חבל

nutmeg

New member
חבל

שרוח רעה מנשבת... אפשר לא להסכים עם דבריו של מישהו מבלי לרדת עליו באופן אישי בבקשה? כלאחד ודעותיו הוא, לכולם יש מקום -- למה להעליב? למה לבטל? הרי אם פלוני כותב X ואלמוני חושב אחרת זה ממש ממש בסדר ואפילו תורם לחיות הפורום... אבל רק במדה ואלמוני מביע את דעתו לגבי העניין עצמו ולא לגבי פלוני. למה להגיד למישהו שהוא מפגין בורות? מה זה תורם? אמנם אני חדשה פה אבל כבר ראיתי תגובות כאלו כמה פעמים מכמה אנשים. במקום להגיד "אתה" מפגין בורות, אפשר להגיד "אני" חושב אחרת... ולהסביר או להראות לנו גישה שונה. מישהו פה דיבר על תרבות דיון? על שפה? על תרבות בכלל? הרי לכם דוגמא חיה איך בידנו להחליט מה תהיה תרבות הפורום.

hillelg

New member
אם הכוונה היא אליי

(כפי שנראה), אסביר את הסיבה לצורה שבה הגבתי. אני בדרך כלל מגיב מאוד בעדינות, באמת. אני משתדל מאוד שלא לפגוע באנשים. אבל כאן פגעו באנשים יקרים ללבי, ולא יכולתי לשתוק על כך. האם באנשים מתים מותר לפגוע?? והכותב, לגופם של דברים, אכן גילה חינניות ובורות כאחת.

nutmeg

New member
אני חושבת

שגם אם לעניות דעתך מישהו הפגין בורות, מיותר להטיח "קומפלימנטים" אלא להתווכח עם דבריו באופן ענייני. כל אחד כאן רשאי לחשוב מה שהוא רוצה, אבל כשמוציאים הגיגים לרחבת הכלל, חשוב לכבד אחרים, לקבל את העובדה שקיימות עוד דעות חוץ משלך ו... (מה לעשות) כנראה אין אמת אחת, ואם יש, כנראה שלא נסכים עליה היום. מוטו שעוזר לי: Believe those who seek the truth, and doubt those who find it

hillelg

New member
לא סיכמנו שלא נתווכח על פ.מ. כאן?

ולא דיברתי על הבעת הדעה, אלא על ההעלבה שהיתה בדברי הכותב. האם מישהו שפוגע בכבודי יותר פוגע בי מאשר במקרה שהוא פוגע בכבוד אבי, או בכבוד רבי? אנד איי אם סיקינג דה טרות´, אנד נוט סייינג ד´אט אי´ב פאונד איט. בט דה פי-אמ´לך דונט סיק דה טרות´ אט אול, ביקוז ד´יי דונט ת´ינק ד´אט ד´ר איז וואן. א פוינט פור א מחשובה.

למעלה