מעשה שלו וזה מעשה שלי ... אני צריך לדעת שלי מה ש'אני' צריך...בלי לדבר או להסתכל על העולם...'העולם הזה אינו כלום'...ועוד...'את זה תקבלו ממני אל תתנו לעולם הזה אתכם להטעות'...
ועוד למה לנו לדבר מאחרים...ומנהגו היה שהיה תמיד בשמחה ומזה כי בלי להסתכל לאחרים יש לי להסתכל על מעשי ולשפוט את עצמי ולקשוט עצמי תחילה וסופסופ להבחין ולמצוא גם בי נקודות פלא קטנות ומאירות...ואז ב"ה סופ כל סופ השמחה בחלקי היא תהיה מנהגי...ואז גם נתגדל ונתרומם...בזכות רבנו הקדוש...
נחל
נובע
מקור
חכמה צדיק יסוד עולם רבנו ר' רחמן בן שמחה בן פייגא זיעוכי"א...אשריכם ישראל אשרינו מה טוב חלקינו...יש לנו לשמח לרקד עד סופ ימינו...חחח...אפילו בכאילו...רק בשביל ההתחלה...בשביל ההרגשה הטובה...תן חיוכ הכל לטובה... לשמח 'בכאילו' זה ענין של 'מילי דשטותא'...להתחיל מהטמטומ(מחילהוסליחה)...'לצאת מדעתי' פשוט כמו לצאת מהדעת לרגע קל...וזוהי הדעת בפני עצמה היא לעשות מילי דשטותא...להתחיל לעשות 'בכאילו'...עד שב"ה 'ניכנס לדמות'... רבנו מוכיח לנו את הענין כשהוא אומר...'נכון אתם אנשים כשרים...רציתי שתהיו כחיות הנוהמות ביער לילות שלמים'.... נעשה כמו חיות...אוווווווווווווו.....אם צריך...חח ואז כשיצאנו מדעתנו...ס"מי מתבלבל ונבהל...הבעל-דבר לא מכיר ת'ענין של מילי דשטותא...התנאים לפני הלימוד היו נוהגים ב'מילי דבדיחותא'...שזה בעצמו יותר קשה...הבדיחות זה יותר ענינים....עם שטויות אין בעיה...מקס' מאשפזים אותך ואז תקבל 'חדר' להתבודדות ולעבודת הקודש...
הכי קל זה לעשות פרצופים...לעצמך לא לאחרים...שיצחקו זה בריא...תרחם עליהם ותחלק להם 'תרופות'...הם רק יודו בתודה...פנים מאירות עושות קסמים עם חיוך
...מחיה את הנפש ממש לראות מישהוא שמח ומחייך אליי...אפילו הסטיקר 'תן חיוך הכל לטובה' הציל אותי בדרך מעצבות נוראה מיד לשמחה פשוט נתתי חיוך כמו שאמר... עיקר היהדות זה תמימות ופשיטוץ...